Ponta: Avem bani pentru pensii, salarii si indemnizatii, realocati din alte parti (Video)

Duminica, 14 Octombrie 2012, ora 14:22
3709 citiri
Ponta: Avem bani pentru pensii, salarii si indemnizatii, realocati din alte parti (Video)

Premierul Victor Ponta sustine ca sunt bani pentru pensii, salarii, indemnizatii si pentru functionarea institutiilor statului, pana la sfarsitul anului, fondurile necesare in acest sens urmand sa fie realocate din alte parti.

"Avem bani pentru pensii, salarii, indemnizatii si pentru functionarea institutiilor statului, dar realocandu-i din alte parti", a afirmat, duminica, la Iasi, intr-o conferinta de presa, premierul Victor Ponta.

Acesta a reclamat ca s-a ajuns in aceasta situatie pentru ca fostul guvern a construit bugetul doar pentru primele zece luni ale anului.

"Guvernul trecut a considerat ca anul 2012 are doar zece luni, insa obligatia mea este sa asigur functionarea tuturor institutiilor statului pana la sfarsitul anului 2012", a declarat Ponta, subliniind ca sunt bani pentru pensii, salarii, indemnizatii si alte cheltuieli necesare bunei functionari a institutiilor statului.

Intrebat daca a stiut de la inceput despre aceasta situatie, premierul Victor Ponta a declarat ca a descoperit pe parcurs toate acele fonduri pe care fostul guvern nu le-a prevazut.

"Am descoperit pe parcurs toate acele fonduri pe care fostul guvern nu le-a prevazut. Exista doua explicatii pentru aceasta, si anume ori fostul guvern a alcatuit un buget nerealist, ca sa nu spun fals, ca sa arate institutiilor internationale ca: "iata, am adoptat bugetul si e bine", ori s-au gandit ca nu vor mai fi ei la guvernare si atunci va veni altcineva care va rezolva situatia", a acuzat Ponta.

Mai devreme, premierul afirmase ca guvernul pe care-l conduce nu dispune de bani pentru ultimele 45 de zile din acest an, din cauza bugetului alcatuit de Cabinetul Boc.

Ponta nu are bani pentru ultimele 45 de zile din an si da vina pe Boc

"Prioritatea numarul 1 in acest moment a Guvernului este finalizarea anului 2012, pentru ca incepand cu 15 noiembrie - asa s-a prevazut anul trecut in buget - nu exista nicio resursa pentru functionarea spitalelor, pentru Ministerul Administratiei si Internelor, pentru o parte din pensii si atunci, profitand de incasari mai bune la buget, un trend care s-a confirmat si in trimestrul III, si rearanjand cheltuielile, prioritatea numarul 1 este sa stiu ca pana la 31 decembrie 2012 pensii, salarii, functionarea institutiilor publice si incalzirea putem sa le asiguram, evident cu un buget pentru 2013", a declarat Ponta la ProTV.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Comisia Europeană nu este acord cu TikTok Lite, noua scorneală a gigantului tech. Temeri că minorii ar putea avea acces la conținut periculos
Comisia Europeană nu este acord cu TikTok Lite, noua scorneală a gigantului tech. Temeri că minorii ar putea avea acces la conținut periculos
Comisia Europeană a anunțat recent că va investiga programul TikTok Lite, suspectând că acesta poate avea un impact negativ asupra sănătății mintale a utilizatorilor. Programul, care...
TikTok se pregătește să lanseze o funcționalitate revoluționară. Există și un risc major pentru cei care o vor folosi
TikTok se pregătește să lanseze o funcționalitate revoluționară. Există și un risc major pentru cei care o vor folosi
TikTok se pregătește să lanseze o funcționalitate revoluționară care le va permite creatorilor să distribuie conținut video narat cu orice voce doresc, prin intermediul unei noi tehnologii...
#Victor Ponta bani pensii, #Ponta bani salarii , #guvern
Comentarii
Poza DR.STRANGELOVE
DR.STRANGELOVE
rank 5
Poza Grasutul
Grasutul
rank 5
Domnul Ponta joaca cumva un rol din filmele cu tam.pitei la Palatul