De ce m-a dezamagit crunt Victor Ponta (Opinii)

Miercuri, 22 August 2012, ora 07:30
12201 citiri
De ce m-a dezamagit crunt Victor Ponta (Opinii)

Victor Ponta a facut recent, pe blogul personal, un bilant al primelor trei luni de guvernare USL.

Premierul a amintit de succesul repurtat in lupta cu "caracatita" de la ANAF, precum si de eliminarea baietilor destepti din capusarea Hidroelectrica. Suna frumos la prima vedere, insa pe mine, un cetatean care se loveste zi de zi de realitatea dura, ma intereseaza altceva. Eu, personal, sunt dezamagit.

Nu contest ca, in privinta ANAF, premierul poate sa aiba dreptate, mai ales daca ne uitam la cate exercitii de alergare face Sorin Blejnar catre sediile Parchetelor din tara, acuzat ca ar fi tartorul mai multor retele de evazionisti.

Este normal sa aflam ce s-a intamplat cu adevarat acolo si cum de s-a ajuns ca o institutie precum ANAF sa fie pastorita de un om acuzat de astfel de practici.

Premierul vorbeste prea mult de ANAF si de alte lucruri abstracte si prea putin de realitate. Cum ar fi, de pilda, CFR SA.

CFR SA, companie nationala cu actionariat majoritar de stat, se prezinta lamentabil. Vorbesc despre CFR pentru ca este societatea de ale carei servicii depind pentru a ajunge zilnic la serviciu. Vorbesc si strig pentru ca ma doare cand vad cata indiferenta, cata lehamite exista in sanul angajatilor de la CFR. Ma uit zilnic si vad ca nimanui nu-i pasa ca CFR se afunda tot mai mult in datorii, in pauperitate, in anonimat, in lipsa de perspective si, mai ales, in lipsa de clienti.

Am crezut ca, odata cu schimbarea de guvernare, se vor schimba si anumite atitudini politice fata de avutiile tarii. Vorba lui Boc: "viata bate blogul". Iar viata ne arata, zi de zi, ora de ora, ca nici acest guvern nu are prea multe idei legate de buna functionare a CFR SA.

Sunt lucruri simple care ar trebui facute, dar fie ca nu se vrea, fie ca nu exista interes, lasand CFR sa intre intr-o moarte lenta, dar sigura.

In peisajul cotidian al Cailor Ferate, vezi aceiasi nasi eterni care nu stiu ce inseamna sa controlezi un calator, nu stiu sa pretuiasca locul de munca pe care il au si privesc doar catre stat atunci cand vine vorba de problemele eterne ale companiei pentru care lucreaza.

S-au obisnuit sa smulga cate un leu din mana calatorului, care, bucuros ca a scapat de plata unui bilet intreg, nu se intreaba ce se va intampla peste cateva luni cand, din cauza rentabilitatii scazuate, risca sa ramana fara tren pe acea ruta.

Aceeasi bucurie nefasta este impartasita la infinit, pana cand cineva poate va avea inspiratia sa ia cateva masuri. Cum ar fi, de exemplu, aplicarea de amenzi.

Va vine sa credeti ca unui calator de Personal (Regio, dupa noile reguli) prins fara bilet i se "taie" o suprataxa de 8 lei, in conditiile in care un bilet, de multe ori, costa chiar mai mult?

Vezi, la capatul peroanelor, aceiasi angajati CFR scarbiti ca au fost scosi de prin birouri sa controleze biletele calatorilor care vor sa mearga la scara trenului. Nici macar nu se sinchisesc sa controleze pe cineva, preferand sa stea la umbra sau la soare, depinde de vremea de-afara.

Ei stiu ca, indiferent de prestatia lor si eficienta in campul muncii, banii trebuie sa vina, iar statul trebuie sa le dea salariul.

Stiu, multi vor spune ca nu asta e treaba lui Ponta. Poate nu-i a lui Ponta direct, ci a Ministerului Transporturilor care este coordonat de premier, pe cale ierarhica. Din pacate, nu l-am auzit niciodata pe domnul Ponta vorbind depre aceste companii de stat, precum CFR, SNLO sau Termoelectrica. Despre masurile pe care are de gand sa le ia in legatura cu eficientizarea lor.

Eu, ca un om care s-a saturat doar de idei marete si fapte putine, stau in tren si ma gandesc ca hotii de cabluri, care ma tin in camp cateva ore, nu sunt cu nimic mai prejos decat cei care, de-a lungul anilor, de la pupitrul Puterii, nu au fost in stare sa schimbe nimic, lasand de izbeliste multe dintre bogatiile si proprietatile statului.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#guvernare Ponta USL, #Ponta rezultate guvernare, #CFR SA , #guvern
Comentarii