Ponta restructureaza Guvernul: Sute de oameni scriu 5 hartii

Sambata, 22 Decembrie 2012, ora 11:25
5462 citiri
Ponta restructureaza Guvernul: Sute de oameni scriu 5 hartii
Foto: RTV.net

Premierul Victor Ponta a anuntat in deschiderea primei sedinte a noului Guvern ca nu numai ca nu se fac angajari in ministere, desi sunt mai multe, ci se vor face restructurari.

El a sustinut ca este foarte bine sa fie mai multi ministri, pentru ca astfel fiecare dintre ei va avea o responsabilitate mai mare pe domeniul pe care a fost numit.

"Am constatat ca exista 5 departamente care fac acelasi lucru in 5 ministere. Avem zeci si sute de oameni care teoretic scriu 5 hartii. Daca sunteti responsabili de un domeniu, sa fiti si de modul in care cheltuiti banii", a declarat premierul, adaugand ca "nu numai ca nu va fi niciunul in plus" angajat in noua structura guvernamentala, ci vor fi restructurari.

"Sa nu uitam prin fiecare minister cate un departament de consumat timp si bani publici", le-a cerut Ponta ministrilor.

Premierul a continuat anuntand ca in sedinta de astazi vor fi stabilite atributiile fiecarui ministru, inclusiv ale ministrilor delegati, iar hotararile de guvern prin care se vor reorganiza ministerele vor fi gata in timp util astfel incat "de la data de 3-4-5 ianuarie sa revenim la activitatea normala".

Un deficit minuscul

Ministerul de Finante si ministerul Bugetului "au lucrat la propunerea de buget, au forma finala a structurilor administrative, a ordonatorilor de credite", a mai anuntat premierul.

El a spus ca cei care vor sa plece in vacanta o pot face, dar cei interesati de un buget mai consistent ar trebui sa ramana la discutii in urmatoarele zile.

"Cine vrea sa plece sa se odihneasca foarte bine, cine vrea un buget bun ar fi bine sa nu plece", a spus Ponta, anuntandu-i pe ministri sa fie prezenti in Capitala pe 7-8 ianuarie, cand vor avea loc discutiile cu delegatia FMI.

Pe de alta parte, premierul Ponta a anuntat ca in ceea ce priveste problemele create de iarna, "dincolo de cateva nefunctionalitati si agitatia obisnuita in media", acestea au fost rezolvate, precizand ca in urmatoarele zile unul dintre cei doi vicepremieri, Liviu Dragnea si Gabriel Oprea, va fi la Guvern pentru coordonarea actiunilor.

Premierul Ponta a continuat reamintind premisele economice de la care porneste noul Guvern.

"Cred ca avem cel mai mic deficit, dupa foarte multi ani. 1,7% e un deficit minuscul. Ai deficit mic, inseamna ca ai investitii putine, investitii putine inseamna dezvoltare mica. Trebuie sa luam decizii strategice", a mai declarat premierul.

Victor Ponta a vorbit si despre cursul euro-leu, care "este cel mai mic de la venirea noastra la guvernare", si despre programele europene, anuntand ca la mediu "e in regula, au intrat si banii la buget".

El i-a cerut noului ministru al Dialogului Social, Doina Pana, sa se "pregateasca" pentru negocierile cu sindicatele, cu care trebuie sa se discute pana la intocmirea bugetului.

Victor Ponta i-a cerut noului ministru sa negocieze cu sindicatele "cu bugetul pe masa", adaugand ca nu ii plac discutiile in care se spune "Dati-ne!" fara sa se ia in calcul ca nu sunt bani la buget.

Sedinta de guvern, care a inceput sambata, cu o intarziere de 40 de minute, a continuat fara presa, urmand ca la final sa se anunte deciziile luate. Pe agenda se afla ordonanta de urgenta privind structura noului Cabinet si pregatirea bugetului pe anul viitor.

Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
#Ponta restructurare guvern, #Ponta deficit bugetar , #guvern