O inginerie imobiliara RA-APPS (Opinii)

Autor: Ioana Ene Dogioiu - Senior editor
Vineri, 29 Martie 2013, ora 23:10
5819 citiri
O inginerie imobiliara RA-APPS (Opinii)
Foto: Revista 22

In spatele scandalurilor politice si ale rasturnarilor spectaculoase de situatie ale ultimei perioade, Guvernul a pregatit o prea frumoasa inginerie imobiliara, frumos impachetata intr-o punere in ordine principiala a situatiei de la RA-APPS.

Guvernul a emis o ordonanta de urgenta prin care limiteaza la ministri, secretari de stat si cei asimilati acestora, numarul celor care au dreptul sa primeasca o locuinta de protocol. Iar aceasta locuinta de protocol va fi in viitorul bloc al demnitarilor. Locuinta trebuie eliberata rapid dupa incheierea mandatului, imediat in cazul ministrilor, dupa maximum 3 luni in cazul secretarilor de stat.

E bine, e corect. Intrebarea e ce facem cu imobilele RA-APPS care nu vor mai avea chiriasi legali. Cele mai multe, 700, vor fi vandute. Foarte bine. Doar ca in detaliile procedurii sta diavolul. Vanzarea va fi la licitatie deschisa, cu pret de pornire.

Daca prima esueaza, va fi organizata a doua cu pret de pornire cu 20% mai mic, daca esueaza si ea urmeaza a treia licitatie, cu pret de pornire cu 20% mai mic. Daca esueaza cele trei licitatii, vanzarea se poate face prin negociere directa cu cei care locuiesc in ea si iar singura conditie este ca pretul sa nu fie mai mic decat valoarea de inventar. Daca pretul platit este peste 50 de mii de euro, se poate plati si in rate.

Cine sunt cei care locuiesc in cele aproape 700 de imobile scoase la vanzare? Cei ramasi acolo ilegal, precum Mircea Geoana, sau cei instalati de actuala Putere, tot felul de clienti politici, deghizati in directori, directorasi, sefi si secretare, care au primit astfel de locuinte in virtutea vechilor reglementari. Ei nu vor fi scosi afara pana la expirarea contractelor in curs si, desigur, pot cumpara locuinta la licitatie sau prin negociere directa.

Si ceva imi spune ca foarte putine se vor vinde la licitatie, exact asa cum s-a intamplat si pana acum la tentative similare de vanzare. Daca pretul de plecare fixat este foarte sus, el alunga orice potential cumparator de buna credinta.

Un locatar al unui asemenea imobil imi spunea ca locuinta sa a fost scoasa la licitatie anul trecut, insa la un pret de plecare pe care ar fi trebuit sa fii nebun sa il platesti.

Cand ajungem la negocierea directa, standardul de pret se prabuseste: sa nu fie sub valoarea de inventar. Si acelasi ceva imi spune ca exact la valoarea de inventar vor fi vandute in cele din urma cele mai multe dintre locuintele actuale ale RA-APPS, care vor deveni adevarate cadouri pentru clientela instalata deja in ele.

Decat chirias cu scandal, nu mai bine proprietar de lux?

Cel mai neplacut lucru in privinta actualei guvernari este sentimentul ca trebuie sa stai tot timpul cu mana pe portofel. Ca in orice decizie, aparent corecta si justificata, sta o smecherie, o inginerie cu dedicatie.

Nu este doar o problema a Guvernului Ponta, toate guvernarile romanesti au avut acest obicei. Dar parca la performantele actualului cabinet nu a ajuns nimeni.

Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Cristian Popescu Piedone a anunțat joi, 25 aprilie, că rămâne în cursa pentru Primăria Bucureștiului, în ciuda tuturor zvonurilor. "Haideţi să închidem odată... Retragere, mesaje,...
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Liderul Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a acuzat joi, 25 aprilie, Biroul Electoral Central că ar fi modificat „în mod ilegal” o hotărâre de guvern şi că instituţia ar fi...
#RAAPPS licitatie imobile, #Ponta vinde case RAAPPS , #guvern
Comentarii
Poza AdyCa
AdyCa
rank 4
Poza bum
bum
rank 5
foarte bine ! cel mai cinstit guvern are cele mai cinstite inginerii