Ponta il ignora pe Basescu: Acest Guvern continua programul de guvernare al USL, pana in 2016 (Video)

Marti, 04 Martie 2014, ora 15:44
2943 citiri
Ponta il ignora pe Basescu: Acest Guvern continua programul de guvernare al USL, pana in 2016 (Video)
Foto: Digi 24

Prim-ministrul Victor Ponta declarat, marti dupa-amiaza, in plenul Parlamentului, ca noul Executiv va continua programul de guvernare al USL, pana in anul 2016, in ciuda faptului ca presedintele Traian Basescu i-a cerut sa-si asume un nou program de guvernare, in urma protocolului cu UDMR.

"Vreau sa precizez foarte clar ca acest Guvern continua programul de guvernare aprobat de dumneavoastra, senatori si deputati, in 21 decembrie 2014.

Reprezentantii UDMR au spus foarte clar ca se alatura si sprijina acest program de guvernare", a declarat Victor Ponta, multumind totodata formatiunii maghiarilor din Romania pentru sprijinul acordat programului de guvernare.

Basescu explica de ce nu va accepta noul guvern fara alt program de guvernare

Guvernul Ponta 3: Ponta respinge propunerea lui Basescu

"Este un program de guvernare la care ma voi referi si ma voi mandri de el ca a fost construit in cadrul USL. Cred ca acest program trebuie adus la indeplinire pana la urmatoarele alegeri parlamentare din anul 2016", a mai spus premierul, care a precizat ca intelege decizia politica PDL si a PP-DD.

Totodata, prim-ministrul si-a manifestat dorinta de a exista dialog intre putere si opozitie, "asa cum a existat pe teme importante".

De asemenea, Ponta i-a asigurat pe liberali ca nu se pune problema schimbarii cotei unice de 16 la suta si ca se va incerca aducerea in discutiile cu delegatiile Comisiei Europene, FMI si Bancii Mondiale atat scutirea de impozit a profitului, cat si reducerea contributiei de asigurari sociale.

Prim-ministrul a vorbit despre obiectivele fundamentale ale guvernarii: "stabilitatea politica, sociala si institutionala a Romaniei". In plus, premierul a vorbit despre instabilitatea interna a tarii, care "va exista pana in luna decembrie, cand actualul presedinte isi va incheia mandatul, care consta in foarte multe contestari, foarte multe piedici puse activitatii Parlamentului, Guvernului".

Nu in ultimul rand, Victor Ponta a facut un apel ca batalia "sa se duca in limitele sale democratice", dar si ca hotararea de marti a Parlamentului privind noul Executiv "sa fie acceptata de presedinte".

Premierul a vorbit si despre noii ministri din Guvern, in special cei tineri, afirmand ca a adus oameni "cu pregatire academica exceptionala".

"Trebuie sa venim cu tehnocrati, oameni tineri, imi asuma acest pariu, imi asum acest risc si vreau sa va rog sa dati un credit de incredere unor oameni tineri, oameni competenti care vor sa serveasca tara", a spus Victor Ponta.

Presedintele Traian Basescu a explicat marti de ce i-a solicitat premierului Ponta sa isi asume raspunderea unui nou program de guvernare, aratand ca pastrarea programului de guvernare al USL risca sa fie atacat cu motiune de cenzura de 50 de parlamentari.

Citește și:
Petiție pentru demisia deputatului Aurel Bălăşoiu: ”A fi parlamentar presupune să reprezinţi un model pentru cetăţeni” VIDEO
Petiție pentru demisia deputatului Aurel Bălăşoiu: ”A fi parlamentar presupune să reprezinţi un model pentru cetăţeni” VIDEO
Preşedintele Senatului, Alina Gorghiu, a anunțat miercuri, 5 octombrie, că a inițiat o petiţie prin care solicită demisia din Parlament a deputatului Aurel Bălăşoiu. Petiţia online,...
Primarul Radu Mihaiu a experimentat cum se simte un accident la viteza de 13 km/h. "Vă spun sincer, mă resimt. Nu mă așteptam!" VIDEO
Primarul Radu Mihaiu a experimentat cum se simte un accident la viteza de 13 km/h. "Vă spun sincer, mă resimt. Nu mă așteptam!" VIDEO
Primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu, a participat miercuri, 5 octombrie, la un eveniment dedicat educației rutiere. În cadrul evenimentului, Radu Mihaiu a testat cum este resimțit un accident...