Ziare.com

Ponta: Autoritatile locale au primit 1,1 miliarde lei la rectificare

Marti, 30 Septembrie 2014, ora 20:21

   

Ponta: Autoritatile locale au primit 1,1 miliarde lei la rectificare
Autoritatile locale au primit, la a doua rectificare bugetara din acest an, 1,1 miliarde lei, iar Ministerului Administratiei Publice si Dezvoltarii Regionale (MAPDR) i-au fost alocate 400 milioane lei pentru programele nationale de dezvoltare locala, a declarat premierul Victor Ponta.

"La autoritatile locale s-au alocat 1,1 miliarde de lei, din care aproximativ 600 de milioane de lei sunt pentru acoperirea tuturor cheltuielilor de functionare, atat a autoritatilor locale in sine, cat si a institutiilor care tin de autoritatile locale - ma refer in primul si in primul rand la insotitorii persoanelor cu dizabilitati, ma refer la autoritatile pentru protectia copilului si la toate celelalte institutii care sunt in subordinea sau in coordonarea autoritatilor locale, in asa fel incat sa nu existe niciun fel de sincopa in sustinerea financiara a acestora - si 500 de milioane de lei pentru investitii in mod direct in lucrari care sunt in derulare.

De asemenea, Ministerul Dezvoltarii Regionale - 400 de milioane de lei pentru programele nationale de dezvoltare locala. Din nou, este vorba de investitii incepute si programe incepute si care aveau nevoie de finantare pentru ca aceste proiecte sa fie finalizate", a spus Ponta.

Rectificare bugetara. Guvernul ia de la Educatie si Presedintie si da la servicii

Conform proiectului de rectificare, primarii primesc de alegeri, la a doua rectificare, peste 1,16 miliarde lei, prin suplimentarea sumelor defalcate din TVA, la care se adauga inca 1 miliard lei prin Programul National de Dezvoltare Locala (PNDL) si circa 100 de milioane lei pentru investitii in camine culturale si sali de sport, prin taierea cofinantarii fondurilor UE.

Sumele alocate prin proiectul de rectificare bugetara sunt cu mult peste cele prevazute la rectificarile din 2013, cand Ministerului Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice a primit circa 600 de milioane lei la prima rectificare, dar a pierdut peste 300 de milioane lei la a doua rectificare.

Rectificare bugetara: Se cere demisia lui Eugen Teodorovici, ministrul Fondurilor Europene

De asemenea, anul trecut autoritatile locale au primit sume derizorii la rectificare, in principal pentru plata sumelor alocate persoanelor cu handicap. Sume suplimentare au mai fost prevazute din fondul de rezerva la dispozitia Guvernului, pentru echilibrare si pentru plata unor arierate, pentru a raspunde conditionalitatilor din acordul cu FMI.

Alesii locali au mai beneficiat de sume suplimentare de circa 1 miliard de lei, tot din alocari in plus din cotele defalcate de TVA, doar in 2012, inainte de alegerile legislative.

Sursa: MEDIAFAX

Articol citit de 1564 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

aceasta rectificare bugetara nu e decat o strategie a comunistilor

din PSD intr-o incercare disperata de a mai castiga electorat...
va amintiti cum Ceausescu mai dadea cate 100 de lei de la balcon, inainte de a fugi ?
am impresia ca in tabara lui WPonta e oarece panica. cred ca de aia se chinuie sa-l scoata pe klaus din joc...

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor