Ponta nu primeste PP-DD la guvernare, dar ii face o promisiune

Luni, 03 Martie 2014, ora 15:01
2002 citiri
Ponta nu primeste PP-DD la guvernare, dar ii face o promisiune

Premierul Victor Ponta a precizat, luni, ca a apreciat propunerea PP-DD de a intra la guvernare in locul maghiarilor fara sa ceara mandate in noul Executiv, insa a anuntat ca protocolul cu UDMR a fot incheiat si ca isi va tine cuvantul in acest sens.

Prim-ministrul a discutat, luni dimineata, cu reprezentantii PP-DD, care s-au oferit sa intre la guvernare fara sa solicite posturi de ministri. In urma dezbaterilor, s-a stabilit ca partidul lui Dan Diaconescu nu va face parte din noul Executiv, insa Guvernul Ponta III va primi, cel mai probabil, un vot pozitiv din partea parlamentarilor PP-DD, daca si Victor Ponta va sustine proiectele legislative ale acestora. Prim-ministrul a fost de acord cu aceasta propunere.

"Am prezentat principalele obiective de guvernare si un lucru valabil pentru toate grupurile parlamentare, ca Guvernul, indiferent ca reprezinta o majoritate, este responsabil in fata intregului Parlament. La 16:30 voi anunta componenta Guvernului si ramane o deschidere catre toate grupurile parlamentare. Daca asta inseamna ca grupul PP-DD sa sprijine maine (marti - n.red.)...

Eu le-am spus un lucru celor de la PP-DD, si anume ca de fiecare data cand inchei o intelegere imi tin acea intelegere, in ciuda pierderilor de moment. Asa incat am apreciat propunerea PP-DD si tot ce am discutat cu cei de la PP-DD, ne vom intelege si ne vom tine de cuvant. Si pentru PP-DD faptul ca imi tin cuvantul e si in avantajul lor pe termen mediu si lung", a detaliat Ponta.

Guvernul Ponta III - UDMR primeste Cultura, Mediul si un post de vicepremier LIVE

Luni s-au desfasurat negocierile finale pentru formarea Guvernul Ponta III, UDMR urmand sa primeasca doua posturi de ministri si unul de vicepremier, a mentionat liderul maghiarilor, Kelemen Hunor.

Urmeaza ca Victor Ponta sa anunte structura finala a Executivului la ora 16.30. Hunor a spus ca el va ocupa postul de vicepremier si va conduce protofoliul Culturii, in timp ce Attila Korodi va primi Ministerul Mediului. UDMR ar mai fi vrut inca un portofoliu, cel al Sanatatii, insa nu a reusit sa il obtina in cadrul negocierilor.

Citeste si:
Florin Cîțu, despre desemnarea lui Nicolae Ciucă: „Eu am făcut propunerea. E o criză generată de alte partide”
Florin Cîțu, despre desemnarea lui Nicolae Ciucă: „Eu am făcut propunerea. E o criză generată de alte partide”
Președintele PNL Florin Cîțu a declarat joi, 21 octombrie, la finalul consultărilor cu președintele Klaus Iohannis, că ministrul Apărării Nicolae Ciucă este propunerea partidului de...
Cum l-a abandonat Iohannis pe Cîțu: Nu se poate, Florine! SURSE
Cum l-a abandonat Iohannis pe Cîțu: Nu se poate, Florine! SURSE
Miercuri seara, într-o discuție informală cu președintele Klaus Iohannis, liderul PNL Florin Cîțu a insistat ca el să rămână propunerea de prim-ministru. În replică, șeful statului i-a...
Sursa: Ziare.com