Ponta anunta negocieri cu parlamentarii PSD, pentru votul la motiune: Nu intrati in istorie in acest fel!

Vineri, 16 Iunie 2017, ora 22:25
12914 citiri
Ponta anunta negocieri cu parlamentarii PSD, pentru votul la motiune: Nu intrati in istorie in acest fel!
Foto: Arhiva Ziare.com

Fostul premier Victor Ponta, numit vineri in functia de secretar general al Guvernului, a declarat ca vor fi discutii cu parlamentarii PSD pentru ca acestia sa nu voteze motiunea de cenzura impotriva Guvernului Grindeanu, anuntata de Liviu Dragnea si Calin Popescu Tariceanu.

Intrebat, vineri, in cadrul conferintei de presa de la Palatul Victoria, daca incearca sa negocieze pentru a forma o noua majoritate, Ponta a raspuns: "Ceea ce pot sa va spun e ca ne-am preocupat cum facem sa functioneze Guvernul".

"Premierul si eu - si mai sunt si alti colegi alaturi de noi - vom discuta cu parlamentarii PSD sa le spunem un singur lucru: 'Nu intrati in istorie in acest fel!'. Pentru ca nu mai exista niciun partid care sa voteze o motiune impotriva propriului Guvern.

Discutiile la nivel politic sunt convins ca le va duce dl Grindeanu cu conducerea PSD si sunt convins ca, pana in ultimul moment, pot exista solutii rationale in interesul public al tuturor celor care ne-au votat", a spus Ponta.

Intrebat daca se poarta negocieri si cu ministrii ALDE demisionari din Guvern, fostul premier a precizat: "Cand premierul va lua o decizie, o voi contrasemna si o voi trimite la Cotroceni".

"Dl Melescanu (ministrul ALDE al Afacerilor Externe - n.red.) are lucruri foarte bune de facut, ministrul Energiei, ministrul Mediului isi fac datoria legala", a explicat Victor Ponta, care urmeaza sa fie exclus din PSD.

De remarcat ca, printre ministrii demisionari, se afla numerosi parlamentari care, in eventualitatea unui vot pe o motiune de cenzura, ar trebui practic fie sa voteze contra lor, fie contra formatiunilor din care fac parte si care au initiat motiunea.

Liviu Dragnea si vicepresedintele PSD, Paul Stanescu, au anuntat joi ca motiunea de cenzura va fi depusa luni si votata miercuri.

Vineri, Victor Ponta, proaspat uns secretar general al Guvernului, a spus ca cel mai rapid ar fi peste 8 zile, incepand de luni.

Ponta a fost cel mai vocal sustinator al premierului Sorin Grindeanu cand PSD se pregatea sa il excluda. In plus, desi nu mai avea functii in partid, Ponta are inca multa influenta.

Surse politice au declarat pentru Ziare.com ca fostul premier duce munca de lamurire cu mai multi parlamentari PSD si pe unii i-ar fi convins deja sa nu voteze motiunea de cenzura impotriva Guvernului initiata chiar de PSD.

Soarta lui Grindeanu la carma Guvernului depinde de capacitatea lui Victor Ponta, pe de o parte, si Daniel Constantin, pe de alta parte, de a convinge cat mai multi parlamentari PSD, respectiv ALDE, sa nu voteze motiunea.

Ziare.com a facut calculele la votul motiunii de cenzura. UDMR va inclina balanta. Grindeanu e favorit!

Cat despre maghiari, acestia isi negociaza votul la motiune de pe o pozitie de forta.

UDMR sta la discutii si cu Dragnea, si cu Grindeanu - Sambata s-ar putea decide soarta motiunii

Optimismul lui Rareș Bogdan pentru europarlamentare: „Obţinem 20 de mandate. SOS-ul doamnei Şoşoacă nu va intra în PE”
Optimismul lui Rareș Bogdan pentru europarlamentare: „Obţinem 20 de mandate. SOS-ul doamnei Şoşoacă nu va intra în PE”
Prim-vicepreşedintele PNL Rareş Bogdan a declarat vineri, 29 martie, că alianţa PSD-PNL poate lua la redistribuire 20 de mandate de europarlamentari. Europarlamentarul susține că AUR va...
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Primele zboruri din spaţiul Schengen care vor ateriza duminică pe aeroportul Henri Coandă vor fi cele care vin de la Paris, Viena, Hamburg, Roma, Zurich, Munchen, Amsterdam şi Geneva,...
#Ponta negocieri parlamentari PSD motiune, #Ponta motiune cenzura Guvern Grindeanu , #guvern
Comentarii