Ponta: Noul Guvern USL, votat in Parlament pe 21 decembrie. Bugetul, pe 15 ianuarie

Duminica, 11 Noiembrie 2012, ora 23:02
3314 citiri
Ponta: Noul Guvern USL, votat in Parlament pe 21 decembrie. Bugetul, pe 15 ianuarie
Foto: Arhiva Ziare.com

Premierul Victor Ponta a declarat, duminica seara, ca dupa parlamentare este gata sa prezinte noul Cabinet pana pe 21 decembrie, moment in care sa fie acordat votul de investitura a noului Parlament, iar pe 15 ianuarie sa fie aprobat bugetul de stat de catre parlamentarii veniti din vacanta.

Ponta a fost intrebat, intr-o interventie la Antena 3, pana cand ar putea sa intre in functiune noul Guvern, propus de USL dupa alegerile parlamentare, in situatia in care formatiunea va obtine majoritatea mandatelor.

"Pe mine nu m-ar mira de data asta, pentru stiu foarte multe lucruri, nu m-ar mira ca in ziua de 10 sau 11 cel tarziu vom avea consultarile cerute de Constitutie la Palatul Cotroceni, in care USL va merge unit, nu pe partide (...) Pe 20 decembrie este intrarea in functiune a noului Parlament, depunerea juramantului de noii parlamentari si alegerea sefilor celor doua Camere. Eu pana atunci, pe 21 sunt gata pregatit cu noua structura a Guvernului si cu propunerile de ministri si cu programul de guvernare - pentru ca lucram la el si in acesta perioada.

Deci, pe 21 poate fi dat votul de investitura, iar bugetul de stat va fi finalizat in prima saptamana din ianuarie in discutiile cu cei de la FMI, Comisia Europeana si Banca Mondiala, iar pe 15 ianuarie Parlamentul trebuie sa vina din vacanta si sa dezbata si sa aprobe bugetul de stat", a spus Ponta.

El a mai sustinut ca in discutiile cu oficialii europeni sau din partea SUA i s-a transmis ca "a fost o criza politica in vara (...) insa pe 9 decembrie ceea ce voteaza romanii trebuie respectat".

"Daca va exista o majoritate absoluta a USL, in mod sigur USL pune prim-ministru", a mai sustinut seful Guvernului, precizand ca nimeni nu va sprijini ideea unei noi crize politice.

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, joi seara, ca presedintele Traian Basescu nu va refuza nominalizarea de premier a USL, daca Uniunea castiga peste 50% la alegeri, liberalul precizand ca anticipeaza o prezenta in jur de 55% la parlamentare si un scor la vot de 55-60% pentru USL.

"Presedintele nu va refuza nominalizarea noastra daca castigam peste 50%. Pentru ca vrea sa ramana in functie. Sunt convins", a spus Antonescu, la Realitatea TV.

Intrebat ce se intampla daca presedintele nu va accepta nominalizarea facuta de USL, Antonescu a raspuns: "Daca nu, il suspendam. Imediat si fara discutii", a spus Antonescu, precizand insa ca nu crede ca se va ajunge la aceasta situatie.

Citește și:
PSD nu e sigur că Sorin Cîmpeanu nu a plagiat: ”Riscăm să transformăm marele proiect România educată în România eşuată”
PSD nu e sigur că Sorin Cîmpeanu nu a plagiat: ”Riscăm să transformăm marele proiect România educată în România eşuată”
Bogdan-Radu Balanişcu, secretar de stat la Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor, a declarat luni, 26 septembrie, referitor la acuzațiile de plagiat care îl vizează pe ministrul...
Ce înseamnă victoria Giorgiei Meloni pentru AUR, singurul partid care a susținut-o public: ”E o miză foarte importantă pentru ei”
Ce înseamnă victoria Giorgiei Meloni pentru AUR, singurul partid care a susținut-o public: ”E o miză foarte importantă pentru ei”
Coaliţia de dreapta condusă de Fratelli d’Italia, partidul Giorgiei Meloni, a câştigat alegerile legislative din Italia, victorie ce o va propulsa pe Meloni în funcția de prim-ministru....