Explicatia ministrului demisionar al Energiei: De ce nu mai poate ocupa o functie publica

Duminica, 14 Decembrie 2014, ora 11:39
3937 citiri
Explicatia ministrului demisionar al Energiei: De ce nu mai poate ocupa o functie publica
Foto: Romania Libera

Ministrul delegat demisionar pentru Energie, Razvan Nicolescu, care si-a anuntat sambata retragerea din Guvern in urma unei discutii cu premierul Victor Ponta, a explicat de ce nu isi doreste si nici nu poate ocupa alta functie publica.

"Toata cariera mea este legata de spatiul energetic. Dupa ce ai fost ministru al Energiei, nu mai exista o functie in spatiul public pe care ai putea sa o ocupi.

In continuare imi doresc o cariera legata de acest domeniu de care ma simt atasat. In plus, exista sustinere de la Bruxelles pentru candidatura mea la o organizatie importanta din domeniul energetic", a declarat Nicolescu, duminica, intr-o interventie telefonica la B1 TV.

Acesta a punctat ca "fuziunea intre Economie si Energie nu este neaparat cel mai bun lucru, dar asta e responsabilitatea Guvernului".

Intrebat cine ar urma sa fie numit la conducerea Economiei, implicit a portofoliului Energiei, in Guvernul Ponta 4, Razvan Nicolescu a raspuns: "Nu ar fi corect sa va spun eu, propabil o sa va anute domnul Ponta in cursul zilei de astazi".

Ziua demisiilor

Ministrul delegat pentru Energie a anuntat sambata ca va pleca din Guvern, dupa ce premierul i-a comunicat ca va comasa ministerul pe care l-a condus Nicolescu cu Ministerul Economiei.

Ministrul Razvan Nicolescu pleaca din Guvern - Energia revine la Ministerul Economiei (Video)

Razvan Nicolescu a precizat ca, in urmatoarele zile, o sa faca bilantul ultimelor luni si ca va continua ca presedinte al Consiliului de Administratie al Agentiei Europene de Reglementare in Energie (ACER), "mandatul pe care l-am primit de la Consiliu UE expirand in anul 2016".

Ulterior, alti trei demnitari si-au anuntat demisia din Executiv, respectiv ministrul pentru IMM-uri, Florin Jianu, ministrul pentru Dialog Social, Aurelia Cristean, si ministrul delegat pentru Romanii de pretutindeni, Bogdan Stanoevici.

Demisii pe banda rulanta din Guvern: Al patrulea ministru confirma ca pleaca din Guvernul Ponta

De asemenea, noi detalii pe surse referitoare la structura viitorului Guvern au aparut duminica dimineata, potrivit carora partidul lui Calin Popescu Tariceanu, PLR, are mari sanse sa primeasca Ministerul Economiei.

Guvernul Ponta 4: Constantin nu mai e vice? Ce ministere ar primi PC si Tariceanu - surse

In plus, liderul PC Daniel Constantin ar urma sa renunte la functia de vicepremier, in timp ce partidul lui ar putea primi doua portofolii, dupa cum a anuntat in prealabil premierul, respectiv Agricultura si Educatia. Acesta din urma va fi comasat cu Ministerul pentru Invatamant Superior si Cercetare.

Premierul Victor Ponta urmeaza sa anunte duminica dupa-amiaza componenta noului Guvern, dupa incheierea sedintelor Birourilor Politice ale partidelor din coalitie, care vor incepe la ora 18:00 si in care vor fi validati noii ministri. Ponta anunta saptamana trecuta ca PC, UNPR si PLR vor primi fiecare cate doua portofolii.

Presa a scris in ultimele zile despre o posibila restrangere a Guvernului. Astfel, ar urma ca ministerul Bugetului sa fie unit cu cel de Finante, ministerul Educatiei Nationale cu cel pentru Invatamant Superior, Cercetare Stiintifica si Dezvoltare Tehnologica, iar Ministerul pentru Ape, Paduri si Piscicultura cu Ministerul Mediului si Schimbarilor Climatice.

Premierul urmeaza sa ceara luni votul parlamentarilor pentru un nou guvern, al patrulea cabinet pe care-l conduce.

Quarterly Report - Editia 4

Rareș Hopincă avertizează că Sectorul 2 suferă prejudicii de milioane de euro din cauza conflictului dintre primarul de sector Radu Mihaiu și Nicușor Dan
Rareș Hopincă avertizează că Sectorul 2 suferă prejudicii de milioane de euro din cauza conflictului dintre primarul de sector Radu Mihaiu și Nicușor Dan
Candidatul PSD-PNL la Primăria Sectorului 2, Rareș Hopincă, îl acuză marți, 28 mai, pe Nicușor Dan că va distruge lucrările făcute în campania electorală de Radu Mihaiu pe strada...
Nicolae Ciucă, cupris de febra campaniei electorale: „Nicolae Robu este cel mai bun candidat pentru primăria Timişoarei” FOTO/VIDEO
Nicolae Ciucă, cupris de febra campaniei electorale: „Nicolae Robu este cel mai bun candidat pentru primăria Timişoarei” FOTO/VIDEO
Nicolae Ciucă, președintele PNL a afirmat că Nicolae Robu este cel mai bun candidat pentru primăria Timişoarei și că acest lucru este demonstrat de faptele și rezultatele sale. Liderul...
#Razvan Nicolescu demisie Energie, #Razvan Nicolescu functie publica, #Razvan Nicolescu comasare , #Guvernul Ponta 4