Guvernul Ponta 4, un Cabinet de doctori - ce ministri au diplome de doctorat

Miercuri, 17 Decembrie 2014, ora 21:22

   

Guvernul Ponta 4, un Cabinet de doctori - ce ministri au diplome de doctorat
Premierul Victor Ponta a anuntat ca vrea sa renunte la titlul de doctor in Drept, anunt care nu ar avea niciun efect legal, potrivit specialistilor consultati de Ziare.com.

Daca premierul ar ramane, totusi, fara diploma de doctorat, acesta ar condude o echipa ministeriala in care jumatate din membri detin un titlu de doctor.

Ce ministri au titlu de doctor

Singurul vicepremier din Cabinetul Victor Ponta 4 - Gabriel Oprea, este doctor in Drept. Nu doar ca are un titlu de doctor, dar UNPR-istul Oprea este si conducator de doctorat.

Potrivit CV-ului sau, Oprea din 2001 este profesor universitar si profesor asociat la Colegiul National de Aparare; conducator doctorat Academia de Politie 'Alexandru Ioan Cuza' (2002) ; membru in Comisiile de Specialitate ale Consiliului National de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare - Comisia de Stiinte Militare, Ordine Publica si Siguranta Nationala (2003 - 2005) ; profesor universitar, conducator de doctorat - Academia Nationala de Informatii (2008 - prezent).

Ponta renunta la titlul de doctor PNL: Premierul nu poate renunta, nu e moral si legal

Noul ministrul al Educatiei, Sorin Cimpeanu, a obtinut o diploma de doctor la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti - Facultatea de Imbunatatiri Funciare si Ingineria Mediului. Mai mult, potrivit propriului sau CV, Cimpeanu este in prezent conducator de doctorat la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti.

La randul sau, ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, este, din anul 2012, conferentiar universitar doctor in cadrul Departamentului de Drept Public al Facultatii de Drept - Universitatea din Bucuresti.

Social-democratul Ioan Rus, ministrul Transporturilor, se afla si el pe lista ministrilor cu docotorate. Rus a absolvit in anul 1982 Facultatea de Mecanica a Universitatii Tehnice din Cluj, dupa care a urmat cariera universitara si a obtinut titlul de doctor inginer, cu specializarea Tehnologia Constructiilor de Masini.

Rovana Plumb, ministrul Muncii, si-a trecut in CV o lunga lista de diplome, intre care se regaseste si cea de doctor. Plumb detine diploma in "Cresterea productivitatii muncii prin organizarea muncii", Academia de Studii Economice (1987) ; Comert international, Institutul Roman de Management (1994) ; diploma "Managementul schimbarii si inovatiei", University College (Dublin, 1999) ; diploma "Management strategic", George Washington University (SUA, 1999) ; diploma "Extinderea UE si noi tendinte pentru evaluarea conformitatii" (Portugalia, 2002) ; diploma "Specialist in probleme de siguranta si controlul produselor cosmetice si protectia mediului" (Belgia, 2003) ; diploma "Specialist in probleme legate de protectia consumatorului" (Grecia, 2003) ; doctorat in managementul sistemelor industriale (2004).

Deputatul PSD Mihai Tudose, noul ministrul al Economiei in locul lui Constantin Nitu, a obtinut un titlul de doctor la Academia Nationala de Informatii.

Ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, a absolvit ASE, are un master in Relatii Internationale la SNSPA si doctoratul in Managementul Fondurilor Europene, din 2004.

Social-democratul Ionut Vulpescu, proaspat ministru al Culturii, are o diploma de docotorat in Filosofie.

Guvernul Ponta 4: Cine este Ionut Vulpescu

Deputatul PSD Angel Tilvar, proaspat ministru al Romanilor de Pretutindeni, si-a trecut in CV, la capitolul "activitate publicistica, stiintifica, in foruri academice", calitatea de doctor in stiinte umaniste.

