Ponta il retrage pe Anghel: Cine e noua propunere pentru Ministerul Romanilor de Pretutindeni

Luni, 15 Decembrie 2014, ora 17:18
5277 citiri
Ponta il retrage pe Anghel: Cine e noua propunere pentru Ministerul Romanilor de Pretutindeni
Foto: angeltilvar.ro

Premierul Victor Ponta a decis sa-l retraga pe Adrian Anghel si sa faca o noua propunere pentru Ministerul Romanilor de Pretutindeni.

Este vorba de deputatul PSD de Vrancea, Angel Tilvar, dupa cum a anuntat in plen vicepresedintele Camerei Deputatilor Miron Mitrea, informeaza Mediafax.

In prezent, Angel Tilver este presedintele Comisiei pentru afaceri europene din Camera Deputatilor.

Cine este Angel Tilvar: "Un om obisnuit care iubeste oamenii"

Intr-o autocaracterizare pe site-ul personal, Tilvar spune ca a trait si muncit toata viata in si pentru Vrancea si ca ii place sa lucreze cu oamenii. El mai spune ca are "toate calitatile si defectele oamenilor obisnuiti".

"M-am nascut in Vrancea, am crescut in Vrancea, am invatat in Vrancea, lucrez in Vrancea. Am fost profesor 14 ani. Dupa experienta acumulata ca si consilier judetean, in 2004 am fost ales parlamentar pe listele Partidului Social Democrat. In 2008, am candidat tot din partea PSD pentru un loc de deputat in Colegiul electoral nr. 2.

In ceea ce ma priveste, voi fi parlamentar nu numai pentru cei din colegiul in care am candidat, ci pentru toti cetatenii judetului pe care il reprezint. Imi place sa lucrez cu oamenii pentru ca iubesc oamenii. Sunt un om obisnuit care se simte bine intre oameni obisnuiti. Am toate calitatile si defectele oamenilor obisnuiti.

Incerc din toate puterile, alaturi de colegii mei, sa demonstrez ca politica poate fi o meserie apreciata de cetateni", isi face Tilvar pe site-ul sau caracterizarea.

Cearta pe avizul ministrului propus pentru Diaspora: O sfidare! Ponta sa faca alta propunere

Cearta pe avizul lui Anghel

Adrian Anghel (PSD) a fost ultimul ministru audiat in comisiile parlamentare. El a starnit polemici intre parlamentari, declansandu-se chiar o ancheta la nivelul comisiei.

Deputatul PMP Eugen Tomac a aratat ca Anghel a primit 12 voturi "pentru", 8 "impotriva" si alti 4 parlamentari s-au abtinut. Chiar daca voturile in favoarea lui Anghel sunt majoritare, ele nu intrunesc 50% + 1.

Cine e Adrian Anghel, propus in Guvernul Ponta 4: Fostul sef MTV care vrea pomeni electorale in fiecare luna

Tomac i-a cerut premierului Victor Ponta sa vina cu o noua propunere, pentru ca acum a trimis un "ministru total nepregatit" si sa continue cu aceeasi propunere ar insemna "o sfidare fara margini".

Guvernul Ponta 4: Toti ministrii au trecut de comisii, mai putin cel pentru Diaspora. Se face ancheta - LIVE

Cu toate acestea, la iesirea de la audieri, Anghel a spus "nu am primit aviz negativ, am primit aviz pozitiv".

PNL nu sustine Guvernul Ponta 4: Este un fiasco total

Daca in prima instanta social-democratii i-au luat apararea lui Anghel aratand ca "este o atentionare la adresa ministrului" si ca votul care conteaza este obtinut in Parlament, nu in comisii, apoi acestia au identificat cauza rezultatului din comisii - numaratoarea gresita.

Ssocial-democratii sustin ca la votul din comisia pentru Romanii de Pretutindeni au fost 23 de parlamentari, nu 24, astfel ca Anghel a obtinut 50+1 din voturile celor prezenti.

"Probabil ca cineva a ridicat 2 maini", a fost explicatia PSD-istilor, intrebati de ce numaratoarea voturilor indica 24 de persoane.

PP-DD sustine Guvernul Ponta 4 si are secretari de stat in noul Cabinet

In urma unei anchete declansate insa la comisia Romanilor din Strainatate s-a stabilit ca in sala au fost 24 de parlamentari, deci avizul pentru Anghel a fost negativ, dupa cum a declarat Mircea Lubanovici, presedintele comisiei pentru romanii din afara granitelor.

Cine a primit avizul

Ministrii propusi de Victor Ponta pentru a face parte din noul guvern au raspuns, luni, intrebarilor comisiilor de specialitate din Parlament.

Ministrii care au primit aviz pozitiv sunt: Sorin Mihai Cimpeanu (PC) pentru Ministerul Educatiei si Cercetarii; Ionut Vulpescu (PSD) pentru Ministerul Culturii; Andrei Dominic Gerea (PLR) pentru Ministerul Energiei si IMM-urilor; Mihai Tudose (PSD) pentru Ministerul Economiei si Turismului; Sorin Mihai Grindeanu (PSD) pentru Ministerul Societatii Informationale si Comunicatiilor; Gratiela Gavrilescu (PLR) pentru Ministerul Mediului, Apelor si Padurilor; Liviu Marian Pop (PSD) pentru Dialog Social si Darius Valcov (PSD) pentru Ministerul pentru Buget si Finante.

La ora 18:00 urmeaza ca Guvernul Ponta 4 sa primeasca votul in Parlament.

Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
#Angel Tilvar ministru Diaspora, #vot negativ Anghel Adrian Diaspora, #Guvern Ponta 4 probleme , #Guvernul Ponta 4