In campanie electorala, Guvernul da ajutoare sociale la 3,3 milioane de romani

Miercuri, 22 Octombrie 2014, ora 15:43
5638 citiri
In campanie electorala, Guvernul da ajutoare sociale la 3,3 milioane de romani
Foto: Gov.ro

Guvernul va da ajutoare sub forma de produse alimentare persoanelor defavorizate din Romania, proiectul fiind finantat din fonduri europene si de la bugetul de stat.

Premierul Victor Ponta, care se afla in campanie pentru alegerile prezidentiale, a facut acest anunt in cadrul unei conferinte de presa organizate miercuri.

"Proiectul este finantat din Fondul European de Ajutor Destinat celor mai Defavorizate Persoane (UE) si din bugetul de stat si sprijina distribuirea de alimente si asistenta materiala de baza pentru persoanele cele mai defavorizate", se arata in documentul remis Ziare.com.

Alocarea financiara in perioada 2014 - 2020 este de aproximativ 442,5 milioane euro, iar de acest program vor beneficia aproximativ 3,3 milioane de persoane.

Pachetul cu alimente de baza va contine: ulei, faina, malai, paste fainoase, zahar, conserve de carne.

Guvernul a anuntat ca "ajutoarele alimentare se ridica de catre persoanele din grupul tinta de la centrele de distributie ale primariilor de domiciliu in baza cuponului individual".

"Acesta este documentul prin care se va atesta calitatea de beneficiar al pachetului cu alimente de baza prin apartenenta la grupul tinta. El nu are valoare financiara si va fi prevazut cu elemente de siguranta pentru a impiedica falsificarea.

Cuponul este netransmisibil si cuprinde datele de identificare a beneficiarului (nume, prenume, CNP, domiciliu). Cupoanele sunt tiparite de Imprimeria Nationala, iar distribuirea acestora catre beneficiarii finali va fi realizata de Posta Romana", arata Guvernul.

Initiativa "Romania Start UP"

Guvernul vrea sa ajute si firmele la inceput de drum prin initiativa "Romania Start Up", care dispune de o alocare in valoare de 152 de milioane de euro, pentru urmatorii sase ani.

Proiectul va deservi unui numar de 32.000 de tineri care vor sa isi deschida o afacere, potrivit sursei citate.

Sansa pentru firmele la inceput de drum: Guvernul da 150 de milioane de euro pentru start-up-uri

"Initiativa 'Romania Start Up' isi propune sa sprijine activitatea antreprenoriala printr-o schema de finantare in baza careia vor fi initiate mai multe operatiuni care au ca obiectic dezvoltarea competentelor antreprenoriale ale tinerilor si sustinerea acestora, in vederea stimularii demararii unei afaceri pe cont propriu. Pe termen lung, scopul initiativei este transformarea Romaniei intr-un hub regional de antreprenoriat si inovatie", arata Guvernul.

De asemenea, va fi demarat si un proiect prin care elevii si studentii vor invata despre ce inseamna sa conduci o firma.

"Firma simulata/de exercitiu reprezinta o metoda interactiva de invatare pentru dezvoltarea spiritului antreprenorial, un concept modern de integrare si aplicare interdisciplinara a cunostintelor, o abordare a procesului de predare-invatare care asigura conditii pentru testarea si aprofundarea practica a competentelor dobandite de elevi in pregatirea profesionala.

Vor fi organizate sesiuni de mentorat, workshop-uri si training-uri care sa ajute tinerii sa transforme o simpla idee intr-un proiect si mai departe, intr-un model de business", a transmis Guvernul.

Pe de alta parte, schema de minimis are o alocare in valoare de 100 de milioane de euro.

"Dezvoltarea carierei didactice"

Un alt proiect are ca scop dezvoltarea carierei didactice pentru personalul din invatamantul preuniversitar si universitar, alocarea financiara fiind de 50 de milioane de euro.

Numarul minim de personal didactic preuniversitar sprijinit e de aproximativ 250.000 de persoane, iar cei din mediul universitar e de aproximativ 40.000 de persoane.

Programul sustine perfectionarea continua a cadrelor didactice, printr-o subventie de aproxmativ 150 euro/persoana, care are ca scop achizitionarea de materiale didactice.

C.P.

Citește și:
Olanda va susține România pentru Schengen. Austria încă nu este convinsă în privința aderării țării noastre și a Bulgariei
Olanda va susține România pentru Schengen. Austria încă nu este convinsă în privința aderării țării noastre și a Bulgariei
Ambasadorii statelor membre UE au discutat extinderea Spațiului Schengen și propunerile ca Croația, România și Bulgaria să intre în Schengen. Potrivit surselor diplomatice citate de...
Cât mai au românii până vor circula fără vize în SUA. Motivul pentru care nu pot face în prezent acest lucru
Cât mai au românii până vor circula fără vize în SUA. Motivul pentru care nu pot face în prezent acest lucru
Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a avut o nouă discuție cu secretarul de stat american Antony Blinken despre vizele impuse de Statele Unite românilor care vor să călătorească...