Darius Valcov, fostul primar al orasului Slatina si nou ministru al Bugetului, este licentiat Stiinte Economice, Facultatea de Studii Economice in Limbi Straine, (ASE Bucuresti) si licentiat in Drept, Universitatea Spiru Haret, si a obtinut un doctorat in Economie la ASE in 2008.

Gabriela Szabo, ministrul Sportului, are titlul de doctor in educatie fizica si sport dupa ce a obtinut calificativul "Foarte Bine" pentru teza de doctorat sustinuta public in Amfiteatrul Facultatii de Educatie Fizica si Sport - ANEFS Bucuresti, din 2009.

Ce ministri nu au titlu de doctor

Liviu Dragnea, care a ramas fara functia de vicepremier, insa si-a pastrat portofoliul la Ministerul Dezvoltarii, nu are o diploma de doctorat. In CV-ul sau, insa, scrie ca a terminat doua facultati: in 2003 si-a incheiat studiile la Facultatea de Management si Administratie Publica din cadrul Universitatatii Ecologice din Bucuresti, iar un an mai tarziu a devenit absolvent al Colegiului de Aparare de la Universitatea Nationala de Aparare.

Gratiela Gavrilescu a devenit ministrul al Mediului. De profesie inginer chimist, aceasta nu are o diploma de doctorat.

Nici colegul sau de partid, Andrei Gerea, noul sef de la Ministerul pentru IMM-uri si Energie, nu are o diploma de doctorat. Potrivit CV-ului postat pe Camera Deputatilor, este economist cu studiile absolvite la ASE in 1997.

Tot fara doctorat este si ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, care are o diploma de master, la Facultatea de Management, Universitatea de Stiinte.

Sorin Grindeanu, inlocuitorul lui Razvan Cotovelea in fruntea Ministerului pentru Societatea Informationala, a primit o bursa la Universitatea Bologna in domeniul statisticii sociale si a studiat si in Germania, insa nu are diploma de doctorat.

Guvernul Ponta 4: Cine este Angel Tilvar, ministrul pentru Diaspora

Robert Cazanciuc a absolvit Facultatea de Drept si are un master in Securitate judiciara al Universitatii Lucian Blaga din Sibiu. A predat Comunicare si relatii publice la Scoala Nationala de Grefieri si la Institutul National al Magistraturii (2007 - 2009), in 2007 fiind responsabil pentru formarea purtatorilor de cuvant magistrati in relatiile cu mass-media. Nu are, insa, diploma de doctorat.

Nici Mircea Dusa nu are un titlu de doctor. Ministrul Apararii este absolvent de Stiinte Economice si are o diploma de masterat.

Ministrul Sanatatii, Nicolae Banicioiu, a absolvit in 2004 Facultatea de Stomatologie din cadrul Universitatii de Medicina si Farmacie "Carol Davila" din Bucuresti, din 2005 a fost medic rezident, iar din 2007 activeaza ca asistent universitar..

Liviu Marian Pop este ministru pentru Dialog Social si a mai faccut parte din Guvernul Ponta. Chiar daca, in trecut, a condus portofoliul pentru Educatie, Pop nu are diploma de doctorat. In CV, social-democratul - profesor de matematica la baza - a gresit numele academicianului inginer Anghel Saligny, care a dat numele liceului la care este profesor de matematica de sapte ani, Colegiul Tehnic "Anghel Saligny", folosind doi de "y".

Nici Eugen Nicolicea, ministrul pentru relatia cu Parlamentul, nu e doctor. Acesta a absolvit Facultatea de Electronica - sectia Calculatoare Electronice.

Ponta a anuntat marti, pe Facebook, ca vrea sa renunte la tilul de doctor in drept, fara insa a preciza ce intelege prin a "renunta" la titlul de doctor, in conditiile in care, potrivit legii, un titlu de doctor nu poate fi retras decat de institutiile statului, mai exact de Ministerul Educatiei.

Ponta nu poate renunta la titlul de doctor in Drept

Mai multi specialisti in Drept consultati de Ziare.com spun ca este doar un exercitiu de imagine, pentru ca anuntul facut de Victor Ponta nu are niciun efect legal.

