Ponta: Cand UDMR se radicalizeaza, societatea romaneasca are de pierdut

Vineri, 11 Iulie 2014, ora 11:05
2285 citiri
Ponta: Cand UDMR se radicalizeaza, societatea romaneasca are de pierdut

Premierul Victor Ponta sustine ca UDMR ar trebui sa ramana in Executiv, uniunea urmand sa discute vineri despre viitorul parteneriatului dintre maghiari si coalitia de guvernare.

"Eu am avut o discutie cu dl. Kelemen si i-am spus ca dorinta mea este aceea de a tine reprezentantii minoritatilor maghiare cat mai aproape de actul decizional. Cand ai o minoritate de un milion si jumatate, cu cat ii marginalizezi, cu atat ii radicalizezi (...).

In momentul in care UDMR este o forta politica moderata in raport cu alte oferte, gen Tokes, cand UDMR se radicalizeaza, eu cred ca societatea romaneasca in ansamblu are de pierdut", a declarat Ponta intr-un interviu acordat ziarului Evenimentul Zilei si publicat doar in editia tiparita.

Atanasiu: Exista solutii si fara UDMR la guvernare, Ponta ii va arata "sperietoarea"

De asemenea, prim-ministrul a spus ca nu exclude ideea de a introduce formatiunea lui Calin Popescu Tariceanu si PP-DD la nivelul structurilor de varf.

In ceea ce priveste o posibila remaniere, despre care presa a scris ca este pregatita de Victor Ponta inainte de alegerile prezidentiale pentru a-si imbunatatii imaginea in ochii electoratului, premierul a declarat ca nu are pe nimeni in vizor.

Ponta se vede deja la Cotroceni - planuri pentru viitorul premier si presedintele PSD (Video)

"S-ar putea sa mai fie schimbari, dar nu am nimic planificat. Colaborarea mea cu grupul liberal condus de Tariceanu si care va adera la ALDE mi-o doresc pentru ca e USL 2. USL a fost un proiect de succes si as face cu dl. Tariceanu un proiect comun", a incheiat presedintele PSD.

Ponta si Kelemen nu s-au inteles

Kelemen Hunor si Victor Ponta nu au cazut de acord, miercuri, cu privire la diferendul privind initiativa cetateneasca Minority SafePack, iar conducerea UDMR a decis sa se reuneasca, vineri, pentru a decide daca acesta este un motiv suficient de puternic pentru ca uniunea sa iasa de la guvernare.

Kelemen si Ponta nu s-au inteles: Cand discuta UDMR o iesire de la guvernare

Senatorul UDMR Verestoy Attila a declarat ca initiativa cetateneasca aflata la baza acestui conflict declansat in coalitia de guvernare este un subiect care "ar fi bine sa fie dezbatut la nivelul UE", exprimandu-si regretul ca "UE a preferat ca pe moment sa lase aceste competente in gradina statelor nationale".

Senatorul a reamintit ca UDMR incearca de 6 ani sa treaca prin Parlament Statutul minoritatilor, dar intotdeauna "exista un blocaj".

"Coalitia inca e posibil sa fie salvata (...) Ramanem in discutii, oricare ar fi statutul UDMR de vineri incolo", a mai spus acesta.

Ciolacu anunță că întrerupe orice comunicare cu Piedone: "Îi urez succes"
Ciolacu anunță că întrerupe orice comunicare cu Piedone: "Îi urez succes"
Marcel Ciolacu a tăiat orice cale de comunicare cu Cristian Popescu Piedone. Președintele PSD a declarat joi, 25 aprilie, că nu va mai exista niciun dialog și nicio ofertă pentru Piedone....
Președintele PSD Sector 1 o vede pe Clotilde Armand la pușcărie: ”Și-a dat bani necuveniţi tocmai din bugetul unui proiect anticorupţie”
Președintele PSD Sector 1 o vede pe Clotilde Armand la pușcărie: ”Și-a dat bani necuveniţi tocmai din bugetul unui proiect anticorupţie”
Preşedintele PSD Sector 1, Petre Florin Manole, a transmis joi, 25 aprilie, că primărița Clotilde Armand are „un drum scurt și previzibil de când a fost prinsă cu mâna-n bugetul local”....
#Victor Ponta UDMR, #Victor Ponta Kelemen Hunor, #Victor Ponta remaniere , #guvern
Comentarii
Poza curechila
curechila
rank 5
Cind tu te crezi presedinte, tara se scandalizeaza.
Poza MosGerila
MosGerila
rank 5
Kelemen Hunor si Verestoy Attila se bat intre ei ca orbetii!