Aberatia zilei: "Baba-oarba" intre Palate

Luni, 15 Iunie 2015, ora 17:12
5766 citiri
Aberatia zilei: "Baba-oarba" intre Palate
Foto: Hepta.ro

"Nici Baku, nici 'La multi ani!', nici Turcia" a raspuns presedintele Klaus Iohannis, intrebat de jurnalisti daca premierul Ponta i-a spus ca se duce sa respire aerul din jurul lui Vladimir Putin sau ca face autostopul cu avionul presedintelui Ercep Erdogan.

Mai pe romaneste spus, Victor Ponta umbla teleleu de vreo cateva zile, doar, doar scapa de "bondarul" Uncheselu, care-i tot bazaie pe la urechi. Gurile rele spun ca afectiunea de la genunchi, afisata de liderul PSD cu atata emfaza in ultimele zile, i s-ar fi agravat din cauza temenelelor facute in fata lui Vladimir Putin. Noi nu spunem asta.

Insa ca Victor Ponta nu avea de gand sa se prezinte prea curand la DNA (desi s-a jurat pe sapte cruci, si in romana, si in franceza, si in engleza) era de asteptat. Deja am ajuns sa il cunoastem cu totii pe Victor Ponta, ne amintim cu totii de falsele demisii pentru plagiat sau pierderea alegerilor.

Dar sa nu-l anunte pe Intaiul colaborator institutional, Klaus Iohannis, despre hoinarelile sale externe, la asta nu ne asteptam.

Ponta, criticat de Iohannis ca iar a plecat fara sa-i spuna: Am aflat din surse ca a mers in Baku

Ponta a plecat in Turcia sa se opereze la genunchi (surse)

Noul sef al statului nu pare sa stie de gluma si nici dornic de o "Baba-Oarba" intre palate nu e, asa ca degeaba incearca Victor Ponta sa se joace de-a elevul pus pe sotii in fata dirigintelui, nu-i merge. La intoarcerea in tara va trebui sa dea ochii cu presa. Si socoteala in fata responsabilului cu relatiile noastre externe.

Mai ales ca nu e prima oara cand Victor Ponta face politica externa "de capul lui". Ne amintim cum a aruncat cu angajamente in stanga si in dreapta pe parcursul vizitei efectuate recent in tarile arabe impreuna cu socrul sau, iritandu-l pe seful statului.

In acest moment, presedintele Romaniei e in vizita oficiala in Croatia, iar premierul Romaniei e pe undeva, prin zona, spun surse citate de agentiile de stiri. Cum sa rateze prietenii de la Moscova asa o oportunitate de a pune gaz pe foc, lansand amenintari la adresa noastra?

Rusia, amenintari fara precedent: Trimitem trupe! Este cel mai agresiv pas de la Razboiul Rece

Cei care ii dau crezare lui Traian Basescu ar putea spune ca lui Victor Ponta i-au placut mult misiunile executate in tinerete, asa ca se mai joaca nitel de-a James Bond inainte de a intra in sediul DNA. Noi nu il credem in stare de asemenea fapte, dar remarcam cu stupoare ca pe site-ul Guvernului Romaniei nu scrie nimic despre vreo delegare de atributii pe perioada in care Victor Ponta umbla prin jurul granitelor, parca nenimerind poarta de intrare.

In schimb, in jurul orei 17:00, in Monitorul Oficial a aparut urmatoarea informatie: "In perioada 16-19 iunie 2015, domnul Gabriel Oprea, viceprim-ministru pentru securitate nationala, ministrul afacerilor interne, exercita atributiile prim-ministrului privind conducerea operatica a activitatii Guvernului Romaniei".

Sa stai cu ochii pe Monitorul Oficial doar, doar, afli daca premierul vine la munca sau nu, e aberant. La fel de aberanta ca si incercarea lui Victor Ponta de a amana inevitabilul: intalnirea cu procurorii. Nici lui Nicusor Constantinescu nu i-a mers.

ABERATIE, aberatii, s.f. 1. Abatere de la ceea ce este normal sau corect. 2. Ceea ce este inadmisibil, absurd; absurditate, ineptie, prostie.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Ponta Iohannis Turcia operatie, #Ponta vizita Baku, #Ponta operatie Turcia , #Klaus Iohannis