Rromii ii cer lui Ponta sa le faca minister: Suntem mai multi decat maghiarii

Vineri, 28 Februarie 2014, ora 18:07
5207 citiri
Rromii ii cer lui Ponta sa le faca minister: Suntem mai multi decat maghiarii

Coordonatorul regional din Transilvania al Partidei Rromilor "Pro Europa", Aurel Pascu, ii cere premierului Victor Ponta negocieri pentru infiintarea in noul guvern a unui Minister al Rromilor, adaugand ca "populatia rroma este intr-un numar mult mai mare decat cea maghiara".

Aurel Pascu a declarat, vineri, ca premierul Victor Ponta ar trebui sa initieze negocieri pentru noul guvern si cu rromii, nu numai cu UDMR, in conditiile in care populatia rroma este mai numeroasa decat cea maghiara.

Borbely confirma: UDMR s-a angajat sa intre la guvernare - se negociaza portofoliile (Video)

"Partida Rromilor 'Pro Europa' cere premierului Victor Ponta sa initieze negocieri cu reprezentantii rromilor din Parlament pentru formarea noului guvern in vederea infiintarii unui Minister al Rromilor condus de un reprezentant al etniei, care sa se ocupe de gestionarea si rezolvarea problemelor rromilor in domenii precum educatia, sanatatea, crearea de locuri de munca si integrarea lor cat mai rapida.

Situatia rromilor este dezastruoasa si se trag semnale de alarma din partea Comisiei Europene legate de aceasta situatie. Acest minister ar putea pune in miscare rezolvarea problemelor cu care se confrunta rromii. Motivul acestei propuneri este faptul ca populatia rroma din Romania este intr-un numar mult mai mare decat cea maghiara si ar trebui ca Victor Ponta sa negocieze si cu rromii, nu numai cu UDMR", a spus Pascu.

PSD semneaza luni doua acorduri pentru noul Guvern - cu minoritatile si cu UDMR

Potrivit acestuia, in cazul in care premierul Ponta nu va lua in calcul infiintarea unui Minister al Rromilor, Partida Rromilor "Pro Europa" solicita numirea unor reprezentanti ai etniei ca secretari de stat si consilieri ministeriali in toate ministerele noului guvern.

"Cerem un numar de doua persoane pentru fiecare minister care are legatura cu integrarea rromilor, cum ar fi Ministerul Muncii, Ministerul Sanatatii, Ministerul Educatiei sau cel de Interne. Consideram ca prin aceste posturi s-ar rezolva problemele rromilor pe domeniile amintite.

Romania trebuie sa-si schimbe imaginea negativa pe care o are legata de rromii din tara si din strainatate si trebuie sa existe o reprezentare accentuata a reprezentarii rromilor in institutii locale si centrale", a mai adaugat Pascu.

Citeste si:
Ce conduc politicienii care au promovat reducerea prețului la benzină. Mulți dintre ei nu au nici măcar mașină
Ce conduc politicienii care au promovat reducerea prețului la benzină. Mulți dintre ei nu au nici măcar mașină
Prețul carburanților a fost intens dezbătut de coaliția de guvernare, până ce s-a ajuns la soluția compensării cu 50 de bani (inițial fiind vorba de 1 leu). Mulți dintre politicienii care...
Un deputat spune că nu va mai candida la alegerile parlamentare din 2024. ”Pe mine mă încântă perspectiva întoarcerii în privat”
Un deputat spune că nu va mai candida la alegerile parlamentare din 2024. ”Pe mine mă încântă perspectiva întoarcerii în privat”
Un politician român spune că i-au ajuns două mandate de deputat în Parlamentul României și nu mai vrea să candideze pentru această funcție în 2024. Nu se lasă însă de politică....