Miracolul din PDL si ruperea USL (Opinii)

Autor: Iulian Leca - Senior editor
Sambata, 16 Iunie 2012, ora 12:28
6399 citiri
Miracolul din PDL si ruperea USL (Opinii)

Cuvintele cel mai des folosite de pedelisti in aceste zile de agonie proprie sunt: Mesia, miracol, renastere din propria cenusa. Ele vorbesc de la sine despre starea in care a ajuns partidul.

O stiu cu totii, o simte toata lumea: doar un miracol ar mai putea salva PDL de la disparitia tot mai vizibila. Spectrul mortii politice a democrat liberalilor a dat nastere acestei ultime zvacniri care a fost Colegiul Director unde intreaga conducere si-a dat demisia in corpore.

Si acum? Blaga le-a spus, intelept, ca nu mai exista Mesia. Oamenii tind in situatii extreme sa se agate de un vis, de o naluca. Iar iluzia lui MRU plutind mesianic peste partid, imi imaginez ca a infierbantat multe minti. Nu e cazul, Blaga are dreptate si stie ce spune: nu exista niciun salvator. Daca nu avem raspuns pentru cine, poate exista o speranta legata de cum anume ar mai putea renaste PDL. Aici vad deja o luminita. Nu e mare si abia palpaie. Dar nu e chiar bezna totala, care, altfel, se pare ca a pus stapanire pe ratiunea fostilor mahari si dame democrat liberale.

Este conjuctura care altfel i-a si adus in aceasta situatie. In mod normal, daca nu ar fi pierdut puterea acum, socul pe care il resimt astazi l-ar fi trait dupa parlamentare. Daca tot ei ar fi organizat alegerile locale, probabil ca scorul nu ar fi fost atat de catastrofal. Din doua motive: 1. pentru ca masina lor "ar fi functionat mai bine decat a celorlalti", iar asta ar fi insemnat cel putin cateva judete in plus, trei - patru orase resedinta si un scor politic general mai bun. 2. opinia publica nu ar fi fost influentata de numeroasele "dezvaluiri" ale Guvernului Ponta facute inainte de alegeri.

S-a intamplat insa, au pierdut guvernarea, iar nota de plata a venit brusc, mai repede si neasteptat (pentru ei) de incarcata. Aici e si vestea buna. Si nu neaparat in sensul ca electoratul nu poate vota de doua ori negativ. Poate. Si o va face daca PDL nu se schimba la fata in mod esential. Aici ajungem in prezent. Adunand toate datele astea, pedelistii lucizi ar putea sa isi mai recapete suflul. Exista sanse, speranta si chiar viitor. E nevoie doar de o schimbare radicala dupa primul pas deja facut. O noua fata.

O mica paranteza. Daca PDL se iluzioneaza ca Mihai Razvan Ungureanu le-ar putea aduce salvarea, atunci merita sa dispara cu totul in negura istoriei. MRU este in aceeasi masura produsul lui Traian Basescu, se identifica perfect cu presedintele, pe cat de mult si profund se contopeste Boc, Udrea, Anastase, EBa sau chiar si Blaga cu locuitorul tot mai singur de la Cotroceni. A spera ca MRU va aduce Soarele din nou pe cerul pedelist e cea mai daunatoare fantasma pe care o pot trai inainte de disparitia reala de dupa parlamentarele din toamna.

Si totusi, cum s-ar putea salva partidul? De unde ar putea sa le pice pleasca? Evident, chiar din bratele USL care, mai ales dupa alegeri, a dat iama in tot precum bolsevicii lui Stalin si Lenin in toate institutiile statului. Intelege oricine o epurare la varful unor institutii emblematice, iar poporul poate simte chiar o anumita satisfactie la decapitarea unora dintre exponentii vechiului regim. Insa falanga USL s-a infiltrat deja prea mult, prea adanc si prea repede peste tot. ISC, Consiliul National de Etica, CCR si mai nou ICR - toate acestea sunt cazuri unde interventia Guvernului Ponta s-a petrecut in cel mai bun caz brutal, daca nu de-a dreptul revansard, fara a respecta niciun priuncipiu moral sau legal.

Inmultirea unor astfel de interventii, restauratia agresiva si brutala a Guvernului Ponta, dincolo de un anumit prag, pot naste o contrareactie din partea societatii civile sau, daca nu, macar a celor care in revoltele din februarie au iesit in strada pentru niste principii nu pentru USL, Ponta si Crin. Deja aproape foarte multi regizori au criticat mutarea ICR din subordinea presedintiei sub tutela Parlamentului. Nici nu mai conteaza ca un control al mai multor persoane este in sine mai democratic. Important e ca instapanirea asupra ICR, indiferent de cata ura provoaca Patapievici, este inca o pata pe obrazul Guvernarii USL.

Din acest moment hotarator este gradul de acceptabilitate al masei critice fata de mizeriile pe care le pregateste USL. Orice derapaj substantial va intoarce sperantele in alta parte. In momentul ala, daca PDL va reusi sa isi construiasca o minima identitate in intregime noua si o va rupe definitiv si total de presedinte, pedelistii pot visa. Acela e momentul in care partidul trebuie sa actioneze ca o echipa cu fete noi, intr-un stil simplu si care sa transmita incredere. Pentru asta nici nu e nevoie si nici nu e indicat sa isi caute vreun Mesia. Dimpotriva.

Altfel, macar de un lucru PDL poate fi sigur. Daca dupa parlamentare pedelistii nu vor prinde Parlamentul, USL nu are decat un singur drum - cel al desfiintarii si al drumurilor separate. Cu un Traian Basescu decorativ si izolat in functie, fara niciun motiv de a-l suspenda, socialistii si liberalii isi vor desparti drumurile. Va fi momentul revenirii si recuperarii. Iar prima lupta la care pot visa cu ochii deschisi ar fi prezidentialele din 2014, unde PSD si PNL vor concura cu candidati proprii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
În timpul vizitei sale în Qatar, premierul Marcel Ciolacu a fost protagonistul unei gafe rușinoase, în timp ce lăuda grandoarea Campionatului Mondial de Fotbal găzduit de țara asiatică în...
Scandal electoral la Sibiu. Unul dintre candidații la locale, bătut cu biciul de fratele primarului VIDEO
Scandal electoral la Sibiu. Unul dintre candidații la locale, bătut cu biciul de fratele primarului VIDEO
Scandalul a avut loc în localitatea sibiană Brădeni. Candidatul PSD la primărie, Dan Braga, a filmat mai multe clipuri video în curțile familiei actualului edil, fără, însă, a primi...
#PDL demisii, #conducere noua PDL, #PDL alegeri parlamentare, #USL alegeri , #guvern
Comentarii
Poza lool
lool
rank 5
Cu asemenea visatori si base la butoane ramanem fara opozitie dupa