Demisii pe banda rulanta din Guvern: Prima reactie a lui Ponta

Sambata, 13 Decembrie 2014, ora 20:15
12822 citiri
Demisii pe banda rulanta din Guvern: Prima reactie a lui Ponta
Foto: Facebook/Victor Ponta

Premierul Victor Ponta a reactionat, sambata seara, dupa demisia celor trei membri ai cabinetului sau: Razvan Nicolescu, ministrul pentru Energie, Florin Jianu, ministru pentru IMM-uri si Aurelia Cristea, ministrul pentu Dialog Social.

Reactia premierul vine tot pe Facebook, reteaua de socializare pe care au anuntat si cei trei ca se retrag din cabinetul lui Ponta.

Demisii pe banda rulanta: Al treilea ministru isi anunta retragerea din Guvern

"Azi a fost o zi dificila, dar si extrem de trista pentru mine ca leader si ca om - am vorbit cu toti acei colegi (si prieteni in egala masura) ministrii care nu se vor mai regasi in noua formula restructurata a Guvernului! Le sunt tuturor recunoscator ca au facut parte din echipa guvernamentala intr-un an atat de complicat - le apreciez calitatile, munca si devotamentul si sper sa accepte ca este doar vorba despre o regandire politica si de actiune administrativa (normala pentru orice Executiv dintr-o tara democratica)! ", a notat pe Facebook Victor Ponta.

Seful Executivului a precizat ca stie prin ceea ce trec colegii sai, deoarece si el a trecut prin aceeasi situatie acum cativa ani.

"Stiu cum se simt azi (eu am plecat si in 2004 si in 2009 din functia de ministru cu sentimentul ca mai aveam atatea de facut) si sper sa accepte decizia mea! Si sa creada in mine si in proiectele noastre comune", a adaugat Ponta.

Premierul a precizat ca in afara discutiilor cu cei trei, sambata a mai vorbit si cu oamenii pe care vrea sa ii propuna in Guvernul Ponta 4.

Inca un ministru pleaca din Guvernul Ponta

"Tot azi am discutat cu cei pe care ii propun in noul Guvern, care vor avea alaturi de mine in 2015-2016 responsabilitatea indeplinirii unei Agende de actiuni si reforme chiar mai radicale si dificile ca cele din anii anteriori.

Eu ii consider pe toti (cei care pleaca si cei care vin) prietenii si partenerii mei in proiectul important pentru Romania - proiect in care au crezut si cred inca milioane de oameni!", a incheiat Victor Ponta.

Guvernul Ponta 4

Anuntul retragerii celor trei ministri au fost facute in contextul in care UDMR a anuntat ca iese de la guvernare, dupa ce Consiliul Reprezentantilor Unionali (CRU) a votat in acest sens cu majoritate de voturi.

In viitorul Cabinet Ponta va fi, insa, cuprins si PLR, partidul condus de Calin Popescu Tariceanu. De altfel, Tariceanu a purtat mai multe discutii cu Victor Ponta in ultima saptamana, in spatele usilor inchise. Tariceanu a mentionat in mai multe randuri ca vizeaza ministere economice, dar joi si-a anuntat pozitia. "Nu neaparat economice, politici economice se pot face in orice minister", a spus presedintele Senatului.

Vicepremierul Liviu Dragnea a declarat ca nu este de acord ca PLR sa primeasca un post de vicepremier in Guvernul Ponta 4. In replica, presedintele Senatului a declarat ca functia de vicepremier este "o functie de reprezentare" si ca il intereseaza mai mult prioritatile viitorului Executiv.

Presa a scris in ultimele zile despre o posibila restrangere a Guvernului. Astfel, ar urma ca ministerul Bugetului sa fie unit cu cel de Finante, ministerul Educatiei Nationale cu cel pentru Invatamant Superior, Cercetare Stiintifica si Dezvoltare Tehnologica, iar Ministerul pentru Ape, Paduri si Piscicultura cu Ministerul Mediului si Schimbarilor Climatice.

Victor Ponta a declarat, in urma cu o saptamana, ca UNPR, PC si PLR vor avea cate doua portofolii in Guvernul Ponta 4. Lista cu viitoarea structura guvernamentala ar urma sa fie finalizata duminica.

Premierul urmeaza sa ceara votul parlamentarilor pentru un nou guvern, al patrulea cabinet pe care-l conduce.

A.G.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Ponta reactie demisii ministri, #ministri demisie guvern Ponta, #ministri demisie Guvern , #Guvernul Ponta 4