Ponta face opozitie Guvernului (Opinii)

Autor: Iulian Leca - Senior editor
Vineri, 15 Martie 2013, ora 18:45
8234 citiri
Ponta face opozitie Guvernului (Opinii)

Te uiti la Ponta si te intrebi daca baietii aia din jurul mesei mari si ovale de la Guvern vorbesc vreodata cu premierul si-i comunica macar la final decizia luata oricum fara a-l consulta.

La cat de derutat si nauc pare mai de fiecare data cand e luat la intrebari de jurnalisti, in legatura cu vreo initiativa a vreunui ministru (fie el de la liberali, fie de la PSD), Victor Ponta mimeaza o stare bizara de levitatie intre imaginatie si realitatea cruda.

A inceput spre sfarsitul lui 2012 cu dezmintirea ca nu vor creste taxele si impozitele, asa cum scria negru pe alb intr-un proiect de lege publicat chiar pe site-ul Ministerului de Finante. Cand buba explodeaza, intervine premierul care da asigurari ca totul se petrece exact ca in Caragiale - nu e nimic mai mult decat "o scrisoare pierduta".

Era luna octombrie, plina campanie electorala. Ce credeti ca a urmat imediat dupa alegerile din 9 decembrie? Evident, taxele si impozitele au crescut, in urma altor nesfarsite episoade comice de afirmari si negari intre ministri, premier si primarii USL.

Nici nu mai contabilezez promisiunile clasice de dinainte de alegeri ca nu vor creste preturile, pentru ca la doar o luna ele sa urce semnificativ la gaze si energie electrica. Asta face parte pana la urma din metoda obisnuita de comunicare a guvernelor in preajma alegerilor. S-a intamplat si in 2008, si in 2009 si anul trecut. Va fi la fel si in viitor.

Nu are sens nici sa insiram propriile contradictii ale premierului. Ele sunt un mizilic si palesc in fata ciocnirilor pe fata, de durata si haotice, din interiorul Guvernului dintre liberali si Victor Ponta.

O guvernare care se neaga pe sine, care se intoarce impotriva ei la fiecare pas cat de cat mai serios. La fel s-a intamplat si cand ministrul Sanatatii a vorbit prima oara fara stiinta nimanui despre taierea spitalelor private de la finantarea Casei Nationale a Asigurarilor de Sanatate. Se petrecea in primele zile ale noului an 2013. Si iar a iesit Ponta sa nege, sa corecteze, explice, sa retracteze si in final sa dea uitarii o masura care era anuntata initial a intra in vigoare de la 1 martie.

In locul acelei initiative, avem aceiasi protagonisti doar ca subiectul ping-pong-ului lor in fata poporului nu mai sunt spitalele private, ci directiile judetene de sanatate publica si casele judetene de asigurari: ministrul Sanatatii anunta ca ele urmeaza a fi desfiintate, Ponta nu stie cum sa faca uitate mai repede vorbele liberalului.

Insa interventia cea mai brutala a avut loc la Economie, unde prim-ministrul pur si simplu i-a cerut ferm lui Vosganian sa retraga proiectul privind disponibilizarile din companiile de stat.

Dincolo de a mai fi doar o strategie clasica de joaca la cel mai inalt nivel in stat de-a politistul bun si cel rau, aceasta brasoveanca harsaita intre afoni distruge mult mai adanc si mai eficient increderea si nervii oamenilor decat orice strategie de una rece, alta calda.

Ea demoralizeaza si provoaca panica, intrucat exprima doar haos si nestiinta. Iar cand facturile vor exploda, ca in Bulgaria, sa vedem atunci cine va fi good cop si cine bad cop.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Ziare.com si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Conspirația „George Soroș”, din nou în România, în plin an electoral. Reacția nervoasă a lui Cioloș, întrebat dacă miliardarul se află în spatele partidului său
Conspirația „George Soroș”, din nou în România, în plin an electoral. Reacția nervoasă a lui Cioloș, întrebat dacă miliardarul se află în spatele partidului său
Europarlamentarul REPER Dacian Cioloş a declarat la Iaşi, după ce a fost întrebat de un bărbat dacă în spatele partidului din care face parte se află George Soros, că nu s-a întâlnit...
Guvernul modifică plafoanele la energie, „în favoarea consumatorilor”. Până când se prelungește măsura
Guvernul modifică plafoanele la energie, „în favoarea consumatorilor”. Până când se prelungește măsura
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 28 martie, că Guvernul le-a promis românilor că menţinem plafonarea preţurilor la energie şi gaze până în primăvara lui 2025 iar astăzi, în...
#Victor Ponta contradictii Guvern, #Ponta ministri liberali , #guvern
Comentarii
Poza mutu2
mutu2
rank 2
Poza imbacsitul
imbacsitul
rank 5
Observatii de-ale lui Leca, doua la leu! Dupa aproape un an de