Guvernarea lui "N" minus 1

Autor: Andreea Paul - presedinte INACO
Marti, 29 Septembrie 2015, ora 07:32
3838 citiri

Eu as folosi o denumire matematica pentru a numi Guvernul, pe premierul Ponta si ai lui: "Guvernarea lui "n" minus unu".

Puterea lui sta in principiul "inca un pas si vom face ceva". Este o Putere care de fapt nu poate duce pana la capat nimic. Guvernarea este incapabila sa contureze proiecte economice, sociale, administrative, pentru ca trebuie permanent sa astupe gaurile pe care i le face Parchetul si DNA-ul intre membrii de partid cu functii reprezentative. Atat la nivel central, cat si la nivel judetean sau local. Acum spune ca nu mai are timp - dar a avut aproape patru ani la dizpozitie.

Guvernul Romaniei are membri la un pas de condamnare.

Guvernul este la un pas de a face legi bune, la un pas de a avea o politica economica, la un pas de a elimina birocratia, la un pas de a reforma Constitutia, legile sau administratia.

Inca putin si s-ar face autostrazi. Un mic efort si s-ar face sistemul de irigatii. Ar mai trebui putin si ar veni chinezii sa aduca banii promisi.

Dar pasul acela nu se face, momentul acela nu apare, micul efort nu se depune. Se ramane la n-1. Se ramane la "ah, ce am fi facut, daca ne-ar fi lasat..."

Apoi, inca o caracteristica definitorie a actualei conduceri a tarii este lipsa de opinie. Lipsa de optiune clara. Nu e clar daca Romania opteaza pentru America sau Rusia. Nu e clar daca PSD-ul, plin de oameni putred de bogati, opteaza in mod real pentru politici publice pentru cei nevoiasi.

Parlamentarii PSD stau in banci la motiunea de cenzura, pentru ca PSD-ul are o frica mare de opiniile personale ale membrilor lui. Cum sa aleaga intre alb si negru parlamentarii PSD? De ce sa voteze? Mai bine sa nu isi exprime optiunea deloc.

Delictul de opinie era o mare nenorocire in vremea comunismului sovietic din tineretea presedintelui de onoare al PSD Ion Iliescu. Se pare ca este si astazi in social democratia damboviteana.

E momentul limpezirii apelor in politica romaneasca. Este necesara clarificarea lucrurilor atat la varful politicii, cat si la nivelul comunitatii. Nu mai putem continua in nuante de gri - cu oameni semi-curati la conducerea tarii, cu guverne pe jumatate penale, cu cresteri economice pe sfert cauzate de decizii guvernamentale si pe 3 sferturi pe frica de furt cauzata de arestarile DNA. Nu se mai poate continua asteptand sa vina alegerile urmatoare, fara sa mai faci nimic la guvernare.

Nu mai putem continua asa.

A venit momentul CLARIFICARII.

E clipa OPTIUNII.

A sosit vremea ACTIUNII.

Aberatia gri, calduta si urat mirositoare de la conducerea tarii trebuie sa inceteze. Nu mai putem avea doi penali care sa ne stabileasca agenda publica.

Hadeti sa ALEGEM. Haideti sa mergem intr-o directie clara. Haideti sa spunem NU PSD-ului si Guvernului si lui Ponta si lui Dragnea si lui Iliescu. Si haideti sa spunem DA PNL-ului si presedintelui Iohannis.

Sa spunem clar si nesovaielnic faptul ca optiunea Romaniei este liberala. Europeana. Euro-Atlantica. Pentru romani. Pentru viitor.

Altfel, se ramane la n-1.

Andreea Paul este lector univ. dr. la Facultatea de Relatii Economice Internationale (ASE Bucuresti), deputat de Satu Mare si prim-vicepresedinte al PNL.

Autorii care semnează materialele din secțiunea Invitații – Ziare.Com își asumă în totalitate responsabilitatea pentru conținut.



Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#guvern Victor Ponta, #economie guvern Victor Ponta, #motiune cenzura Victor Ponta , #guvern