Ponta: UDMR nu va face parte din Guvern

Luni, 17 Decembrie 2012, ora 17:08
4713 citiri
Ponta: UDMR nu va face parte din Guvern

Premierul desemnat Victor Ponta a anuntat, luni seara, dupa sedinta conducerii USL, ca UDMR nu va face parte din viitoarea guvernare. El a spus ca va sustine in continuare cooptarea UDMR, dar se supune deciziilor adoptate in cadrul USL.

"Decizia finala este ca UDMR sa nu faca parte din Guvern, insa imi mentin decizia ca premier si lider politic sa pastram un dialog cu UDMR, sigurul reprezentant politic al minoritatii maghiare, in ce priveste toate schimbarile referitoare la Constitutie, sistemul electoral, drepturile minoritatilor, descentralizare si dezvoltare regionala", a declarat Victor Ponta.

Ponta: UDMR ar putea primi un portofoliu, in noul Guvern (Video)

Premierul desemnat a dezvaluit ca a ramas un adept al cooptarii UDMR la guvernare, afirmandu-si speranta ca, pana la urma, maghiarii vor ajunge in Executiv.

"Am sustinut si astazi includerea UDMR. Este o decizie politica (refuzul acceptarii UDMR la guvernare - n.r), societatea romaneasca si o parte din mass-media nu sunt pregatite pentru ce am considerat ca este un proiect de reunificare a societatii romanesti. In continuare ma voi bate pentru aceasta si incet-incet o vom face", a promis liderul PSD.

Dan Voiculescu ataca UDMR: Sper ca nu vor sa creeze probleme etnice

Cei care s-au opus participarii UDMR la guvernare au fost liderii liberali. Presedintele PNL, Crin Antonescu, a refuzat sa ofere prea multe detalii.

"Nu sustin cooptarea UDMR din multe motive, nu are rost sa le dezvolt. Faptul ca PNL s-a pronuntat foarte ferm impotriva participarii UDMR la guvernare nu este decat politic, in sensul ca alegerile au fost castigate de USL si facem un guvern monocolor USL. Asta nu inseamna ca nu dorim un dialog privilegiat, ca nu dorim o comunicare pe toate palierele cu cei din UDMR, chiar daca ei sunt in afara guvernarii sau in Opozitie", a sustinut Crin Antonescu.

Hasotti: Sunt ferm impotriva unei aliante la guvernare cu UDMR

Victor Ponta a anuntat, imediat dupa publicarea primelor rezultate ale alegerilor parlamentare, ca UDMR si-a manifestat intentia de a participa la guvernare. Ponta s-a aratat favorabil ideii, insa atat liderii PNL cat si cei ai PC s-au opus vehement. Ministrul Culturii, Puiu Hasotti, si vicepresedintele PNL, Norica Nicolai, au afirmat ca se opun "ferm" includerii UDMR in Executiv.

Citeste si:
Șefii USR au descins la Mogoșoaia. Mesajul transmis către PNL și PMP: "România nu tolerează violența și bădărănia" VIDEO
Șefii USR au descins la Mogoșoaia. Mesajul transmis către PNL și PMP: "România nu tolerează violența și bădărănia" VIDEO
12 membri din structurile de conducere ale USR, în frunte cu Dacian Cioloș și Dan Barna, au mers la Mogoșoaia în după-amiaza zilei de vineri, 28 ianuarie. Dacian Cioloș, împreună cu...
Reacția lui Cătălin Drulă la măsurile ridicole luate de PNL după scandalul din Mogoșoaia: ”Manevră clasică la șmecherie”
Reacția lui Cătălin Drulă la măsurile ridicole luate de PNL după scandalul din Mogoșoaia: ”Manevră clasică la șmecherie”
Fostul ministru al Transporturilor Cătălin Drulă a criticat vineri, 28 ianuarie, decizia PNL de a-l suspenda din partid pe liderul din Ilfov, Hubert Thuma, care a agresat-o pe colega sa din USR...