Victor Ponta a fost acuzat de plagiat in vara lui 2012, printr-un articol publicat de celebra revista "Nature".
Sursa: Ziare.com

Articol citit de7992 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
albakazapada
rank 5
cu atatia doctori
tara va scapa de analfabeti in momentul actual romania este cea mai saraca din ue cu cei mai multi analfabeti pe metru patrat o rusine si umilinta profunda a celor 10 ani de mizerie capitalista damboviteana hahaiala a dus la colaps
niculaeda
rank 5
"Guvernul Ponta 4, un Cabinet de doctori"
- pai sa-i zica policlinica pontax 4 ! :o)))

"Guvernul Ponta 4, un Cabinet de doctori - ce ministri au diplome de doctorat"
JE
rank 5
Se adevereste zicala...
...nu tocmai ortodoxa "nu mai poti sa scoti p..a de atatia doctori". Iar cand mai sunt si in guvern avem sigur o academie. De nulitati.
becher
rank 5
...
cabinet cu doctori condus de un felcer fost doctor, care poate ajunge ,brancardier.
adevar
rank 1
Cabinetul Ponta-un guvern de ...doctori cu
exceptia premierului,care tocmai si-a aruncat doctoratul...
Arafat-un arogant,strainez socialist,impins la

_'naintare de fortele politice conduse la vremea respectiva de Kakarau si Plagiatorul national si emerit,pentru care a cazut un guvern,prin atatarea galeriilor din tribune!
...ca acum,majoritatea celor care cuvanta,sa fie de acord ca serviciul respectiv trebuia ...pe alocuri privatizat,ceea ce a spus atunci Traian Basescu si pentru care a fost injurat ...pe scara larga!
Oameni de nimic,care se duc incotro bate vantul!
IZMENARU 4 STELE
rank 4
Doua izmene in stanga...trei perechi de cizme in dreapta...
Hai ba, care mai vrei cizme? Care mai vrei izmene?
Eftin, ba!
Poate vrei vreunu un doftorat la mine?
Costa eftin, ba!
Numa' 50.000 de euroi!
Si le am gata scrise! Uite, teze de doftorat cate vrei:
1.Rolul izmenelor kaki in razboiul intregului popor
2.Care este importanta culorii izmenelor in moralul soldatilor
Si mai am, ba! Gata scrise, ba, numa' le iei si le publici!
Comentariu inadecvat
Cronos
rank 3
Te uiti la Guvern si vezi cum este invatamantul universitar
din Ro!! Perfect pentru DNA!
Talleyrand53
rank 3
Curat.....
MURDAR !!!
DR.STRANGELOVE
rank 5
Dar tezele de doctorat
ale acestor somitati socialiste le-o fi verificat cineva pana acum?
razek
rank 1
Cabinetul Dr. Honoris......
Gaoazzza !!!
sanziana
rank 5
Pop nu e doctor...
Ca sa fii doctor in matematici, cere sudoare.
Si zii asa Liviulica, n-ai doctorat da' te pricepi al naibii la "doctoratul" lui Fonta...
Oricum, ai ajuns ministru (cu mot inca). Mai ai doar procuratura de rezolvat...
Talleyrand53
rank 3
Este à la mode....
sa-ti "iei" un doctorat !...Pur si simplu s-a banalizat si te miri cine si l-a "luat" !!!
Ar trebui cercetat CAND au avut TIMP toti cei insirati aici, sa-si intocmeasca lucrarile de...."doctori" ?! Teza de doctorat presupune munca de cercetare, elaborare de doi-trei ani.... tovarasi !!! Astia colectioneaza "titluri",ca altii masinile vechi!
Dyana
rank 5
Hartii, hartii, hartii, hartii... si cam atat
Valoarea lor o vedem, mai bine zis o simtim pe pielea noastra zi de zi. Ultima oara, a costat viata a patru oameni. Foarte rar, ne saturam de ei si le mai ardem cate o palmuta, asa, sa nu doara prea rau. Pe cand o scatoalca zdravana care sa-i scoata definitiv din viata publica?
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor