Mistoul cu haitele de procurori ale lui Ion Iliescu (Opinii)

Luni, 10 Septembrie 2012, ora 23:00
5877 citiri
Mistoul cu haitele de procurori ale lui Ion Iliescu (Opinii)

Victor Ponta, ca fost procuror raspopit intre timp, stie foarte bine ce inseamna favorizarea infractorului, ce sens are obstructionarea justitiei si ce va sa zica ofensa adusa magistratilor.

Nu e bine sa vorbesti pe negandite

Din pacate, le practica pe toate, cand isi asmute ceata de la varful PSD sa se autodenunte odata cu el, ca si cum n-ar observa ca Liviu Dragnea este cercetat pentru infractiuni adevarate, nu pentru ca a chemat oamenii la vot, ca si cum nu si-ar da seama ca actiunea demonstrativa in grup are scopul sa obstructioneze justitia, ca si cum n-ar stii ca, invinuind procurorii in timpul cercetarii, aduce o ofensa grava la adresa justitiei.

Poate chiar asta doreste, sa-i enerveze pe procurori, sa-i intarate la maximum, sa determine reactia lor la provocare, urmand ca eventual sa vina pe urma doamna Pivniceru si sa puna saua pe oamenii legii.

Toate acestea nu i se pot ierta lui Victor Ponta, chiar daca i se pot trece cu vederea lui Ion Iliescu, pentru care procurorii sunt haite repezite asupra oamenilor, metafora nefericita, pe care probabil a invatat-o in patria socialismului biruitor, unde si-a desavarsit studiile - ca sa nu zic si educatia.

Nu e pentru prima oara cand domnul Ion Iliescu vorbeste cam "la misto", adica pe negandite si fara nicio judecata. Daca se documenta inainte de a vorbi - ceea ce nu prea este in obiceiul domnului Iliescu - afla ceea ce ne-a spus sambata la televizor domnul Daniel Morar si asta trebuie explicat.

Oricine se poate autodenunta ca s-a plimbat pe calea Victoriei

Conform procedurilor, procurorii cheama cercetatii la sediul lor. Asta insemna ca sute de oameni, poate chiar mii, din toate colturile tarii sa fi fost chemati la Bucuresti, sa vina la DNA si sa dea explicatii in legatura cu referendumul.

Oamenii ar fi pierdut timp, ar fi obosit in trenuri, ar fi cheltuit bani si, pe drept cuvant, si-ar fi manifestat nemultmirea pentru atata deranj. Ca sa vina in ajutorul lor, DNA a trimis procurorii la fata locului, pentru ca cercetarile tulbura prea mult linistea oamenilor.

Corect ar fi ca domnul Iliescu sa le fi multumit in public procurorilor pentru atentia lor fata de cei cercetati si modul in care le-au facut deranjul mai mic.

Ion Iliescu n-a facut acest lucru - poate nici n-a inteles problema - dar Victor Ponta a inteles-o si tot n-a facut. Nu mai departe decat luni, declara: "trebuie sa luam decizii politice si prima decizie politica este aceea de a avea o reactie la o actiune politica declansata de catre DNA impotriva celor care au votat la referendum (...) am indemnat oamenii sa vina la referendum".

Un moment prost ales

Oare fostul procuror nu-si da seama ca asemenea "autodenunt" nu poate fi luat in considerare, neavand contigenta cu legea penala? E ca si cum m-am autodenuntat ca m-am plimbat pe calea Victoriei.

Totusi, Ponta si cei pe care ii antreneaza in asa zisul autodenunt au in fata un risc. Riscul este ca DNA, luand in considerare autodenuntul, sa-l ia in serios si sa-l puna in conotatie nu cu chemarea oamenilor la referendum, ci cu restul acuzelor grave aduse lui Dragnea, legate de falsificarea semnaturilor, a listelor, cu votul decedatilor, a disparutilor, a condamnatilor si tot ce mai urmeaza.

Isi asuma un mare risc Ponta, in cazul cand justitia independenta va descoperi ca el si ai lui i-au dat dispozitii lui Dragnea pe ce drum s-o apuce, iar acum sfideaza justitia cu asa zisul autodenunt.

A ales un moment prost. Europa e cu ochii pe noi, Comisia de la Geneva este aici si atat ar lipsi, sa descopere presiunile fostului procuror asupra actualilor procurori.

Ca sa nu mai vorbim despre epitetul de haita pus justitiei, care daca ajunge la niste urechi europene, insusi Ion Iliescu are motive s-o sfecleasca.

Eveniment Quarterly Report

”Eu nu am văzut în viaţa mea atâţia bani la un loc” Marcel Ciolacu se arată șocat de mita primită de baronul Dumitru Buzatu
”Eu nu am văzut în viaţa mea atâţia bani la un loc” Marcel Ciolacu se arată șocat de mita primită de baronul Dumitru Buzatu
Premierul şi preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a comentat mita pe care preşedintele Consiliului Judeţean Vaslui, Dumitru Buzatu, a fost prins în flagrant primind-o, el spunând că nu a văzut...
Lider PSD, despre mita primită de Dumitru Buzatu: ”Ireale imaginile, nu credea nimeni că în România anului 2023 se mai poate întâmpla aşa ceva”
Lider PSD, despre mita primită de Dumitru Buzatu: ”Ireale imaginile, nu credea nimeni că în România anului 2023 se mai poate întâmpla aşa ceva”
Senatorul Robert Cazanciu (PSD), a declarat luni, despre flagrantul preşedintelui Consiliului Judeţean Vaslui, Dumitru Buzatu, că imaginile apăarute în spaţiul public sunt ireale şi că nu...
#Ion Iliescu haite procurori, #Victor Ponta autodenunt DNA , #Ion Iliescu