Guvernul si-a asumat raspunderea pe noul program - Ponta: Sa nu facem greseala din 2009

Marti, 11 Martie 2014, ora 14:52
3628 citiri
Guvernul si-a asumat raspunderea pe noul program - Ponta: Sa nu facem greseala din 2009
Foto: B1TV

Guvernul si-a asumat raspunderea, marti, in plenul Parlamentului, asupra programului politic inaintat Legislativului, in sedinta celor doua camere reunite.

"Este foarte important ca, in 2014, sa nu facem greseala pe care am facut-o cu totii in 2009 - sa marim nivelul de asteptare al populatiei, sa purtam o adevarata cursa cine promite mai mult si sa ne pregatim pentru un dezastru cum a fost cel din 2010", a declarat prim-ministrul Victor Ponta, in plenul Parlamentului.

Premierul a afirmat ca isi doreste ca actualul guvern sa ramana in functie si dupa alegerile prezidentiale: "Responsabilitatea guvernarii tarii trebuie sa fie foarte mare, sa invatam din ce a fost rau in 2009-2010".

Despre votul Parlamentului pentru noul program, Victor Ponta a spus: "Este un act de control al Parlamentului la adresa Guvernului si imi doresc ca Parlamentul sa isi exercite acest drept si sa acorde incredere sau sa retraga increderea unui guvern, in functie de prioritatile sale".

De asemenea, prim-ministrul a mai afirmat ca noul guvern isi propune sa continue politicile USL, iar prin acest program confirma "masurile realiste de guvernare", adaugand ca vrea ca realizarile economice sa se simta in buzunarul romanilor.

Nu in ultimul rand, comentand o posibila motiune de cenzura din partea Opozitiei, Victor Ponta a precizat: "N-am facut calcule, motiunea de cenzura este un exercitiu democratic si atat. Nu pot sa spun ca imi doresc sa fie o motiune de cenzura. Scorul se cam stie, cine ce are de castigat si ce are de pierdut...".

Opozitia are, din momentul asumarii raspunderii de catre Guvern pe noul program, trei zile la dispozitie pentru a depune motiune de cenzura.

Guvernul isi asuma raspunderea pe noul program de guvernare (Video)

Documentul contine 140 de pagini, spre deosebire de programul de guvernare USL al Guvernului Ponta 2, din decembrie 2012, care avea doar o treime.

Guvernul a trimis programul in Parlament, vineri. Prim-ministrul Victor Ponta a declarat in nenumarate randuri ca nu este vorba despre un program de guvernare, ci de un simplu program, care a mai fost numit "politic" sau "de actiune".

Programul politic a fost aprobat in prima sedinta a Guvernului Ponta 3, miercuri seara, dupa investirea ministrilor, el continand mici modificari fata de programul de guvernare al USL, din decembrie 2012.

Programul Guvernului Ponta 3 a fost facut public - vezi documentul

Antonescu: Programul politic e un siropel ieftin si dulceag, Ponta si USD incearca sa minta o tara intreaga

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat marti ca programul politic al Guvernului Ponta 3 nu e unul de guvernare, ci "un siropel ieftin si dulceag", afirmand ca Victor Ponta si USD "incearca sa minta o tara intreaga".

#guvern asumare raspundere program, #Ponta asumare raspundere program, #Ponta greseala 2009, #asumare raspundere program guvernare, #Guvern asumare raspundere Parlament , #guvern