Guvernul Ponta, mai bun decat guvernele Boc si MRU - Sondaj

Luni, 13 Mai 2013, ora 22:15
4060 citiri
Guvernul Ponta, mai bun decat guvernele Boc si MRU - Sondaj
Foto: Gov.ro

Guvernul Ponta este mai bun decat precedentele doua guverne - Boc si Ungureanu -, sunt de parere cei mai multi dintre cei care au raspuns unui sondaj online realizat de Ziare.com, la un an de guvernare USL.

Astfel, potrivit sondajului, 45,22 la suta dintre respondenti sunt de parere ca actualul guvern este mai bun decat celelalte doua, formate in mare parte din membri ai PDL, in timp ce 36,75 la suta dintre cei care au raspuns sondajului cred ca actualul guvern este mai slab, la bilantul primului an de guvernare.

Nu in ultimul rand, 16,85 la suta dintre respondenti apreciaza ca activitatea Guvernului Ponta este asemanatoarea celorlalte doua guverne, astfel ca acesta nu este nici mai bun si nici mai slab, ci la fel.

Sondajul s-a desfasurat in perioada 7-12 mai, iar la el au raspuns 9.190 de persoane.

Un an de guvernare USL. Cum este Guvernul Ponta, fata de guvernele anterioare? - Sondaj Ziare.com

Marti s-a implimit un an de guvernare USL. In primele 12 luni, insa, USL nu se poate lauda cu realizari la nivelul promisiunilor din urma cu un an.

Printre realizarile Guvernului USL se numara respectarea acordului cu FMI, clasa pregatitoare la scoala, precum si reintregirea salariilor si indexarea pensiilor.

Totodata, plata TVA la incasarea facturii sau cresterea indemnizatiilor pentru mame, precum si cresterea salariului minim, la 800 de lei, sunt alte realizari notabile cu care Guvernul Ponta se poate lauda. Nu in ultimul rand, ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, a anuntat la sfarsitul lunii ianuarie ca Guvernul a rezolvat problema citostaticelor.

Guvernul USL, guvern "de premier", nu de ministri. Marea nerealizare: fondurile europene Interviu

Printre cele mai mari nereusite ale Guvernului Ponta se numara noi taxe si impozite aplicate cetatenilor, precum si taierea investitiilor in infrastructura, avand de suferit constructia autostrazilor si a tronsoanelor de metrou.

Totodata, de la 1 aprilie, romanii au resimtit un val de scumpiri, la bere sau la tigari, crescand si taxa pentru pasapoarte, precum si tariful de trecere a podurilor peste Dunare. In plus, Guvernul a aprobat introducerea coplatii incepand cu luna aprilie, care va fi intre 5 si 10 lei. Aceasta va fi achitata o singura data, la externare, indiferent de perioada petrecuta in spital.

In plus, TVA a ramas nemodificat, fiind printre cele mai mari din Europa, iar taxa auto a fost transformata in timbru de mediu, insa reprezinta in continuare bani platiti de posesorii de autovehicule, iar o alta problema este reprezentata de absorbtia fondurilor europene.

Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Alianța Dreapta Unită, formată din USR, PMP și partidul Forța Dreptei se găsește în imposibilitatea de a avea liste comune de candidați pentru alegerile din 9 iunie, după ce Biroul...
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, susţine că unii primari USR ar fi fost ”şantajaţi” sau ”momiţi” să treacă la PSD, în condiţiile în care de faţă era şi liderul social...
#Guvern Ponta mai bun Boc, #un an guvernare Ponta, #Guvern Ponta un an, #bilant Guvern Ponta, #realizari Guvern Ponta, #nereusite Guvern Ponta , #guvern