"Ghinionul" premierului solidifica USL (Opinii)

Sambata, 19 Mai 2012, ora 21:19
8186 citiri
"Ghinionul" premierului solidifica USL (Opinii)

In pofida unor neinsemnate "talpi" sau, ma rog, obstructii care nu se vad din tribuna, triumviratul social-democrat functioneaza, macar deocamdata, pe un curs optim. De fapt, duetul PSD-PNL, deoarece conservatorii lui Voiculescu alcatuiesc un acaret numeral al vilei USL.

Asa cum se cuvine intr-un parteneriat, presedintele liberalilor a construit prompt o pavaza in cazul defectului cu repetitie de la Invatamant. Dupa cum este cunoscut, celor doua efemeride pretendente la catedra suprema a Educatiei li s-a dat retur in "out", iar partida continua sub interimat cu rezerva Liviu Pop, la origine ministru delegat pentru Dialog Social.

Crin Antonescu pune pe seama ghinionului dublul fiasco Dumitrescu-Mang. sa din recenta conferinta de presa sustinuta la Targu Mures, conform careia doar antinorocul i-a jucat feste premierului Ponta, este cel putin amuzanta, desi nu s-a dorit a fi.

Criteriul principal in alegerea unei persoane pentru o insemnata dregatorie este profilul sau moral. O scanare minutioasa si, daca e nevoie, reverificata constituie testul de prioritate zero. Abia apoi se acumuleaza in evaluare performantele profesionale, anii de pus umarul la propasirea sistemului, parerile specialistilor (obligatoriu neutri) etc.

Categoric firesc, intrucat cu ce ne nastem e zidul. Ulterior se lipesc afisele. Drept urmare, rusinoasele investiri pot fi evitate daca personajul vizat trece pe sub arcul-poligraf. Am spus "reverificat" la rubrica onoare, fiindca primul liberal a afirmat la intalnirea cu gazetarii:

"Il cunosc pe profesorul Mang, lider al filialei Bihor. A fost un om foarte rezonabil intotdeauna, un om civilizat, un om cu care s-a putut discuta. Nu avea cum sa stie Victor Ponta, sau oricare altcineva doriti dumneavoastra, ca in urma cu 10 ani a existat un articol intr-o revista la Craiova discutabil sau suspect de a fi un plagiat. Haideti sa fim seriosi. A fost un ghinion ca sa spun asa, important este ce politici se fac in Educatie".

Acesta e scutul de care aminteam la inceput, un airbag de preluare si absorbtie a impactului. Chiar, haideti sa fim seriosi! Puricatul celor doi indezirabili de la portofoliul scolii romanesti, cu andreaua si penseta, s-a dovedit un lucru extrem de facil si perfect indreptatit pentru cei interesati din punct de vedere politic ori nu.

De ce nu a fost posibila o minima curiozitate din partea apropiatilor premierului Ponta? Neglijenta, incredere oarba sau ce-o mai fi fost? Zaruri de obicei perdante la masa verde a craps-ului politic. In cazul de fata, cu precedent creat. Nu intotdeauna oamenii foarte rezonabili, manierati, cu care se poate sta de vorba sunt modele de etica. "Virginitatea" morala se poate lesne rataci si uneori nu mai poate fi recuperata.

Fara vreo aluzie la proxim-ministrii debarcati, potlogarii cu staif isi practica aptitudinile tocmai cu calitati devenite clasice. Convingatori, sociabili, dispusi sa-si asculte viitoarele victime, aprobatori, sustinatori ai unor principii dincolo de tagada, afabili, cu sarm aparte si, nu in ultimul rand, dotati cu rabdare reptiliana, sacalii cu veston din tesatura scumpa isi rateaza arar tinta.

Daca in tarile cu democratie solid consacrata stranepotii lui Adi Dassler si Jack Daniels ar candida la insemnate functii in stat, s-ar studia totul despre ei si inaintasii lor pentru inceput. Glumind, un pantof sport gaurit in termenul de garantie ori un strop de licoare nematurizata conform retetei dau nastere primelor semne de intrebare asupra credibilitatii de pe blazonul pretendentului.

Prin Romania actuala nici discutie despre atata acuratete in studiul copacului genealogic. Mofturi perimate din recuzita unei demoazele de pension. D-aia misuna prin institutiile de la temelia statului de semidrept securistii cu glaucom provenit de la filaj si timpan deflorat de interminabile interogatorii antedecembriste. Ca attachement, se asorteaza cu pretioase costume gri-sobolan.

Ei pot evolua undercover si cu aprindere de fitil in orice domeniu-cheie: banci, asigurari, companii energetice s.a.m.d. Tot pe acolo se misca natural si cu morga scrobita afini de politruci pomadati. Toti acestia nu au avut clinciuri cu ghinionul niciodata. Si nici nu vor avea. Hazardul este luat in seama cu adevarat doar la capitolul matematic denumit "probabilitati". Detaliu de stiinta unde combinarile inseamna raportul dintre aranjamente si permutari.

Asadar, nesansa din ecuatia nominalizarilor ministeriale facute la portofoliul Invatamantului este un argument destul de subred pentru a cauteriza esecurile, dar justificat intr-o idee expusa de Antonescu. Aceea ca insuccesele cu pricina reveleaza unitatea USL.

"Manifestata prin faptul ca noi am fost alaturi de formulele primului ministru, de formulele sale de schimbare. N-am sarit sa facem si noi scandal, ca vai de mine, ce nenorocire s-a intamplat", a conchis presedintele PNL.

Ar fi fost culmea. Pretul era prea mare pentru doua derapaje de rau augur. Iar un razboi purtat intr-o sala de clasa, cu ferestrele deschise spre cartier poate produce guturai ambilor combatanti.

Președintele PSD Sector 1 o vede pe Clotilde Armand la pușcărie: ”Și-a dat bani necuveniţi tocmai din bugetul unui proiect anticorupţie”
Președintele PSD Sector 1 o vede pe Clotilde Armand la pușcărie: ”Și-a dat bani necuveniţi tocmai din bugetul unui proiect anticorupţie”
Preşedintele PSD Sector 1, Petre Florin Manole, a transmis joi, 25 aprilie, că primărița Clotilde Armand are „un drum scurt și previzibil de când a fost prinsă cu mâna-n bugetul local”....
Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Cristian Popescu Piedone a anunțat joi, 25 aprilie, că rămâne în cursa pentru Primăria Bucureștiului, în ciuda tuturor zvonurilor. "Haideţi să închidem odată... Retragere, mesaje,...
#Antonescu ghinion plagiat Mang, #Antonescu ghinion Guvern Ponta, #Antonescu Mang aprecieri, #Antonescu USL Ponta , #guvern