WikiLeaks: Cum ii turna Ponta pe Iliescu si Nastase la americani

Vineri, 08 Aprilie 2011, ora 08:27
5223 citiri
WikiLeaks: Cum ii turna Ponta pe Iliescu si Nastase la americani
Foto: Arhiva

Vicepresedinte al PSD in 2007, Victor Ponta spunea, intr-o intalnire cu diplomati SUA, ca in partid exista o lupta interna intre trei factiuni, una dintre acestea reprezentata de Viorel Hrebenciuc, Adrian Nastase si Ion Iliescu. Cei trei ar fi dorit schimbarea lui Mircea Geoana de la conducere.

Informatia apare intr-o cablograma din toamna anului 2007, atribuita ambasadei SUA la Bucuresti, obtinuta de Wikileaks si publicata de Kamikazeonline.

WikiLeaks: Iliescu ameninta ca rupe PSD in 2005

Potrivit Gandul, in document se arata ca, potrivit lui Ponta, Geoana se lupta pentru a se mentine in fruntea formatiunii si pentru a dejuca manevrele rivalilor sai.

"Vicepresedintele PSD Victor Ponta a descris, pentru atasatii politici, pe 17 septembrie (2007, n.r.), un PSD paralizat de lupte interne intre factiuni. Un grup condus de generatia veche (Hrebenciuc, Nastase, Iliescu) ar dori sa il inlocuiasca pe Geoana de la conducerea partidului.

WikiLeaks: De ce a pierdut Geoana alegerile prezidentiale?

Grupul Geoana este determinat sa ajunga la putere fara a tine cont de pierderi colaterale. O a treia factiune, potrivit lui Ponta, ii reprezinta pe cei interesati de reforma, stabilitatea si reconstructia PSD dincolo de personalitati si este nemultumita de faptul ca cei care se lupta in interiorul partidului sunt condusi de interese de afaceri", se arata in document.

Ponta s-a plans, potrivit cablogramei, de faptul ca in interiorul PSD nu exista nicio figura care ar fi acceptata prin consens pentru a-l inlocui pe Geoana.

#Wikileaks Romania, #ponta wikileaks, #PSD wikileaks , #Ion Iliescu