Alegeri prezidenatiale 2014: Primele oferte pentru dezbateri intre Ponta si Iohannis

Luni, 03 Noiembrie 2014, ora 13:50
3099 citiri
Alegeri prezidenatiale 2014: Primele oferte pentru dezbateri intre Ponta si Iohannis

Televiziunea Romana a lansat, luni dimineata, propunerea organizarii uneia sau a mai multor dezbateri electorale intre candidatii ramasi in cursa prezidentiala, Victor Ponta si Klaus Iohannis, care ar putea avea mai multi moderatori reprezentand TVR, Antena 3, B1 TV, Romania TV si Realitatea TV.

TVR a transmis celor doi candidati, Victor Ponta si Klaus Iohannis, invitatia de a participa luni, de la ora 14:00, la sediul Televiziunii Romane, la o prima intalnire in vederea discutarii propunerii lansate.

Rezultate alegeri prezidentiale 2014 - Partiale de la BEC: Ponta - 40,33 %, Iohannis - 30,44 %

In invitatiile adresate lui Victor Ponta si Klaus Iohannis, Stelian Tanase, presedintele-director general al Societatii Romane de Televiziune (SRTv), le supune atentiei celor doi candidati ramasi in cursa prezidentiala posibilitatea organizarii uneia sau mai multor dezbateri intre acestia, pentru turul al doilea al alegerilor prezidentiale.

Stelian Tanase spune ca "televiziunea publica este singura televiziune care acopera tot teritoriul Romaniei, conform datelor de la SNR (Societatea Nationala de Radiocomunicatii, n.r.), precum si zonele in care se afla comunitati de romani din afara granitelor". "Audientele programelor noastre electorale au fost ridicate, potrivit informatiilor Kantar Media. Televiziunea Romana nu a fost sanctionata de CNA in aceasta campanie, dovada a corectitudinii si neutralitatii TVR fata de toti candidatii", mai spune Stelian Tanase.

Victor Ponta: Ma simt extrem de mandru (Video)

Potrivit lui Tanase, acestea sunt doar cateva dintre argumentele pentru care "televiziunea publica este cea mai potrivita institutie media pentru a organiza o dezbatere de importanta majora".

Cum vede TVR dezbaterea dintre Ponta si Iohannis

De asemenea, Stelian Tanase propune ca baza de discutie, pentru o prima intalnire a celor doi candidati, mai multe elemente.

Astfel, locul dezbaterii ar putea fi sediul SRTv sau Palatul Parlamentului, iar formatul emisiunii ar putea fi cu mai multi moderatori, agreati de ambele parti, reprezentand SRTv, Antena 3, B1 TV, Romania TV si Realitatea TV. In acest caz, TVR va oferi semnalul TV tuturor televiziunilor.

Klaus Iohannis - Avem un rezultat foarte bun (Video)

Temele de dezbatere ar putea fi atributiile presedintelui si probleme de politica externa si de politica interna. Detaliile pot fi stabilite de comun acord cu staff-urile de campanie, incepand cu prima runda de negocieri, se mai spune in invitatiile adresate lui Victor Ponta si lui Klaus Iohannis de TVR.

In aceleasi invitatii se spune ca orice alte formule pot fi discutate la prima intalnire dintre reprezentantii celor doi candidati si cei ai SRTv.

"Demersul nostru este in acord cu misiunea publica a Televiziunii Romane de a oferi informatie relevanta, astfel incat cetatenii romani, din tara si strainatate, sa-si poata forma propriile opinii si sa voteze in cunostinta de cauza", mai spune Stelian Tanase in invitatiile adresate celor doi candidati.

Eveniment Quarterly Report

Bugetarii de lux care își păstrează sporurile de nababi. Pe lângă salarii, o parte primesc și pensii speciale
Bugetarii de lux care își păstrează sporurile de nababi. Pe lângă salarii, o parte primesc și pensii speciale
În ciuda promisiunilor coaliției de guvernare de a reduce cheltuielile bugetare, numeroase categorii de angajați la stat își păstrează sporurile nesimțite, în timp ce alții au excepție...
Președintele AUR, despre acuzațiile de viol de la Școala de Vară a partidului: „Sunt nişte domni dintr-un sat, nu erau membri, nu au plătit cotizaţia”
Președintele AUR, despre acuzațiile de viol de la Școala de Vară a partidului: „Sunt nişte domni dintr-un sat, nu erau membri, nu au plătit cotizaţia”
Preşedintele AUR George Simion a comentat duminică, 1 octombrie, acuzaţiile de viol de la Şcoala de Vară AUR şi a precizat că dacă au greşit cei doi bărbaţi suspectaţi să fie...
#alegeri prezidentiale Ponta Iohannis, #dezbatere prezidentiale Ponta Iohannis, #rezultate Alegeri Prezidentiale 2014 , #Klaus Iohannis