Disperarea PSD. Fuga lui Ponta de la BOR la DDD (Opinii)

Autor: Iulian Leca - Senior editor
Marti, 03 Iunie 2014, ora 23:37
10724 citiri
Disperarea PSD. Fuga lui Ponta de la BOR la DDD (Opinii)
Foto: Stiri de Cluj/ Arhiva 6 decembrie 2013

Protocolul pe care Guvernul Romaniei l-a incheiat cu Biserica Ortodoxa Romana prin intermediul Ministerului Educatiei nu e primul astfel de gest pe care il face Partidul Social Democrat de cand se afla la guvernare.

In mai 2013, acelasi Guvern Ponta semna prin intermediul Ministerului Agriculturii un protocol de colaborare cu Patriarhia Romana, prin care BOR se angaja sa promoveze prin intermediul preotilor masurile ministerului si sa explice enoriasilor, in afara slujbelor religioase, avantajele asocierii, importanta fermelor familiale si instalarea tinerilor la sate.

Nu trebuie sa mire ca aceasta aplecare pioasa, dar probabil plina de ipocrizie, catre religios vine din partea unui partid de stanga, deloc intamplator sub mandatul lui Victor Ponta si indrumarea tatalui socru, preotul Ilie Sarbu.

Accelerarea procesului de asezare a politicului si institutiilor statului tot mai falite sub sutana preoteasca a BOR a inceput inca de pe vremea premierului Emil Boc. Din acest punct de vedere, ce se intampla in aceste zile mi se pare doar inca un pas pe care puterea politica il face catre sacralizarea institutiilor si a statului insusi, in cautarea disperata de la an la an de a se credibiliza sau de a strange voturi cu ajutorul mult harsaitelor fete bisericesti.

Falimentul clasei politice si mai ales disperarea de a aduna tot ce se poate in vederea alegerilor din noiembrie se traduc dupa cum vedem in cresterea importantei si rolului pe care Biserica a ajuns sa le aiba in statul asa-zis laic pe care, in realitate, demult nu il mai reprezinta Romania.

Ciocnirea dintre oportunismul conducerii Bisericii Ortodoxe Romane si nevoia lui Victor Ponta de a strange voturi, de a-si face imagine si de a credibiliza institutii politice falite a produs in ultimele luni monstruozitati tot mai deocheate.

In preajma Pastelui, de exemplu, Victor Ponta a facut o vizita patriarhului, alaturi de Oprea, Dragnea si Constantin, pentru a primi binecuvantarea.... - nimeni nu stie pentru ce - si ca sa vorbeasca, desigur, despre Catedrala Mantuirii Neamului.

Despre cat de toxica este invazia educatiei si invatamantului de catre Biserica s-a scris in ultimele zile in termeni destul de alarmanti, cu atat mai mult cu cat protocolul dintre ministerul condus de Pricopie si BOR fusese initial declarat secret.

Acum stim cel putin ca Biserica a mai facut un pas spre controlul din invatamantul preuniversitar si, daca falimentul politic se va accentua, nu ne ramane decat sa privim cum intreaga societate va fi asezata treptat sub controlul si supravegherea inaltelor fete bisericesti.

Una peste alta, nu stiu ce e mai jenant si infricosator. Ca un partid socialist ajunge sa actioneze precum cel mai conservator si reactionar grup politic sau ca un lider precum Victor Ponta a ajuns intr-o faza atat de disperata incat e in stare sa faca absolut orice pentru a nu pierde puterea politica.

Daca toate acette compromisuri pe care Guvernul le face fata de Biserica Ortodoxe Romana nu sunt atat de vizibile in perspectiva scopului final, in cazul fratiei pe care Victor Ponta a descoperit-o brusc in persoana lui Dan Diaconescu lucrurile sunt mai usor de inteles.

In primul rand, e vorba despre gesturi extreme care trebuie sa porneasca dintr-o spaima profunda, pentru ca doar o astfel de frica il poate face sa treaca peste balacareala si scuipatii pe care i-a schimbat in calitate de premier cu realizatorul poporului.

Azi, Dan Diaconescu, luptatorul impotriva sistemului din Rolls-Royce-ul sau antisistem, este pentru premierul Romaniei un foarte frecventabil si onest cetatean al patriei.

Probabil Victor Ponta are nevoie de Dan Diaconescu Direct ca sa lupte mai credibil impotriva "tiranului" de la Cotroceni, pentru a-l opri sa ajunga premier dupa alegerile de la sfarsitul lui noiembrie.

Sa nu facem, insa, o drama dintr-atat. Nu e cu totul exclus ca in viitor Victor Ponta sa introduca Biserica Ortodoxa si in universitati, in spitale, la Academia Romana, in fabrici si uzine si oriunde oamenii au nevoie sa fie alinati in fata crizei. Sper ca atunci Ponta sa nu predice crestinismul alaturi de Corneliu Vadim Tudor.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri, 19 aprilie, că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat foarte bun al alianţei PSD -...
#Ponta Biserica protocol educatie, #Ponta alianta PPDD, #PSD alianta Dan Diaconescu , #guvern
Comentarii