In realitate, Ponta e inocent (Opinii)

Marti, 14 August 2012, ora 09:25
8085 citiri
In realitate, Ponta e inocent (Opinii)

Nimic nu miroase a sarlatanie pe coridoarele puterii, dupa cum reclama grupul din garaj. Asistam de fapt la Cantarea Romaniei pe stil nou, iar oamenii care sar dintr-un copac in altul imbracati in piei sunt fantezii.

In aceeasi linie melodica incluzand realitatea, Phillip Gordon a sosit la Bucuresti ca sa verifice daca pestii de la Antipa sunt hraniti corespunzator, iar oficialii europeni care se trezesc din cand in cand vorbind sunt preocupati ca scutecele sa nu stea pe fundulet mai mult de cinci minute de la pisulica.

Aud de cateva saptamani, de cand se chinuie smecherii aia americano-europeni sa ne faca rau in loc sa-si vada de trebusoarele lor, ca nu ne trebuie politai la usa, deoarece n-am furat butelia nimanui. Ca nu erau destui madam Merkel si compania de sunete, trebuia sa vina si copchilu asta, pe care Hillary il trimite dupa tigari, sa ne dea teza. Si nu ne lasa sa copiem.

Pai bine, mai nenea, mai stie cineva cum plangeam la primul examen spre NATO, cand ne-au trantit, si cum zgariam usile frantuzesti si nemtesti sa ne alipeasca la piata comuna? Isi mai aminteste cineva, dintre cei care maraie cu fala la amestecul puterilor straine, care a fost primul extemporal la care a trebuit sa ne situam deasupra mediocritatii?

Criteriul politic, neamule! Adica sa aiba aia, dirigintii, senzatia ca democratia inseamna functionarea institutiilor, ca separatia puterilor in stat nu e un banc cu Bula. Apoi perceptia. Ei, daca nu cumva si noi, care treptat, pe burta, pe urma in picioare, am priceput ca epoca in care trageam cacealmale a apus definitiv.

Phillip Gordon: "au existat, asa cum se stie, acuzatii credibile de vot ilegal masiv la referendum, au fost demersuri de schimbare a listelor cu votanti, care ar schimba cvorumul de vot si, se pare, incercari de presiune asupra Curtii Constitutionale privind validarea referendmului. Toate aceste acuzatii au ridicat semne de intrebare privind legitimitatea oricarui rezultat care este asteptat".

Ce nu e clar? A aterizat omul acesta intr-un film cu care noi nu avem nicio legatura?

De unde atata fatarnicie? America sa-si vada de alegeri si sa ne scoata vizele, dar sa nu se asigure ca nu-i vom turna in cap niste smotocitori de buzunare care au ajuns langa Statuia Libertatii deoarece au dat mita la autoritatile de la Bucuresti pentru niste dosare beton? Si e doar un exemplu minor.

Iar Uniunea Europeana, care ne-a primit sa castigam niste banuti pe care i-am trimis in tara, de se lauda Tariceanu cu balanta externa, trebuie acum sa-si vada de Grecia?

Daca inainte de 2007, cand am inchis toate capitolele aderarii cu convingerea ca am furat curent cu carul, eram convinsi ca putem sa perpetuam cacealmaua pana la capatul zilelor noastre, iata ca acum ni s-a infundat. Nu mai tine.

Si inca ceva: imi cer scuze lui Victor Ponta, pe care l-am considerat ipocrit. Omul nu face decat ce a promis: pregateste alegerile parlamentare.

Citeste si:
Un deputat spune că nu va mai candida la alegerile parlamentare din 2024. ”Pe mine mă încântă perspectiva întoarcerii în privat”
Un deputat spune că nu va mai candida la alegerile parlamentare din 2024. ”Pe mine mă încântă perspectiva întoarcerii în privat”
Un politician român spune că i-au ajuns două mandate de deputat în Parlamentul României și nu mai vrea să candideze pentru această funcție în 2024. Nu se lasă însă de politică....
Cum a fost dovedit Traian Băsescu ca "turnător" în regimul comunist: "Nu a fost “servit” de niciun serviciu de informaţii"
Cum a fost dovedit Traian Băsescu ca "turnător" în regimul comunist: "Nu a fost “servit” de niciun serviciu de informaţii"
Germina Nagâţ, membru în Colegiul Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii (CNSAS), a afirmat că Traian Băsescu nu a fost “servit” de niciun serviciu de informaţii,...
Comentarii
3trandafiribaroi
rank 5
În realitate Ponta e nulitate care se caţără şi pe morti acolo unde