Ponta: Increderea romanilor in Executiv este in crestere. Mergem mai departe

Miercuri, 24 Iulie 2013, ora 22:40
1733 citiri
Ponta: Increderea romanilor in Executiv este in crestere. Mergem mai departe

Premierul Victor Ponta a punctat miercuri, la inceputul sedintei de Guvern, ca, potrivit datelor ultimului Eurobarometru, increderea romanilor in Executiv este in crestere, inregistrand o valoare de trei ori mai mare decat in mandatul Cabinetului Boc, si le-a transmis ministrilor sa se concentreze in continuare pe ceea ce trebuie facut.

"Nu stiu daca trebuie sa va felicit, indiferent de cum se prezinta lucrurile in presa, intr-o parte sau alta, ultimul Eurobarometru arata o incredere in Guvern 30% din totalul populatiei.

Deci, cam 50% din cei care voteaza. Stiu ca e rusinos sa ma compar cu guvernele anterioare, dar Guvernul Boc avea 10% incredere. Vreau sa ne comparam cu noi insine. In noiembrie aveam 20%, la inceputul anului 26%, acum 30%. Deci, exista un sprijin important si un trend pozitiv.

Depinde la ce televiziune va uitati, ca puteti sa vedeti: 'Socant', 'Groaznic', 'Cumplit'. E 'cumplit' ca avem de trei ori mai multa incredere decat Guvernul Boc, insa sunt multe alte lucruri pe care trebuie sa le facem in continuare si o sa va rog pe toti, si in aceasta perioada mai relaxata, de vacanta, sa mergem mai departe cu toate lucrurile pe care le avem de facut", a precizat primul-ministru.

El a anuntat ca la finalul sedintei va sustine o declaratie de presa, pentru a explica pozitia Guvernului "fata de toti cei care nu au treaba si baga bete in roate".

"Eu cred ca obligatia Guvernului este de a-si indeplini atributiile legale si constitutionale. Va rog, pe toti ministrii, concentrati-va la munca, la ce are de facut Guvernul, ca astia cu betele in roate... Ni s-a intamplat si anul trecut la fel, in septembrie-octombrie, in fiecare zi avem o conferinta de presa impotriva Guvernului si nu am mai luat 50% la alegeri, am luat 60%", a adaugat primul-ministru.

Ponta a sustinut ca rezultatele pozitive obtinute de Guvern il irita pe seful statului. "Cred ca e foarte bine ce facem si cu cat e mai nervos domnul presedinte, cu atat mai bine inseamna ca facem", a completat Victor Ponta.

Increderea romanilor in Guvern este in crestere fata de toamna anului trecut, inainte de alegerile parlamentare, si la acelasi nivel cu cea din primavara lui 2012, releva datele ultimului Eurobarometru.

Astfel, daca in toamna anului trecut, conform Eurobarometrului, cota de incredere in Guvern era de 20% (noiembrie 2012), in primavara acestui an (mai 2013) a ajuns la 26%, aproape la fel cu cea din perioada similara a anului 2012 (27%).

Comparativ cu anii trecuti, datele din eurobarometre arata o dublare a increderii in Guvern: de la 13% in mai 2011, la 26% in mai 2013.

Datele referitoare la Romania cuprinse in Eurobarometrul despre opinia publica in UE - primavara 2013 au fost culese in Romania de TNS CSOP, pe un esantion de 1.083 de intervievati, in perioada 11 - 21 mai, reprezentativ pentru o populatie de 18.246.731 (peste 15 ani).

Citeste si:
Ciprian Ciucu: USR trebuie să fie la guvernare. Nu cred că îi convine nimănui să se alieze cu PSD
Ciprian Ciucu: USR trebuie să fie la guvernare. Nu cred că îi convine nimănui să se alieze cu PSD
Preşedintele PNL Bucureşti şi primar al sectorului 6 al Capitalei, Ciprian Ciucu, a declarat, sâmbătă, că USR ar trebui, după părerea sa, să rămână la guvernare cu PNL şi a subliniat...
Vom avea guvernul Ciuca bătăilor?
Vom avea guvernul Ciuca bătăilor?
Prin ordinul dat PNL-ului, aripa servilă, de a forma un guvern minoritar în jurul lui Nicolae Ciucă, Iohannis, iată, a mai dat o șansă PSD-ului. După care, a declarat ritos: “Sunt în...
Sursa: AGERPRES