Motiunea de cenzura a picat - cate voturi a reusit sa stranga PNL din vara pana acum (Video)

Marti, 29 Septembrie 2015, ora 13:59
5298 citiri
Motiunea de cenzura a picat - cate voturi a reusit sa stranga PNL din vara pana acum (Video)
Foto: B1 Tv

Guvernul Ponta a trecut pentru a doua oara in acest an, fara emotii, testul de incredere, dupa ce motiunea de cenzura a Opozitiei a picat la vot in Parlament.

Din totalul de 549 de parlamentari au fost prezenti 413. Au fost exprimate 215 voturi, niciunul nefiind anulat. "Pentru" au votat 207 parlamentari, iar "impotriva" 8. Pentru ca motiunea sa fi trecut ar fi trebuit sa intruneasca cel putin 275 de voturi.

Motiunea impotriva Guvernului a picat - LIVE TEXT - principalele declaratii, momente si imagini

Calculele arata ca PNL are totusi o mica victorie, daca o putem numi asa. Fata de motiunea din iunie liberalii au strans in plus 13 voturi pentru.

Motiunea a picat, Guvernul ramane in functie. Ponta se bucura, Opozitia anunta o noua motiune la toamna

In iunie, din totalul de 554 de senatori si deputati, au fost prezenti 417. Au votat 214 senatori si deputati, 7 voturi au fost anulate. 194 de voturi au fost "pentru", iar 13 "contra".

PNL nu renunta

Alina Gorghiu a anuntat ca nu renunta si va incerca si in urmatoarea sesiune parlamentara sa dea jos Guvernul.

Cu toatea acestea, liberalii nu sunt la fel de optimisti si entuziasmati. In discursurile lor de marti nu s-a simtit nici macar o urma de speranta ca motiunea ar putea trece. Ba mai mult, liderii PNL s-au vazut nevoiti sa raspunda atacurilor celorlalti lideri de partide din Opozitie (UDMR, PMP), care au anuntat ca voteaza motiunea, dar au calificat textul acesteia drept unul neserios, facut doar de dragul de a-l face.

In schimb, premierul Victor Ponta a avut o interventie nu foarte lunga, dar concentrata pe atacuri la liderii liberali de care s-a aratat dezamagit ca nici macar nu i-au oferit o motiune la care sa se apere cu cifre din economie. Astfel, discursul lui Ponta a fost presarat doar cu glume, ironii, intepaturi si atacuri, vrand sa evidentieze, astfel, "barna din ochiul celor deranjati de pai".

Ponta a trecut deci fara emotii de a doua motiune de cenzura de anul acesta si de a patra de cand a preluat conducerea Guvernului, iar PNL s-a reunit de urgenta intr-o sedinta.

Citește și:
Circar de meserie. Cum a făcut George Simion un hobby din a da buzna în instituții
Circar de meserie. Cum a făcut George Simion un hobby din a da buzna în instituții
George Simion, liderul AUR, a ajuns din nou în centrul atenției luni, 5 decembrie, după ce a dat buzna în Ministerul Energiei și a sabotat conferința de presă anunțată de Virgil Popescu....
Cum au jucat PSD și UDMR la dublu pe tema „taxei pe soare”
Cum au jucat PSD și UDMR la dublu pe tema „taxei pe soare”
În toiul votului pentru aderarea la Schengen, coaliția de guvernare este cuprinsă de noi tensiuni după ce ministrul Energiei a prezentat un OUG despre care opoziția a spus că ar fi o „taxă...
Comentarii
Poza albakazapada
albakazapada
rank 5
Poza DemonBanal
DemonBanal
rank 5
exista vreo solutie magica cu ajutorul careia sa scapam de usl ?