Cearta pe avizul ministrului propus pentru Diaspora: O sfidare! Ponta sa faca alta propunere

Luni, 15 Decembrie 2014, ora 16:13
6136 citiri
Cearta pe avizul ministrului propus pentru Diaspora: O sfidare! Ponta sa faca alta propunere

Ultimul ministru audiat in comisiile parlamentare a fost cel pentru portofoliul Relatiei cu Romanii de Pretutindeni, Adrian Anghel (PSD). El a starnit polemici intre parlamentari.

Daca Opozitia sustine ca Anghel nu a intrunit voturile necesare pentru avizul pozitiv conform procedurilor in vigoare, ministrul propus a sustinut la iesire ca a primit unda verde.

Cine e Adrian Anghel, propus in Guvernul Ponta 4: Fostul sef MTV care vrea pomeni electorale in fiecare luna

Deputatul PMP Eugen Tomac a aratat ca Anghel a primit 12 voturi "pentru", 8 "impotriva" si alti 4 parlamentari s-au abtinut. Chiar daca voturile in favoarea lui Anghel sunt majoritare, ele nu intrunesc 50% + 1.

Guvernul Ponta 4: Toti ministrii au trecut de comisii, mai putin cel pentru Diaspora. Se face ancheta - LIVE

Tomac i-a cerut premierului Victor Ponta sa vina cu o noua propunere, pentru ca acum a trimis un "ministru total nepregatit" si sa continue cu aceeasi propunere ar insemna "o sfidare fara margini".

"A primit 12 voturi pentru, 8 importiva, 4 abtineri. Conform procedurii, domnia sa nu a obtinut avizul pozitiv, asta e realitatea, nu a convins comisia. Ponta sa vina cu alta propunere. (Sa continue cu Anghel, n.red.) ar insemna o sfidare fara margini. A venit cu un ministru nepregatit in fata comisiilor. Deci Ponta sa vina cu o noua propunere de ministru delegat pentru Romanii de Pretutindeni", a explicat Tomac.

Cu toate acestea, la iesirea de la audieri, Anghel a spus "nu am primit aviz negativ, am primit aviz pozitiv".

PNL nu sustine Guvernul Ponta 4: Este un fiasco total

Daca in prima instanta social-democratii i-au luat apararea lui Anghel aratand ca "este o atentionare la adresa ministrului" si ca votul care conteaza este obtinut in Parlament, nu in comisii, apoi acestia au identificat cauza rezultatului din comisii - numaratoarea gresita.

Ssocial-democratii sustin ca la votul din comisia pentru Romanii de Pretutindeni au fost 23 de parlamentari, nu 24, astfel ca Anghel a obtinut 50+1 din voturile celor prezenti.

"Probabil ca cineva a ridicat 2 maini", a fost explicatia PSD-istilor, intrebati de ce numaratoarea voturilor indica 24 de persoane.

PP-DD sustine Guvernul Ponta 4 si are secretari de stat in noul Cabinet

Potrivit Digi 24, la comisia Romanilor din Strainatate a fost demarata o ancheta pentru ca nu e clar cati parlamentari erau in sala.

Ministrii propusi de Victor Ponta pentru a face parte din noul guvern au raspuns, luni, intrebarilor comisiilor de specialitate din Parlament.

Ministrii care au primit aviz pozitiv sunt: Sorin Mihai Cimpeanu (PC) pentru Ministerul Educatiei si Cercetarii; Ionut Vulpescu (PSD) pentru Ministerul Culturii; Andrei Dominic Gerea (PLR) pentru Ministerul Energiei si IMM-urilor; Mihai Tudose (PSD) pentru Ministerul Economiei si Turismului; Sorin Mihai Grindeanu (PSD) pentru Ministerul Societatii Informationale si Comunicatiilor; Gratiela Gavrilescu (PLR) pentru Ministerul Mediului, Apelor si Padurilor; Liviu Marian Pop (PSD) pentru Dialog Social si Darius Valcov (PSD) pentru Ministerul pentru Buget si Finante.

Citeste si:
Deputat UDMR, după întâlnirea între liderul AUR și primarul Clujului: ”Aș dori să-i atrag atenția domnului Boc că acel George Simion a calificat Holocaustul drept o temă minoră”
Deputat UDMR, după întâlnirea între liderul AUR și primarul Clujului: ”Aș dori să-i atrag atenția domnului Boc că acel George Simion a calificat Holocaustul drept o temă minoră”
Deputatul UDMR Csoma Botond l-a criticat pe primarul Clujului, Emil Boc, după ce s-a întâlnit cu liderul AUR, George Simion, și a declarat că a găsit cu acesta ”puncte comune.” Într-o...
Guvernul vrea să plafoneze prețul energiei prin ordonanță de urgență. Grindeanu: ”Trebuie să ne adresăm tuturor categoriilor”
Guvernul vrea să plafoneze prețul energiei prin ordonanță de urgență. Grindeanu: ”Trebuie să ne adresăm tuturor categoriilor”
Guvernul intenționează să dea o ordonanţă de urgenţă privind plafonarea preţurilor la energie pentru consumatorii casnici şi necasnici, anunță vicepremierul Sorin Grindeanu, vineri, 21...