Ponta confirma: Se vor reduce cheltuielile publice cu 15% (Video)

Joi, 07 Martie 2013, ora 17:45
3965 citiri
Ponta confirma: Se vor reduce cheltuielile publice cu 15% (Video)
Foto: Arhiva

Premierul Victor Ponta a declarat ca in perioada urmatoare se vor reduce cheltuielile din "aparatul de stat" cu 15%. "Ce este cel mai important este ca nu se taie salariile de la bugetari", a specificat premierul.

"Guvernul vrea reducerea risipei din ministere, din aparatul de stat, o micsorare a acelor cheltuieli cu bunuri si servicii. Ce este cel mai important este ca nu se taie salariile de la bugetari, ci vrem limitarea cheltuielilor functionarilor din aparatul de stat.

Ce am dat inapoi bugetarilor nu va fi pus in pericol. Vrem sa economisim si sa oprim risipa, tocmai pentru ca povara platii datoriilor sa nu mearga catre cetateni. Ne tinem de cuvant - noi strangem cureaua, nu punem noi poveri pe umerii cetatenilor", a spus premierul Victor Ponta pe pagina sa de Facebook.

Ponta vrea sa reduca cheltuielile de personal si servicii cu 15% - surse

La sfarsitul anului trecut, premierul Ponta a transmis ministrilor ca au ocazia, prin restructurarea Guvernului in vederea stabilirii unei noi configuratii, sa constate care dintre institutiile actuale au prea multi functionari angajati in ultimii ani ca o "sinecura politica" si nu fac nimic, pentru a se desparti de acestia.

"Vor fi restructurari, reimpartiri ale portofoliilor, dar nu se sporeste numarul de angajati nici macar cu un singur om, dimpotriva: aveti ocazia, prin aceste restructurari, acolo unde sunt oameni prea multi, care nu fac nimic si au fost angajati in ultimii ani doar ca o sinecura politica, sa le multumiti si sa ii trimiteti la munca. Nu se angajeaza niciun om, nu primiti niciun leu in plus la fondul de salarii", a spus Ponta ministrilor, in sedinta de guvern.

Ulterior, seful Guvernului a dispus infiintarea unui comitet condus de vicepremierul Liviu Dragnea care sa propuna masuri pentru "cresterea atractivitatii" functiei publice si eficientizarea utilizarii resurselor umane in sectorul public, dar care va analiza si numarul de personal necesar administratie.

ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) deruleaza o actiune de verificare a site-urilor de cumparaturi si aplicatii chinezesti care functioneaza ca o piata online, Temu si...
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat, în China, noul model Galaxy C55, eveniment care a avut loc fără prea multe anunțuri spectaculoase. Telefonul este, în esență, identic cu modelul Galaxy M55, dar se distinge...
#Victor Ponta cheltuieli ministere, #Victor Ponta reduceri cheltuieli, #Victor Ponta restructurare Guvern , #guvern