Ponta: Fostul ambasador al Olandei intervenea la Guvern si ANAF pentru companii mai mult sau mai putin oneste

Joi, 31 Martie 2016, ora 21:20
10878 citiri
Ponta: Fostul ambasador al Olandei intervenea la Guvern si ANAF pentru companii mai mult sau mai putin oneste
Foto: Ziare.com

Fostul sef al ANAF Gelu Diaconu a scris joi ca un ambasador a venit la el in birou, impreuna cu un om de afaceri, si l-au presat sa deblocheze rambursare de TVA intr-un caz de evaziune, acuzatiile sale fiind confirmate de fostul premier Victor Ponta, care sustine ca ambasadorul vizat este cel al Olandei, care si-a incheiat misiunea in Romania.

Fostul sef al Fiscului din Romania si-a lansat, joi, o pagina personala, geludiaconu.ro, pe care a postat un text intitulat: "Romania tradata: tehnocratii au pus ANAF in slujba gulerelor albe din firmele de consultanta fiscala si a marilor afaceri", relateaza News.ro.

Diaconu scrie ca "un ambasador 'periat' si laudat de presa progresista" a venit la el in birou, insotit de un om de afaceri din tara pe care o reprezenta, un evazionist notoriu, presandu-l sa dispuna deblocarea rambursarii TVA intr-un caz de evaziune (circa 20 milioane euro), pe care il avea in instrumentare.

"La cateva minute dupa ce a iesit din biroul meu am anuntat institutiile abilitate. In zilele urmatoare, citeam iarasi prin presa o serie de elogii aduse aceluiasi ambasador, cunoscut in spatiul public drept un adversar al intrarii Romaniei in Schengen, exact de jurnalistii care promoveaza valorile occidentale si care il dadeau ca exemplu de bune practici si onestitate pe acest "amic" al concetatenilor evazionisti", a continuat Diaconu.

Gelu Diaconu mai afirma ca "ani de zile a fost o practica constanta interventia ambasadelor, in principal din spatiul UE, pentru sustinerea intereselor marilor companii cu capital strain in relatia cu Fiscul, in timp ce o eventuala interventie a vreunui reprezentant ales al poporului roman in Parlament este considerata trafic de influenta".

"Va asigur ca acest lucru se intampla si in prezent cu singura deosebire ca, astazi, cei pusi sa vegheze asupra securitatii finantelor Romaniei au ajuns simpli servanti, executanti docili ai acestor interese. Cazul marilor operatori din industria jocurilor de noroc a produs consternare!", mai comenteaza fostul sef al ANAF.

Ciolos i-a demis pe seful si vicele ANAF. Cine va conduce Fiscul UPDATE

Presedintele si vicepresedintele ANAF, urmariti penal de DNA - Care sunt acuzatiile

La scurt timp dupa deschiderea site-ului lui Gelu Diaconu, fostul premier Victor Ponta a postat pe Facebook un mesaj in care recomanda materialul scris de Gelu Diaconu si face referire la afirmatiile acestuia despre interventiile unui ambasador la ANAF.

"Pentru ca Diaconu e mai 'timid' va spun eu cine era ambasadorul care mereu intervenea si la Guvern si la ANAF pentru tot felul de companii mai mult sau mai putin oneste - fostul ambasador al Olandei, cel care ne dadea lectii de 'integritate si anticoruptie' saptamanal la Hotnews! Ca asa iubim noi 'lupii moralisti'!", a scris Victor Ponta.

Matthijs van Bonzel a fost ambasador al Olandei la Bucuresti in perioada decembrie 2011-septembrie 2015, cand a fost numit numit ambasador in Spania. In locul sau, Olanda este reprezentata in Romania de catre Stella Ronner-Grubacic.

Sef nou la ANAF - pe cine a numit Ciolos

Dosarul de spalare de bani al lui Madalin Voicu ia amploare: Seful si vicele ANAF, pusi sub acuzare de DNA - UPDATE

Premierul Dacian Ciolos l-a demis, pe 11 februarie, pe presedintele ANAF, Gelu Diaconu, dupa ce acesta a fost pus sub acuzare in dosarul privind Partida Romilor.

Seful ANAF Gelu Diaconu si vicepresedintele Mihai Gogancea-Vatasoiu au trimis doua circulare pentru scutirea persoanelor angajate prin conventii civile la asociatia Partida Romilor de plata asigurarilor de sanatate pentru anul 2012, a anuntat atunci DNA intr-un comunicat.

Astfel, Diaconu si Vatasoiu sunt acuzati de favorizarea faptuitorului si abuz in serviciu.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#Victor Ponta ambasador Olanda rambursare TVA, #Gelu Diaconu ambasador Olanda rambursare TVA , #guvern
Comentarii