Ponta lauda Ungaria pentru afacerea nucleara cu rusii: Vor produce energie ieftina pe care o vor vinde Romaniei

Marti, 07 Martie 2017, ora 10:00
6069 citiri
Ponta lauda Ungaria pentru afacerea nucleara cu rusii: Vor produce energie ieftina pe care o vor vinde Romaniei

Victor Ponta lauda Ungaria pentru rezultatele obtinute la negocierile cu Comisia Europeana in vederea proiectului nuclear de la Paks, care are finantare si tehnologie din Rusia. "Vor produce energie ieftina si o vor vinde... Romaniei", a sustinut deputatul PSD.

"Bravo Ungaria - bravo Viktor Orban!

Stiu ca o sa fiu linsat de postaci si propagandisti pentru ce am scris mai sus! Dar pentru oamenii care gandesc cu mintea lor prezint si explicatia - si o sa-mi dati dreptate:

1. Romania a semnat inca din noiembrie 2013 (la nivel de prim-ministru) Acordul de principiu cu China General Nuclear Power Group pentru construirea reactoarelor 3 si 4 la Cernavoda - 6 miliarde euro cu finantare INTEGRALA din China. In 9 noiembrie 2015, ministrul Energiei, Andrei Gerea, finaliza si parafa memorandumul cu firma din China! Dupa care au venit tehnocratii si si-au batut joc de proiect - iar acum sincer nu am sperante mai mari pe Energie cu noul Guvern. Asa ca sa uitam de noi grupuri la Cernavoda.

2. Ungaria si-a negociat in acest timp proiectul nuclear de la Paks cu finantare si tehnologie din Rusia (piei Satana🙈)! Si acum au primit acordul Comisiei Europene. Se vor apuca de treaba si vor produce energie ieftina pe care o vor vinde...... ati ghicit: Romaniei!

3. Noi am revenit in 2016 la planul din 2010-11 de distrugere a producatorilor de energie pe carbune: Hunedoara si Oltenia! Toata Transilvania va fi obligatoriu alimentata cu energie electrica produsa in Ungaria din tehnologia ruseasca! Super!

Fac pariu ca toti cei care protestau sa nu punem in pericol tara cu cianuri sau gaze de sist acum nu se vor mai strange nici la Cluj, nici la Sibiu - prietenul Soros o stii (sic!) de ce😁?

Acum imi dati dreptate ca merita felicitati si Ungaria si Viktor Orban?!?! Faptul ca noi murim pe prostia noastra nu e treaba lor! Iar Propaganda Securista din Romania (cea care ne injura ca facem proiecte cu China) a mai obtinut o victorie - contra romanilor bineinteles!

Ghinion!", a scris, marti, pe Facebook Victor Ponta.

Comisia Europeana a aprobat, luni, investitiile pe care Ungaria vrea sa le faca pentru constructia a doua noi reactoare la centrala nucleara de la Paks, informeaza agentia AFP, citata de Agerpres.

Investitia de 12,5 miliarde de euro este finantata in proportie de 80% printr-un imprumut acordat de Rusia.

"Ungaria a decis sa investeasca in constructia unor noi unitati la centrala nucleara de la Paks. Rolul Comisiei este sa se asigure ca distorsiunea competitiei pe piata energiei, ca urmare a sprijinului statului, este limitata la un nivel minim. In cursul investigatiei noastre, Guvernul ungar a facut angajamente substantiale, ceea ce a permis Comisiei sa aprobe investitia in conformitate cu prevederile UE privind ajutoarele de stat", a declarat comisarul european pentru Concurenta, Margrethe Vestager, citat de Agerpres.

Contractul pentru constructia a doua noi unitati la centrala nucleara de la Paks a fost semnat de Ungaria si Rusia in decembrie 2014.

Proiectul va fi realizat de compania rusa Rosatom. La schimb, Ungaria va primi din partea Rusiei un imprumut in valoare de 10 miliarde de euro, care va fi returnat de statul ungar pana in anul 2046, cu o rata anuala a dobanzii cuprinsa intre 3,9% si 4,9%.

Centrala de la Paks a fost construita in anii '80 de URSS si furnizeaza circa 40% din necesarul de electricitate al Ungariei.

Citeste si:
Nicușor Dan, după perchezițiile DNA: ”Prima oară a fost mai greu, când m-a sunat la 6 dimineaţa Poliţia să spună că este la Primărie”
Nicușor Dan, după perchezițiile DNA: ”Prima oară a fost mai greu, când m-a sunat la 6 dimineaţa Poliţia să spună că este la Primărie”
Primarul Capitalei, Nicușor Dan, a făcut joi seară, 20 ianuarie, precizări în legătură cu perchezițiile care au avut loc la sediul instituției. Edilul a declarat că le-a dat...
Contre între liberali din cauza ministrului Sănătății pus de PSD. Cât de posibilă este demiterea lui Alexandru Rafila
Contre între liberali din cauza ministrului Sănătății pus de PSD. Cât de posibilă este demiterea lui Alexandru Rafila
Părerile din PNL privind activitatea ministrului Sănătății, Alexandru Rafila, sunt împărțite. După ce prim-vicepreședintele partidului Rareș Bogdan a declarat public că acesta ar trebui...