Ponta are de gand sa remanieze Guvernul dupa 10 decembrie

Marti, 25 Noiembrie 2014, ora 12:40
3583 citiri
Ponta are de gand sa remanieze Guvernul dupa 10 decembrie
Foto: RFI Romani

Premierul Victor Ponta a declarat, marti, la Palatul Parlamentului, ca are in vedere remanierea Guvernului dupa data de 10 decembrie, cand va fi prezentat in Parlament proiectul de buget.

"Bugetul incepem sa il discutam. Acum e la nivel guvernamental. Pe 10 decembrie vine in Parlament pentru a fi adoptat", a spus premierul.

Seful Executivului a precizat ca isi doreste ca PLR, formatiunea lui Calin Popescu Tariceanu, sa intre la guvernare, iar pentru asta este nevoie de un vot in Parlament.

"Dupa buget, voi propune o restructurare a Guvernului astfel incat PLR sa fie reprezentat la nivel de ministri in cadrul Guvernului", a anuntat el.

"Dupa doi ani de guvernare, o sa vedem exact din punct de vedere institutional, poate o sa fie mai putini ministri", a afirmat premierul.

Intrebat daca UDMR l-a informat ca va iesi de la guvernare, Ponta a raspuns: "Joi discutam. Nu am niciun semnal de la UDMR".

Cat despre informatiile vehiculate despre proiectul de buget pe 2015, Ponta a tinut sa sublinieze ca nu vor exista cresteri de taxe sau impozite si toate pensiile se vor plati la timp si indexate.

"Important este sa asiguram o guvernare buna si eficienta, mai ales ca s-au terminat alegerile. Nu renuntam la cota unica, nu marim nicio taxa si niciun impozit. Putem indexa pensiile...", a spus el, referindu-se la acuzatiile aduse in campania electorala de partidele din Opozitie.

Congresul PSD va fi de abia in primavara.

"Anul viitor PSD isi face analizele pentru a vedea ce a mers bine, ce a mers rau, ce lucruri trebuie schimbate. Am avut discutia in cadrul coalitiei de guvernare si decizia unanima este de a continua (...) PSD pana la congres trebuie sa vina cu o noua strategie, cu un nou proiect pentru alegerile parlamentare din 2016", a explicat seful PSD.

#Ponta remaniere decembrie , #guvern