Ponta il umileste pe Basescu (Opinii)

Autor: Iulian Leca - Senior editor
Duminica, 06 Octombrie 2013, ora 14:44
12055 citiri
Ponta il umileste pe Basescu (Opinii)
Foto: Arhiva

Traian Basescu inca mediteaza daca sa rupa foaia A4 pe care se intemeiaza coabitare cu Victor Ponta si care sta la baza noului stat de drept din epoca post loviturii de stat din 2012.

Inteleg si de ce ii este greu sa se desparta definitiv de Ponta, dezinvoltura cu care premierul calca in picioare tot ce i se opune il face probabil invidios si-i trezeste nostalgii din perioada in care si el practicase acelasi sport cu institutiile statului. Vremurile bune ale presedintelui s-au dus si Ponta s-a instalat confortabil la volan. Acum trag amandoi de prada.

Din declaratiile facute in calitate de premier si presedinte, in jurul revocarii din functia de sef al Sectiei I a DNA a procurorului Lucian Papici, intelege oricine primii doi oameni in stat se bat parte in parte ca sa controleze justitia, sa o influenteze sau macar sa transmita cu dedicatie mesajul ca, la o adica, pot oricand sa decida ce si cum urmeaza sa intample.

De unde si tenta de laudarosenie din declaratiile lui Ponta si nervii si frustrarea din confesiunea presedintelui. Acuzatia de "basism" a premierului e din acest punct de vedere echivalentul perfect al telefoanelor si indicatiilor date de Basescu procurorului general.

Daca insa meciul din justitie al celor este inca la egalitate, pastrand tiparul "targului" fondator din momentul negocierilor pe seama numirilor procurorilor sefi, de unde si furia intrecerii intre combatanti, Victor Ponta si-a gasit rapid terenul unde sa demonstreze ca isi poate depasi cu mult maestrul de la Cotroceni.

Presa. Aici Traian Basescu a dus batalii memorabile, a luptat pana la ultimul vot impotriva ei in 2009, a opus-o democratiei originale inchipuita de mintea sa stramta si a violentat-o cu ajutorul ciomagului Blejnar pana aproape de lesin.

Nu s-a abtinut niciodata sa afuriseasca deopotriva patroni, jurnalisti, analisti si comentatori. I-a facut pe toti praf, continuand in acelasi timp sa-si frecventeze slugile credincioase care continua sa activeze in posturi finantate dubios.

Dar tot ce a facut Basescu presei imi pare o gluma pe langa ce pare in stare sa execute Victor Viorel Ponta. Legea insolventei in care a lasat sa se strecoare pe sub masa articolele dedicate societatilor din audiovizual e abia antrenamentul.

Prima televiziune vizata e, desigur, Realitatea Tv. Dovezile prezentate de primul post de televiziune de stiri in acest sens sunt suficiente. Paragrafele referitoare la retragerea licentei de emisie au fost introduse dupa ce legea a fost discutata in Guvern si dupa consultarea specialistilor.

Aceste adaugiri, in cazul in care ele nu vor fi revizuite in Parlament, deschid portita prin care de acum incolo Guvernul si oricare putere politica va putea sa controleze si/sau sa induca falimentul oricarui post de televiziune sau radio care va indrazni sa aiba o atitudine critica si incomoda.

Prin mijloacele si parghiile pe care le controleaza, in felul acesta Guvernul poate pune de acum o presiune uriasa asupra tuturor posturilor de televiziune. Prin influentarea si directionarea pietei de publicitate, prin presiuni asupra afacerilor patronilor trusturilor sau asupra creditorilor pe care orice trust ii poate avea in timp de criza.

Nu e o coincidenta ca Realitatea Tv e prima victima. Acolo s-au auzit printre cele mai critice voci la adresa proiectelor initiate de Guvern in ultimul timp: Rosia Montana si exploatarile gazelor de sist.

Subiecte extrem de sensibile si controversate, cu un urias interes financiar in spate. Iar premierul Ponta tocmai a declarat ca are nevoie de liniste pentru a guverna si impune proiecte de viitor Romaniei.

Iar legea insolventei, criticata dur si de specialistii in domeniu, ii ofera exact ceea ce Traian Basescu nu a reusit sa obtina niciodata: posibilitatea sa falimenteze ce vrea si cand vrea in liniste. Un vis basist pe care Victor Ponta il transforma in realitate.

Quarterly Report - Editia 4

Ciolacu: "Nu putem confunda coaliţia cu Guvernul României". Ce a stârnit nemulțumirea primului ministru
Ciolacu: "Nu putem confunda coaliţia cu Guvernul României". Ce a stârnit nemulțumirea primului ministru
Deciziile luate în coaliția PSD-PNL sunt una, iar cele luate în Guvern sunt cu totul alta, a declarat, luni, 27 mai, premierul Marcel Ciolacu, care a susținut că acestea nu trebuie confundate...
Costurile de repatriere pentru românii morți în străinătate vor fi suportate de Guvern. Senatul a adoptat proiectul. Urmează Camera Deputaților
Costurile de repatriere pentru românii morți în străinătate vor fi suportate de Guvern. Senatul a adoptat proiectul. Urmează Camera Deputaților
Proiectul legislativ privind suportarea de către statul român a cheltuielilor ocazionate de repatrierea cetăţenilor români decedaţi în străinătate, precum şi modificarea Legii 198/2008...
#Ponta umileste Basescu, #Realitatea TV Ponta, #proces Ghita DNA , #guvern
Comentarii
Poza guvernarea ineptocrata
guvernarea ineptocrata
rank 5
Poza ORD
ORD
rank 5
Nu-i o problema cu umilirea reciproca.Bine ca Varanul e condamnat si