Rectificare bugetara. Guvernul ia de la Educatie si Presedintie si da la servicii

Sambata, 27 Septembrie 2014, ora 17:59
7272 citiri
Rectificare bugetara. Guvernul ia de la Educatie si Presedintie si da la servicii

Bugetele mai multor institutii, printre care Presedintia, Academia Romana si Ministerul Educatiei, vor fi reduse de Guvern la rectificare, de fonduri suplimentare urmand sa beneficieze serviciile de informatii, Senatul, Avocatul Poporului.

Conform proiectului de rectificare, bugetul Administratiei Prezidentiale va fi diminuat cu 1,3 milioane lei, cel al Camerei Deputatilor cu 6,1 milioane lei, iar cel al Curtii Constitutionale cu 200.000 lei, informeaza Mediafax.

De asemenea, potrivit sursei citate, din alocarile ministerelor vor fi taiate urmatoarele sume: 3,5 milioane lei de la Ministerul Tineretului si Sportului, 5,5 milioane lei de la Educatie, 10,2 milioane lei de la Cultura, 19,8 milioane lei de la Ministerul Economiei. Agentia Nationala de Integritate va pierde 1,2 milioane lei din suma alocata initial pentru 2014, iar Academia Romana 6,9 milioane lei.

De cealalta parte, printre institutiile care vor beneficia de o rectificare bugetara pozitiva se numara Senatul, care va primi 4,2 milioane lei, Inalta Curte de Casatie si Justitie, cu un plus de 4,8 milioane lei si Avocatul Poporului, cu 10.000 lei.

De asemenea, Guvernul va acorda mai multi bani SRI - 67,4 milioane lei, SIE - 27 milioane lei, SPP - 18,8 milioane lei si Serviciului de Telecomunicatii Speciale - 50.000 lei.

Peste 2 miliard de lei pentru primari, in prag de alegeri

Din acelasi document reiese ca primarii ar urma sa primeasca peste 1,16 miliarde lei, prin suplimentarea sumelor defalcate din TVA, la care se adauga inca 1 miliard de lei (prin PNDL), informeaza Mediafax. Executivul argumenteaza ca banii sunt necesari pentru desfasurarea normala a activitatii unitatilor administrativ-teritoriale, pana la finele anului. In schimb, sunt prevazute reduceri ale sumelor rezervate pentru cofinantarea programelor cu finantare din fonduri externe nerambursabile (FEN) postaderare, de unde vor fi taiate 950 de milioane de lei.

Premierul Victor Ponta a anuntat luni ca a doua rectificare bugetara din acest an va fi efectuata saptamana viitoare, precizand ca este vorba de o rectificare pozitiva. El a insistat asupra faptului ca Guvernul are bani pentru plata salariilor. "Restul, vedem ce putem sa sprijinim si ce putem sa dam si pentru Sanatate si pentru dezvoltare locala", a mai spus Victor Ponta.

Citeste si:
Profilul candidaților care se luptă pentru șefia USR. De la șoferi de tir, la primari și activiști civici
Profilul candidaților care se luptă pentru șefia USR. De la șoferi de tir, la primari și activiști civici
Cu toate că devansarea alegerilor din USR i-a luat pe nepregătite pe mulți dintre membri, o parte acuzând că nu au timp să-și facă campanie electorală, numărul candidaților care vor să...
Rareș Bogdan, mesaj lingușitor despre Nicolae Ciucă: ”Avem un premier extrem de responsabil”
Rareș Bogdan, mesaj lingușitor despre Nicolae Ciucă: ”Avem un premier extrem de responsabil”
Prim-vicepreşedintele PNL Rareş Bogdan a lăudat luni, 27 iunie, măsurile anunțate de premierul Nicolae Ciucă, atacând, indirect, PSD-ul. Într-o postare pe Facebook, Rareș Bogdan a...
Comentarii
DOTTORE MANGLA CUM FRAUDE
rank 5
Dacă fără educație ajungi premier, la ce să dai bani ministerului?