Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Noul Guvern, in atentia presei straine: Victor Ponta spera sa-si sporeasca puterea

Marti, 16 Decembrie 2014, ora 14:29
3586 citiri
Noul Guvern, in atentia presei straine: Victor Ponta spera sa-si sporeasca puterea
Foto: Facebook/Victor Ponta

Guvernul Ponta 4, care a fost votat de Parlament, luni seara, obtinand cu usurinta majoritatea de care avea nevoie, a atras atentia presei straine, care a relatat despre noul Cabinet al Romaniei.

Reuters a scris ca "Parlamentul roman a votat remanierea guvernamentala de dupa alegerile prezidentiale", adaugand ca premierul Victor Ponta spera ca modificarile facute in Executiv sa intareasca puterea coalitiei de centru-stanga.

Restructurarea Guvernului a succedat infrangerea neasteptata de la scrutinul din noiembrie, in urma caruia Ponta si-a pierdut cativa aliati si care reprezenta o amenintare pentru functia sa de premier.

Jurnalistii Reuters precizeaza ca ministrii tehnocrati de Finante si Energie si-au pierdut posturile, alaturi de alti sase membri ai vechiului Cabinet, subrezit de iesirea de la guvernare a UDMR. Totusi, in noua coalitie au fost cooptati liberalii reformisti, condusi de Calin Popescu Tariceanu, mai arata ziaristii.

De asemenea, Bloomberg a notat ca premierul a castigat increderea parlamentarilor in ceea ce ii priveste pe noii ministri, necesitatea schimbarii fiind declansata de infrangerea din cursa pentru Palatul Cotroceni.

Publicatia de business mentioneaza ca Guvernul Ponta 4 a primit 377 de voturi, mai mult decat ar fi avut nevoie.

Totodata, subiectul a ajuns si in atentia AP, care a relatat ca Parlamentul a aprobat Guvernul remaniat construit de Victor Ponta, facand referire, de asemenea, la pierderea alegerilor prezidentiale.

Remanierea guvernamentala din tara noastra a facut subiectul si unui articol al agentiei chineze Xinhua. Aceasta arata ca deputatii si senatorii romani au aprobat noul Executiv condus de liderul social-democrat Victor Ponta.

Guvernul Ponta 4: Noul Cabinet a fost votat in Parlament

Guvernul Ponta 4 a fost votat de Parlament, luni seara, obtinand cu usurinta majoritatea de care avea nevoie: dintre cei 468 de parlamentari prezenti, 377 au fost pentru, numar cu mult peste minimul necesar.

Depunerea juramantului de catre ministrii noului Guvern va avea loc, marti seara, la 20:30, la Palatul Cotroceni.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Guvern Ponta 4 Parlament, #Guvern Ponta 4 presa straina , #Guvernul Ponta 4
Comentarii