Invitatii Ziare.com Stefan Vlaston: Victore tata, tu nu poti trai o zi fara sa minti?

Miercuri, 17 Octombrie 2012, ora 11:12
5729 citiri
Invitatii Ziare.com Stefan Vlaston: Victore tata, tu nu poti trai o zi fara sa minti?

"Primul ministru al acestui guvern" a comis-o din nou. De data asta i-a mintit pe cei avizati, care urmaresc evolutia fenomenelor economice si politice, oameni culti si cu pretentii. I-a izbit in plina figura cu o minciuna de pusti arogant si agresiv. I-a facut prosti pe fata.

Minciuna nr. 1

"N-am taiat niciun leu de la drumuri si de la fonduri europene", a declarat, marti, premierul Victor Ponta, prezent, la Brazi, la ceremonia de inaugurare a centralei electrice Petrom.

Asta dupa ce toata luna august s-a comentat in presa, in urma aparitiei HG privind rectificarea bugetara, ca s-au taiat 1,3 miliarde de lei de la Ministerul Transporturilor. Sa-l fi lasat nervii, memoria, de uita de la mana pana la gura?

Tot marti, in urma solicitarilor unui organ de presa, CNADR a confirmat ca la ultima rectificare bugetara s-au taiat fondurile de la: Centura Bucuresti, Autostrada A3- Bucuresti-Ploiesti, finalizarea Autostrazii Soarelui, metroul Dr. Taberei, reparatii si refaceri a numeroase sosele nationale. De altfel grosul taierilor de la ultima rectificare bugetara s-a operat la drumuri.

Si atunci, cum de ne minte in fata premierul Romaniei?

Minciuna nr. 2

Duminica dimineata, in ziua de odihna a romanilor, "prim ministrul acestui guvern" a bagat groaza in romani. A declarat la un post tv ca nu sunt prevazuti bani in buget pentru unele pensii, spitale si Ministerul de Interne in ultimele 45 de zile ale anului 2012.

Imediat stirea s-a propagat cu viteza luminii. Trepidatii, fibrilatii, palpitatii, atacuri de panica in randul pensionarilor, telefoane la Salvare.

Mai pe seara, dandu-si seama de impactul produs de un astfel de anunt, "prim ministru al acestui guvern" a dres-o, spunand ca nu sunt bani, dar ii gaseste el la alte capitole si ii realoca pentru a acoperi cheltuielile, salvand astfel obrazul statului roman.

Banii bugetari nu sunt stocati din ianuarie in subsolul Ministerului de Finante, pentru tot restul anului, ei vin din incasari de taxe si impozite, din TVA, accize, taxa de 16%, ritmic, in fiecare saptamana si luna a anului, inclusiv in ultimele 45 de zile ale anului.

Cine a cheltuit banii altfel decat ritmic, in felii lunare, (trezoreriile ar trebui sa elibere banii doar in astfel de felii), il priveste, aduce bani de acasa sau inchide pravalia. Si da socoteala pentru ce a facut.

Si pe urma, de unde se pot reloca fondurile? Tot de la investitii, bruma care ramasese netaiata asta vara. De la obiective incepute si lasate iarasi de izbeliste, dupa prostul obicei al mai tuturor guvernelor anterioare.

Dar sa bagi in fibrilatii milioane de pensionari, iata o minciuna care te poate costa libertatea, in cazul unor accidente nefericite.

Minciuna nr. 3

In ciuda comunicatelor reptate ale Parchetului General, "primul ministru al acestui guvern" o tine langa cu faptul ca procurorii ii ancheteaza pe cei care au votat la referendum, intrebandu-i de ce si cum au votat.

Parchetul a explicat ca a avut 560 de sesizari, carora trebuia sa le dea curs, ca jumatate erau impotriva unora care au impiedicat votul la referendum, ca asa cere legea sa ancheteze fapte penale, falsificari de date de identitate a persoanelor, prezente la vot de 400% in unele comune, nu prezenta sau neprezenta la vot a cetatenilor. Nimic din toate astea.

La unison cu Liviu Dragnea, Ion Iliescu si alte persoane, Victor Ponta asmute populatia impotriva organelor de ordine publica ale statului, fapta penala pentru care cei in drept trebuiau sa se autosesizeze deja.

Minciuna nr. 4

Referitor la acuzatiile aduse de Parchetul General lui Liviu Dragnea, Victor Ponta spune ca este vorba de o numaratoare paralela, asa cum fac toate partidele. Ignorand faptul ca in comunicatul Parchetului General se face o lista intreaga a faptelor penale comise de Liviu Dragnea la referendumul din vara. Mai mult, toata conducerea PSD s-a autodenuntat la Parchet, un circ mediatic care n-a impresionat pe mai nimeni si neurmat de liberali.

Minciuna nr. 5

Legat de plagiatul, de acum celebru la nivel mondial, Victor Ponta spune ca nu putea folosi in 1999 regulile de citare aflate in uz in 2012. Ba le-a folosit.

Comisia de Etica a Universitatii Bucuresti, impreuna cu 3 specialisti renumiti, a constatat ca au fost folosite aceste reguli de citare in doctoratul plagiat in 10-12 cazuri, iar in circa 100 de pagini nu au fost folosite.

Minciuna nr. 6

O minciuna gogonata care a lasat masca observatorii externi a fost afirmatia ca presa germana este infestata de securistii lui Ceausescu. Si asta ca reactie la vehementa cu care presa germana l-a atacat pe Victor Ponta in numeroase ocazii. Si-a mai facut dusmani in Germania, ca si cum Angela Merkel nu era de ajuns.

Candva se va scrie epopeea minciunilor lui Victor Ponta, volume intregi cu mii de pagini.

Victor Ponta nu intelege un lucru. Minciunile or fi fost bune in comunism, cand nu risca mai nimeni sa ti le demonteze. Si nici atunci, era suficient sa asculti Europa Libera si aflai adevarul.

Dar sa spui minciuni in anul 2012, de la nivelul de "prim minstru al acestui guvern", fara sa-ti fie teama ca te faci de ras, ca un scolar din clasele primare, iata ceva care scapa judecatii unui om normal.

PS.

Daciana, mai zi-i si tu sa nu mai minta atata, ce educatie faceti voi la copii?

Sectiunea de invitati a Ziare.com gazduieste o serie de editoriale scrise de personalitati ale vietii publice din Romania.

Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
PSD este creditat cu 28,4% din intenţiile de vot la alegerile pentru consiliile locale, PNL cu 26,7%, AUR cu 14,4%, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro, în luna aprilie,...
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
#Victor Ponta minciuni, #Vlaston Victor Ponta , #guvern