Omul din spatele lui Ponta (Opinii)

Autor: Iulian Leca, Senior editor
Miercuri, 08 Mai 2013, ora 13:34
9223 citiri
Omul din spatele lui Ponta (Opinii)

Umbra lui Boc il acopera, la un an de mandat, aproape in intregime pe Victor Ponta. O fraza care - interesant studiu de caz - ar putea intra sub incidenta insultei sau chiar a calomniei, daca decizia CCR va fi respectata in noul Cod Penal.

Si chiar asa, nu ar fi procesul care ar urma cea mai buna dezbatere care s-ar putea naste despre sensul, valoarea si adevarul vietii politice, sociale si economice din Romania ultimilor patru-cinci ani?

Exercitiul nu este intru totul absurd. Se vede si se simte cat de mult a inceput sa fie deranjat fostul si actualul "copilot" al lui Traian Basescu de atacurile - foarte putine si abia sesizabile - din presa la adresa sa.

Iar daca omul care e dat de toate sondajele preferatul romanilor are o sensibilitate atat de mare, mai faceti un pas si imaginati-va ce trebuie sa fie in sufletul pedelistilor! Ca sa nu mai vorbim de sufletelele lui Traian Basescu, Elena Udrea, Emil Boc et comp...

Nu am niciun dubiu ca in aste vremuri de criza, cu perspectiva si mai sumbra in viitor, mai exista prea multi politicieni din preajma Puterii care sa nu isi doreasca sa inchida tot mai mult gura presei. Norocul lor e ca pe aici presa e deja surdo-muta si asteapta la reanimare ultima impartasanie. Atat de mult au iubit-o ultimii atotputernici ai neamului - si Basescu, si Nastase - ca nu s-au lasat pana nu au ajutat-o sa devina o umbra a ceea ce nu a reusit niciodata sa fie.

Si, totusi, daca 9 oameni decid ca e mai important sa platesti cu libertatea decat cu pretul muncii de zi cu zi greselile, prostiile sau ticalosiile scapate prin intermediul libertatii de exprimare, atunci faca-se voia lor; istoria a demonstrat ca nimeni nu poate tine ascuns la nesfarsit adevarul (indiferent de sensul si semnificatia pe care le acordam la un moment dat acestui termen).

Asa ca putem reveni la problema de la inceput si la procesul in care - sa ne imaginam de dragul discutiei - am fi parte reclamata. Despre Boc fie si numai Ponta a spus cele mai teribile lucruri. Despre Basescu si mai si. Din nenumarate motive, in principal economice, astazi, Victor Ponta este doar un continuator de isprava al celui pe care mai ieri nu il scotea din "sluga umila" a Dracului de la Cotroceni.

Urmand rationamentul pana la capat si fiind consecventi cu ideile enuntate chiar de actualul premier, inseamna ca putem afirma despre Victor Ponta exact aceleasi lucruri ca si cele pe care el le-a rostit la adresa lui Emil Boc?

Sau pentru asta avem nevoie de un doctorat in plagiat, de cateva sondaje care sa ne prezinte intruchiparea vointei poporului si, nu in ultimul rand, de o fratie cu Dracul insusi? Cu siguranta acestea ar ajuta mai mult decat toate dovezile si cifrele pe care le putem invoca in sprijinul celor spuse mai sus. Pentru ca cifrele si dovezile pe care le-am folosi sunt aceleasi de care actualii guvernanti se foloseau pe vremea cand urlau din Opozitie la reprezentantii Puterii, ca sa-i acuze de aceleasi lucruri....

Cu procesul castigat gratie pendularii politicienilor de la stanga la dreapta, in functie de ciclul electoral, ne intoarcem de unde nu am plecat nicio clipa: criza si singurul mod in care guvernantii stiu sa o rezolve. Or, mai corect spus, demonstreaza ca nu stiu altfel decat prin taieri, privatizari, cresteri de preturi, taxe si impozite. Asadar, nu conteaza cine e in spatele lui Ponta, din moment ce el respecta oricum directia impusa de soferul care conducea si acum doi-trei ani in urma.

Pana la urma, cel mai bun si mai corect bilant al guvernarii Ponta de un an a fost facut chiar de Traian Basescu in discursul in care multumea tuturor guvernelor din ultimii patru ani, in egala masura lui Boc, M.R. Ungureanu si Ponta.

Citeste si:
Liderii UDMR spun că nu ar fi fost căutați pentru discuții cu Nicolae Ciucă în vederea formării noului guvern SURSE
Liderii UDMR spun că nu ar fi fost căutați pentru discuții cu Nicolae Ciucă în vederea formării noului guvern SURSE
Premierul desemnat ar fi trebuit să discute cu UDMR despre structura viitorului guvern și împărțirea portofoliilor, despre programul de guvernare al noului Cabinet și despre formarea unei...
Dedicație pentru Liviu Dragnea pe TikTok, de la un celebru manelist: ”Auuuu, Liviu Dragneaaaa… Ne-a mărit salariileeeee” VIDEO
Dedicație pentru Liviu Dragnea pe TikTok, de la un celebru manelist: ”Auuuu, Liviu Dragneaaaa… Ne-a mărit salariileeeee” VIDEO
Fostul lider PSD Liviu Dragnea a ajuns din nou în atenția publică. De această dată, după o dedicație primită de la un manelist celebru care a ținut neapărat să îl îmbrățișeze, pe...
Sursa: Ziare.com