Editorial: Inconstienta lui Ponta

Luni, 15 Octombrie 2012, ora 15:20
9126 citiri
Editorial: Inconstienta lui Ponta

Am gandit la fel si in 2009, cand Traian Basescu, aflat la o lungime de brat de castigarea celui de al doilea mandat, baga groaza in oasele a milioane de varstnici care ar fi putut sa creada ca sunt in pericolul de a nu-si mai primi pensia. O fac si acum, la adresa lui Victor Ponta: este inconstient!

Stie vreun politician, in afara de Ioan Ghise, care se plange de cate ori are ocazia ca isi duce traiul din indemnizatia de parlamentar, din care este nevoit sa achite o rata de 500 de euro, ce inseamna pentru un pensionar perspectiva de a muri de foame, boala si umilinta? Sau pentru un dascal de romana debutant ce inseamna sa-si carpeasca sosetele in timp ce repeta in minte comentariul la "Ce-ti doresc eu tie, dulce Romanie"?

Dar trairile romanilor saraci si impietriti nu sunt pe agenda lui Victor Ponta. Premierul a intrat in campanie electorala si utilizeaza cel mai rudimentar vehicul al manipularii, caracteristic tarilor bananiere sau economiilor periferice: spaima. Priviti la nemernicii care au secatuit visteria si v-au lasat in pericolul de a crapa fara glas, spune domnul Ponta aratand buzunarele goale ale bugetului si indicand explicatia, si anume incompetenta lui Emil Boc.

Nu vreau eu sa ma constitui in avocatul acestuia. Despre prostiile guvernarii PDL, savarsite pe langa tot atatea initiative reformatoare, sanatoase, pe care nu ma apuc sa le neg ca un ipocrit, despre politicianismul care le-a insotit as putea sa carai cateva saptamani. Insa nonsalanta cu care actualul premier vorbeste despre saracia tarii aducandu-i pe parintii nostri in pragul atacului de cord, mai ales ca minte, nu ma poate lasa fara reactie.

Exista multi romani care cand aud ca institutiile statului nu mai au bani pentru ultimele doua luni nu se intreaba care a fost obiectul rectificarii bugetare din august. Ei nu-si aduc aminte nici ca de aproape 23 de ani, spitalele raman fara resurse in iunie si se bazeaza pe rectificari ca sa-si poata achita utilitatile, salariile si consumabilele. Pe ignoranta lor se bazeaza si domnul Ponta.

Aceiasi romani nu se intreaba nici cum a fost posibil ca, dupa intoarcerea lui Traian Basescu la Cotroceni, pentru a atenua capitalul negativ de imagine, domnul Ponta sa gaseasca resurse pentru marirea indemnizatiilor mamelor sau scutirea de datorii a asistatilor social, ca sa enumar numai doua masuri (omenesti, dar nu despre asta vorbim aici), iar acum sa atraga atentia ca visteria este aproape goala.

Nu e vina oamenilor ca sunt nestiutori. Sunt paralizati de teama ca nu vor mai avea ce sa le dea copiilor la scoala sau ca vor face turturi la iarna, se intreaba mereu cand vor ramane fara loc de munca, nu au ragaz sa analizeze discursul politicienilor. Habar nu au ca acestia inventeaza probleme pentru a putea anunta ulterior, exact inainte de alegeri, ca le-au rezolvat. Nu-si pun problema ca sunt o masa de manevra ieftina, la cheremul unor insi fara Dumnezeu.

Ati promis, domnule Ponta, ca nu veti face aceleasi greseli ca predecesorii dumneavoastra! Nu v-am suspectat niciodata ca ati avea onoare, dar speram ca tineretea va va da puterea de a renunta la politicianismul practicat cu ambitie de toti ceilalti nemernici! Ati esuat!

Citeste si:
Ludovic Orban anunță că va candida la funcția de președinte al României: ”Mi-e foarte greu să mai sprijin pe cineva”
Ludovic Orban anunță că va candida la funcția de președinte al României: ”Mi-e foarte greu să mai sprijin pe cineva”
Liderul partidului Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a anunţat marţi, la lansarea organizaţiei judeţene de Ilfov, că a hotărât să candideze la preşedinţia României, afirmând că îi este...
Ciolacu, un ultim apel către colegii din Coaliţie: ”Pensiile speciale care ne costă 2 miliarde de euro anual trebuie supraimpozitate”
Ciolacu, un ultim apel către colegii din Coaliţie: ”Pensiile speciale care ne costă 2 miliarde de euro anual trebuie supraimpozitate”
Marcel Ciolacu a scris, marţi pe Facebook, că face un ultim apel către colegii din Coaliţie, înainte de şedinţa de miercuri. El spune că pensiile speciale care ne costă peste 2 miliarde de...
Comentarii
OSIRIS
rank 5
poantofarul, la JILAVA acolo isi va face treaba... hă, hă, hă!
cioclu_rosu1
rank 4
sicriu pentru "pensiuonari" şi o bomboană pentru "bugetari" de la P