Ponta: Daca DNA va cere inceperea urmaririi penale fata de mine, voi demisiona

Duminica, 07 Decembrie 2014, ora 08:09
6285 citiri
Ponta: Daca DNA va cere inceperea urmaririi penale fata de mine, voi demisiona

Liderul PSD, premierul Ponta, afirma ca s-a gandit, imediat dupa alegerile prezidentiale, sa demisioneze de la sefia Guvernului, dar ca a inteles ca a primit, totusi, peste cinci milioane de voturi.

El a adaugat ca la votul pentru Cabinetul restructurat va verifica daca mai exista sprijinul Parlamentului si ca va demisiona, insa, cu siguranta din postul de prim-ministru daca DNA cere urmarirea sa penala in dosarul privind votul din diaspora.

Ponta se gandeste sa nu mai candideze la sefia PSD: Sa nu fiu capitanul unei echipe care pierde

"Nu s-a digerat tot rezultatul, dupa trei saptamani, dar am resursele interne necesare de a continua (...) Din acest punct de vedere, o iau de la capat, mai intelept si cu constiinta lucrurilor pe care le-am gresit", a spus Ponta, la Antena 3.

Ponta a mai afirmat ca, daca Directia Nationala Anticoruptie (DNA) va cere urmarirea sa penala in dosarul privind votul din diaspora, va demisiona cu siguranta din postul de prim-ministru, deoarece Guvernul nu poate fi condus de catre o persoana urmarita penal, dar a aratat ca trebuie sa se renunte la "ideea din 2004" ca o persoana care a pierdut alegerile trebuie sa intre in inchisoare.

"Sa nu mai mergem pe ideea ca, cum castigi alegerile, ii faci adversarului dosar", a spus Ponta.

El a sustinut din nou ca alegerile din diaspora nu au fost organizate gresit intentionat, ci luand in calcul situatia de la alegerile din 2009, si a apreciat ca are o responsabilitate politica in acest caz, nu o responsabilitate penala care sa fie sanctionata conform legii penale.

"Greselile politice se platesc politic", a adaugat Ponta.

Imediat dupa alegerile prezidentiale pierdute in fata lui Klaus Iohannis, pe fondul informatiilor ca se va retrage de la conducerea Guvernului, premierul Victor Ponta a anuntat, inca din seara de 16 noiembrie, ca nu va demisiona din functia de premier si ca vrea sa continue actul de guvernare cu partenerii actuali plus PLR.

Dosarul privind problemele inregistrate la votul din diaspora a fost trimis, joi, de procurorii Parchetului instantei supreme la Directia Nationala Anticoruptie, pentru continuarea cercetarilor.

Citește și:
PNL nu mai are răbdare cu Nicușor Dan. Ciucă: ”Bucureștiul este un oraș blocat, cu un management cu probleme”
PNL nu mai are răbdare cu Nicușor Dan. Ciucă: ”Bucureștiul este un oraș blocat, cu un management cu probleme”
Preşedintele PNL Nicolae Ciucă a afirmat, vineri, că Bucureştiul este „un oraş blocat în momentul de faţă, confruntat cu lipsa de perspectivă, cu un management cu probleme şi cu o...
Ciucă: ”Misiunea noastră e să continuăm demersurile pentru atingerea obiectivului naţional de aderare la Spaţiul Schengen”
Ciucă: ”Misiunea noastră e să continuăm demersurile pentru atingerea obiectivului naţional de aderare la Spaţiul Schengen”
Liderul PNL Nicolae Ciucă a declarat că România merită să fie în Schengen, iar misiunea PNL este să continue demersurile în atingerea acestui obiectiv. „Mai întâi despre problema cea...