Rromii ii cer lui Ponta sa le faca minister: Suntem mai multi decat maghiarii

Vineri, 28 Februarie 2014, ora 18:07
5310 citiri
Rromii ii cer lui Ponta sa le faca minister: Suntem mai multi decat maghiarii
Foto: Arhiva

Coordonatorul regional din Transilvania al Partidei Rromilor "Pro Europa", Aurel Pascu, ii cere premierului Victor Ponta negocieri pentru infiintarea in noul guvern a unui Minister al Rromilor, adaugand ca "populatia rroma este intr-un numar mult mai mare decat cea maghiara".

Aurel Pascu a declarat, vineri, ca premierul Victor Ponta ar trebui sa initieze negocieri pentru noul guvern si cu rromii, nu numai cu UDMR, in conditiile in care populatia rroma este mai numeroasa decat cea maghiara.

Borbely confirma: UDMR s-a angajat sa intre la guvernare - se negociaza portofoliile (Video)

"Partida Rromilor 'Pro Europa' cere premierului Victor Ponta sa initieze negocieri cu reprezentantii rromilor din Parlament pentru formarea noului guvern in vederea infiintarii unui Minister al Rromilor condus de un reprezentant al etniei, care sa se ocupe de gestionarea si rezolvarea problemelor rromilor in domenii precum educatia, sanatatea, crearea de locuri de munca si integrarea lor cat mai rapida.

Situatia rromilor este dezastruoasa si se trag semnale de alarma din partea Comisiei Europene legate de aceasta situatie. Acest minister ar putea pune in miscare rezolvarea problemelor cu care se confrunta rromii. Motivul acestei propuneri este faptul ca populatia rroma din Romania este intr-un numar mult mai mare decat cea maghiara si ar trebui ca Victor Ponta sa negocieze si cu rromii, nu numai cu UDMR", a spus Pascu.

PSD semneaza luni doua acorduri pentru noul Guvern - cu minoritatile si cu UDMR

Potrivit acestuia, in cazul in care premierul Ponta nu va lua in calcul infiintarea unui Minister al Rromilor, Partida Rromilor "Pro Europa" solicita numirea unor reprezentanti ai etniei ca secretari de stat si consilieri ministeriali in toate ministerele noului guvern.

"Cerem un numar de doua persoane pentru fiecare minister care are legatura cu integrarea rromilor, cum ar fi Ministerul Muncii, Ministerul Sanatatii, Ministerul Educatiei sau cel de Interne. Consideram ca prin aceste posturi s-ar rezolva problemele rromilor pe domeniile amintite.

Romania trebuie sa-si schimbe imaginea negativa pe care o are legata de rromii din tara si din strainatate si trebuie sa existe o reprezentare accentuata a reprezentarii rromilor in institutii locale si centrale", a mai adaugat Pascu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Alianţa pentru Unirea Românilor, filiala Braşov, a prezentat, vineri, candidatul pentru funcţia de primar al Municipiului Braşov în persoana deputatului Dan Tanasă. Acesta a declarat...
Premierul Ciolacu, alături de tinerii blocaţi pe aeroportul din Dubai: ”Zâmbetele lor mi-au dat energie cât toate cafelele băute în ultimele zile” FOTO
Premierul Ciolacu, alături de tinerii blocaţi pe aeroportul din Dubai: ”Zâmbetele lor mi-au dat energie cât toate cafelele băute în ultimele zile” FOTO
Marcel Ciolacu, premierul României a postat imagini din aeronava oficială cu care revine în ţară, alături de grupul de tineri blocaţi pe aeroportul din Dubai, el afirmând că zâmbetele lor...
#Minister Rromi Victor Ponta, #Minister Rromi guvern, #Minister Rromi negocieri Ponta , #guvern