Inca o saptamana fara guvern nou si buget pe 2015. Ponta si-a descoperit vointa de a merge mai departe

Luni, 08 Decembrie 2014, ora 14:12
6621 citiri
Inca o saptamana fara guvern nou si buget pe 2015. Ponta si-a descoperit vointa de a merge mai departe
Foto: Facebook/Victor Ponta

Premierul Victor Ponta a anuntat luni ca nici saptamana aceasta nu va prezenta o noua formula de guvern, iar proiectul de buget va fi gata de abia la inceput de weekend, ceea ce inseamna ca voturi esentiale pentru viitorul Romaniei sunt amanate pentru ultimele zile din aceasta sesiune parlamentara.

In schimb, seful PSD scrie pe o retea de socializare ca si-a "descoperit vointa de a merge mai departe".

Liderul Executivului a precizat ca pe 15 decembrie va propune Parlamentului noua structura a Guvernului. "Pot sa fac luni dimineata propunerea finala de restructurare", a declarat Victor Ponta, dupa sedinta Biroului Permanent National de la sediul PSD.

Ponta: Luni voi propune Parlamentului noua structura a Guvernului

Ulterior, presedintele Senatului si liderul PLR, Calin Popescu Tariceanu, a explicat de ce intarzie propunerea unei noi liste de ministri: se asteapta decizia UDMR, care de abia pe 13 va spune clar daca iese sau nu de la guvernare.

UDMR vrea sa iasa de la guvernare: Ponta are majoritate si fara noi

Pe 27 noiembrie, presedintele UDMR, Kelemen Hunor, a anuntat ca forul Consiliului Permanent va recomanda Consiliului Reprezentantilor Unionali iesirea de la guvernare, iar sedinta acestuia din urma are loc pe 13 decembrie.

Ponta confirma: Partidul lui Tariceanu primeste doua ministere

Cat despre structura noului guvern exista informatii contradictorii. Premierul Ponta a vorbit despre cate doua portofolii de ministri acordate PLR, UNPR si PC, insa marti Calin Popescu Tariceanu a subliniat ca nu s-a stabilit asa ceva si nu a existat nicio negociere in acest sens.

Bugetul, mai incolo

Cat despre definitivarea proiectului de buget pentru 2015, premierul Victor Ponta a anuntat ca negocierile Guvernului cu delegatia FMI se vor incheia cat de curand, iar proiectul va fi trimis abia vineri Parlamentului. Ponta si-ar dori ca votul final pe buget in Parlament sa fie dat in ziua investitii lui Klaus Iohannis ca presedinte, pe 21 decembrie.

Ponta trimite bugetul in Parlament vineri - Vot final odata cu investirea lui Iohannis?

"Daca vineri dimineata pleaca catre Parlament, dupa o sedinta pe care o vom avea probabil vineri, la ora 09:00, Parlamentul are timp sa isi indeplineasca propriile proceduri de depunere a amendamentelor, dezbaterea in comisii si adoptarea in plen", a explicat Ponta.

"Propunem un vot final pe buget in data de 21 decembrie, zi in care oricum Parlamentul se reuneste in sedinta comuna pentru depunerea juramantului de catre noul presedinte al Romaniei, Klaus Iohannis", a adaugat premierul.

Ponta merge mai departe

Dupa ce a facut aceste anunturi esentiale pentru viitorul Romaniei, Ponta a postat un mesaj pe Facebook referitor la propriul viitor.

"Sunt foarte multi oameni care mi-au spus sa raman la Guvern, sa-mi fac treaba. Foarte multi dintre cei care m-au votat si au crezut in mine mi-au spus sa nu renunt!

Trebuie sa duc pana la capat o serie de proiecte foarte importante. Sunt mai intelept acum, am dorinta de a schimba lucrurile si mi-am descoperit vointa de a merge mai departe!", se arata pe pagina oficiala a sefului de la Palatul Victoria.

Eveniment Quarterly Report

Guvernul pregătește o reformă în jocurile de noroc: ”Nicio companie fără sediu în România nu va mai putea avea această activitate”
Guvernul pregătește o reformă în jocurile de noroc: ”Nicio companie fără sediu în România nu va mai putea avea această activitate”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat luni că în şedinţa de joi va veni cu reforma în jocurile de noroc, astfel că nicio companie, dacă nu are sediul social în România, nu va mai putea avea...
Cât se mai tergiversează desființarea pensiilor speciale. „În acest moment Ministerul Justiţiei urmează să înainteze modificările”
Cât se mai tergiversează desființarea pensiilor speciale. „În acest moment Ministerul Justiţiei urmează să înainteze modificările”
Premierul Marcel Ciolacu a anunţat că reprezentanţii Comisiei Europene au transmis punctul lor de vedere asupra pensiilor speciale, iar acum urmează ca Ministerul Justiţiei să înainteze...
#Ponta Guvern Tariceanu, #Ponta buget 2015 , #guvern