Cearta pe avizul ministrului propus pentru Diaspora: O sfidare! Ponta sa faca alta propunere

Luni, 15 Decembrie 2014, ora 16:13
6248 citiri
Cearta pe avizul ministrului propus pentru Diaspora: O sfidare! Ponta sa faca alta propunere
Foto: Antena 3

Ultimul ministru audiat in comisiile parlamentare a fost cel pentru portofoliul Relatiei cu Romanii de Pretutindeni, Adrian Anghel (PSD). El a starnit polemici intre parlamentari.

Daca Opozitia sustine ca Anghel nu a intrunit voturile necesare pentru avizul pozitiv conform procedurilor in vigoare, ministrul propus a sustinut la iesire ca a primit unda verde.

Cine e Adrian Anghel, propus in Guvernul Ponta 4: Fostul sef MTV care vrea pomeni electorale in fiecare luna

Deputatul PMP Eugen Tomac a aratat ca Anghel a primit 12 voturi "pentru", 8 "impotriva" si alti 4 parlamentari s-au abtinut. Chiar daca voturile in favoarea lui Anghel sunt majoritare, ele nu intrunesc 50% + 1.

Guvernul Ponta 4: Toti ministrii au trecut de comisii, mai putin cel pentru Diaspora. Se face ancheta - LIVE

Tomac i-a cerut premierului Victor Ponta sa vina cu o noua propunere, pentru ca acum a trimis un "ministru total nepregatit" si sa continue cu aceeasi propunere ar insemna "o sfidare fara margini".

"A primit 12 voturi pentru, 8 importiva, 4 abtineri. Conform procedurii, domnia sa nu a obtinut avizul pozitiv, asta e realitatea, nu a convins comisia. Ponta sa vina cu alta propunere. (Sa continue cu Anghel, n.red.) ar insemna o sfidare fara margini. A venit cu un ministru nepregatit in fata comisiilor. Deci Ponta sa vina cu o noua propunere de ministru delegat pentru Romanii de Pretutindeni", a explicat Tomac.

Cu toate acestea, la iesirea de la audieri, Anghel a spus "nu am primit aviz negativ, am primit aviz pozitiv".

PNL nu sustine Guvernul Ponta 4: Este un fiasco total

Daca in prima instanta social-democratii i-au luat apararea lui Anghel aratand ca "este o atentionare la adresa ministrului" si ca votul care conteaza este obtinut in Parlament, nu in comisii, apoi acestia au identificat cauza rezultatului din comisii - numaratoarea gresita.

Ssocial-democratii sustin ca la votul din comisia pentru Romanii de Pretutindeni au fost 23 de parlamentari, nu 24, astfel ca Anghel a obtinut 50+1 din voturile celor prezenti.

"Probabil ca cineva a ridicat 2 maini", a fost explicatia PSD-istilor, intrebati de ce numaratoarea voturilor indica 24 de persoane.

PP-DD sustine Guvernul Ponta 4 si are secretari de stat in noul Cabinet

Potrivit Digi 24, la comisia Romanilor din Strainatate a fost demarata o ancheta pentru ca nu e clar cati parlamentari erau in sala.

Ministrii propusi de Victor Ponta pentru a face parte din noul guvern au raspuns, luni, intrebarilor comisiilor de specialitate din Parlament.

Ministrii care au primit aviz pozitiv sunt: Sorin Mihai Cimpeanu (PC) pentru Ministerul Educatiei si Cercetarii; Ionut Vulpescu (PSD) pentru Ministerul Culturii; Andrei Dominic Gerea (PLR) pentru Ministerul Energiei si IMM-urilor; Mihai Tudose (PSD) pentru Ministerul Economiei si Turismului; Sorin Mihai Grindeanu (PSD) pentru Ministerul Societatii Informationale si Comunicatiilor; Gratiela Gavrilescu (PLR) pentru Ministerul Mediului, Apelor si Padurilor; Liviu Marian Pop (PSD) pentru Dialog Social si Darius Valcov (PSD) pentru Ministerul pentru Buget si Finante.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Adrian Anghel ministru Diapora, #aviz negativ Guvern Ponta , #Guvernul Ponta 4