Cine e Adrian Anghel, propus in Guvernul Ponta 4: Fostul sef MTV care vrea pomeni electorale in fiecare luna

Luni, 15 Decembrie 2014, ora 10:50
8870 citiri
Cine e Adrian Anghel, propus in Guvernul Ponta 4: Fostul sef MTV care vrea pomeni electorale in fiecare luna

Social-democratul Adrian Anghel este propunerea lui Victor Ponta pentru portofoliul Ministerului pentru Romanii de Pretutindeni.

Anghel s-a nascut in 1958 si este absolvent al Facultatii de Educatie Fizica a Universitatii Babes Bolyai, cu specializari in reabilitare si fizioterapie.

Din CV-ul postat de Anghel pe site-ul Senatului, reiese ca este specializat ca producator TV si a fost director general al MTV Romania, insa nu se mentioneaza perioada.

Guvernul Ponta 4 - Lista cu propunerile de ministri - cine vine si cine pleaca

Anghel a locuit 15 ani in Statele Unite si a intrat in PSD in anul 2000, iar acum se afla la primul mandat de senator.

Ce avere are Adrian Anghel

In declaratia de avere, senatorul noteaza ca a cumparat 90 de hectare de teren agricol la Feldioara (Brasov), 800 de metri patrati la Sacele, tot in Brasov si 1.000 de metri patrati la Feleac, in judetul Cluj. Adrian Anghel mai detine 500 de metri patrati de teren si o casa de vacanta cumparate in 2007 la Azuga.

Senatorul PSD are bijuterii de 10.000 de euro, achizitionate in perioada 1985 - 2002, si ceasuri in valoare de 15.000 de euro, cumparate intre 2000 si 2010. Totodata, Anghel detine doua conturi la Bancpost, de 12.000 de lei, respectiv de 5.400 de euro.

Pomeni electorale in fiecare luna

In luna noiembrie, Anghel a starnit controvesre aprinse, dupa ce a declarat, in contextul alegerilor prezidentiale, ca este de acord cu pomenile electorale. Afirmatiile au fost facute intr-un interviu acordat unui post de televiziune din Chicago.

"Problemele cu pomenile electorale - mie aceasta chestiune va spun ca imi convine. As vrea sa avem pomeni electorale in fiecare luna. (...)

Orice face Guvernul Ponta cineva il leaga de niste alegeri. Ca au fost alegeri parlamentare, alegeri europarlamentare, referendum, orice legam de asta. Daca ar fi sa nu mai dam nimic oamenilor din Romania, nu am da pentru ca, domnule, peste 6 luni avem alegeri - nu mai dam nimic acum. Domnule, dar de ce? Hai sa dam pomeni electorale si sa intram in normalitate", a declarat fostul sef MTV.

Ponta ameninta parlamentarii: Cine nu voteaza noul Guvern, exclus din PSD

Andrei Anghel ar urma sa il inlocuiasca pe Bogdan Stanoevici, care a fost aspru criticat si caruia i s-a cerut demisia dupa votul din diaspora.

Cei 14 ministri propusi pentru a face parte din Cabinetul Victor Ponta 4 vor fi audiati, luni dimineata, in comisiile de specialitate din Parlament.

Ministrii propusi de Ponta, audiati in comisiile din Parlament

Guvernul Victor Ponta urmeaza, tot in cursul zilei de luni, sa se prezinte in Parlament pentru votul de investitura. Sedinta de plen este programata la ora 18:00.

Citeste si:
Între politizare și antidiscriminare: Cum arată componența CNCD, acuzată în trecut că ia decizii cu dublă măsură
Între politizare și antidiscriminare: Cum arată componența CNCD, acuzată în trecut că ia decizii cu dublă măsură
Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) a fost implicat în ultimii ani într-o serie de scandaluri, instituția fiind acuzată că adesea ia decizii cu dublă măsură, taxând...
Care sunt prioritățile parlamentarilor în noua sesiune din toamnă. Lista legilor controversate sau întârziate
Care sunt prioritățile parlamentarilor în noua sesiune din toamnă. Lista legilor controversate sau întârziate
În mai puțin de jumătate de lună, parlamentarii se întorc la muncă unde au de rezolvat mai multe urgențe lăsate din urmă precum legile Justiției, Educației sau avertizorilor de...