Iliescu nu vrea inlocuirea lui Ponta de la sefia PSD: Ce argumente aduce

Joi, 05 Martie 2015, ora 21:08
3481 citiri
Iliescu nu vrea inlocuirea lui Ponta de la sefia PSD: Ce argumente aduce
Foto: Antena3

Fostul presedintele Ion Iliescu a declarat joi seara ca premierul Victor Ponta este prea "tanar" pentru a avea un succesor in fruntea Partidului Social Democrat.

Intrebat cine crede ca ar fi potrivit pentru a-i fi succesor lui Victor Ponta daca acesta isi va preda mandatul de presedinte al PSD, in cazul in care ar exista un congres al partidului, fostul presedinte Ion Iliescu a raspuns: "Nu cred ca e nevoie de succesor. E prea tanar ca sa gandim asa ceva", potrivit Mediafax.

Intrebat daca Victor Ponta trebuie sa ramana presedintele partidului, Ion Iliescu a precizat ca el "personal" asa crede.

Ce spune Iliescu despre noul PSD, "bazaconiile" cu comunisti si tanarul Ghita

Iliescu ii ceruse insa dupa esecul de la prezidentiale lui Ponta sa-si asume raspunderea.

Fostul sef al statului a avut un adevarat razboi al declaratiilor cu fostul social-democrat Sebastian Ghita, apropiat al lui Victor Ponta.

Ghita l-a acuzat pe Iliescu ca e unul dintre motivele petru care s-au pierdut alegerile, fostul sef al PSD fiind cel care tine partidul in trecut si din cauza caruia social-democratii au eticheta de "comunisti".

Sebastian Ghita, in razboi cu Ion Iliescu: Sa plece din PSD, nu are copii! Nu vrem sa fim saraci si cinstiti

"Domnul Ion Iliescu are 84 de ani. Nu are copii, nu are proiecte de viitor. Lumea ne spune comunisti pentru ca domnul Iliescu vine, se se asaza in dreapta liderului PSD. Domnul Iliescu e acolo pe post de simbol.

Nu este adevarat, imi pare rau, dar intre generatia domnului Ponta, de 42 de ani, si cea a domnului Iliescu, de 84 de ani, este o diferenta de schimbari tehnologice, sufletesti si de valori. Nu mai putem trai cu valorile dlui Iliescu", a spus Sebastian Ghita in noiembrie, dupa ce PSD a pierdut alegerile prezidentiale.

Iliescu a raspuns promt si raspicat, transmitand ca nu primeste lectii de la "oameni care cred ca si-au cumparat un partid", iar ideea ca alegerile au fost pierdute din cauza sa este catalogata drept "o mizerie" si "o lasitate".

Iliescu raspunde PSD-ului: N-ati pierdut din vina mea, asta e o mizerie, o lasitate! (Video)

"Acum se contureaza la varful partidului scuza ca Victor Ponta ar fi pierdut pentru ca eu as fi comunist, ceea ce ar afecta imaginea partidului. Este o mizerie, si un act de lasitate, lucruri pe care nu le pot intelege si accepta.

Cu explicatia asta toti cei care trebuie sa-si asume responsabilitati pentru insucces sunt exonerati de orice raspundere. Fuga de raspundere nu este o solutie", scrie pe blog Ion Iliescu.

Ulterior, Ghita si-a dat demisia din PSD, dar ocupa inca locul destinat social-democratilor in comisia parlamentara de control a SRI.

Eveniment Quarterly Report

”Eu nu am văzut în viaţa mea atâţia bani la un loc” Marcel Ciolacu se arată șocat de mita primită de baronul Dumitru Buzatu
”Eu nu am văzut în viaţa mea atâţia bani la un loc” Marcel Ciolacu se arată șocat de mita primită de baronul Dumitru Buzatu
Premierul şi preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a comentat mita pe care preşedintele Consiliului Judeţean Vaslui, Dumitru Buzatu, a fost prins în flagrant primind-o, el spunând că nu a văzut...
Lider PSD, despre mita primită de Dumitru Buzatu: ”Ireale imaginile, nu credea nimeni că în România anului 2023 se mai poate întâmpla aşa ceva”
Lider PSD, despre mita primită de Dumitru Buzatu: ”Ireale imaginile, nu credea nimeni că în România anului 2023 se mai poate întâmpla aşa ceva”
Senatorul Robert Cazanciu (PSD), a declarat luni, despre flagrantul preşedintelui Consiliului Judeţean Vaslui, Dumitru Buzatu, că imaginile apăarute în spaţiul public sunt ireale şi că nu...
#Ponta Iliescu sustinere sefia PSD , #Ion Iliescu