Dezbateri despre ... cand vor fi dezbaterile: Candidatii se acuza reciproc de lasitate si aroganta

Marti, 04 Noiembrie 2014, ora 17:06
3339 citiri
Dezbateri despre ... cand vor fi dezbaterile: Candidatii se acuza reciproc de lasitate si aroganta
Foto: rovanaplumb.ro

Primul tur al alegerilor prezidentiale a fost lipsit de orice confruntare intre candidati, acesta fiind motivul pentru care cei doi care au reusit sa intre in turul 2 - Victor Ponta si Klaus Iohannis - au pomenit inca din "discursul de invingator" de organizarea unor dezbateri.

Asa ca social-democratii au anuntat luni ca au stabilit data, ora, locul si tema dezbaterilor, urmand doar ca Iohannis sa se prezinte. Dupa ce candidatul ACL nu s-a aratat de acord, echipa lui Victor Ponta l-a acuzat de lasitate. Nici Iohannis nu s-a lasat mai prejos si le-a raspuns ca Ponta e arogant si ca orice confrunare trebuie organizata de comun acord.

Ponta il invita pe Iohannis la dezbateri. PSD a stabilit deja ora, locul, durata si tema confruntarilor

Daca Iohannis nu vine, Ponta dezbate singur

Pentru ca a respins programul stabilit de PSD, mai multi lideri social-democrati au lansat marti o serie de atacuri la adresa candidatului ACL.

Vicepresedintele PSD Rovana Plumb a organizat o conferinta de presa pentru a spune ca Iohannis da dovada de lasitate daca nu va accepta invitatia lansata de PSD. Ea a precizat ca Victor Ponta va merge oricum la aceste dezbateri televizate, chiar si fara Klaus Iohannis in platou.

In privinta modului in care au fost stabilite cele patru dezbateri, Rovana Plumb a spus ca "tot ce inseamna teme si format nu sunt stabilite de domnul Ponta, sunt stabilite de catre televiziuni".

La randul ei, Olguta Vasilescu l-a acuzat pe candidatul ACL ca "ii este cu adevarat frica de dezbaterile electorale". In aceeasi idee, Valeriu Zgonea a transmis ca Iohannis este obligat sa participe la dezbaterile respective.

"Televiziunile si-au dat acceptul pentru a organiza aceste dezbateri, iar singurul care lipseste din aceasta ecuatie este Klaus Iohannis. Nu inteleg de ce domnul Iohannis evita o confruntare directa cu Victor Ponta. Este las sau ii este frica de ceva?", spune Zgonea, intr-un comunicat remis Ziare.com.

Iohannis: Dezbaterea cu Ponta va fi fata in fata, intr-un mediu non-partizan

Iohannis: Ponta sa renunte la tertipuri si sa isi asume confruntarea

Klaus Iohannis a raspuns marti dupa amiaza acuzatiilor PSD, spunand ca isi doreste o confruntare cu Victor Ponta, dar conditiile in care ar urma sa se desfasoare o astfel de dezbatere trebuie sa fie stabilite de comun acord de cele doua tabere.

"Constat ca domnul Victor Ponta isi mentine aceeasi atitudine aroganta cu care ne-a obisnuit si in ceea ce priveste organizarea unei dezbateri electorale atat de necesare si asteptate de catre toti romanii interesati sa afle proiectele celor doi candidati ramasi in cursa pentru Palatul Cotroceni", spune candidatul Klaus Iohannis spune, intr-o postare pe pagina de Facebook.

In opinia candidatului ACL, faptul ca Ponta a decis singur temele si conditiile in care ar urma sa se desfasoare dezbaterile electorala ar reprezenta "un avantaj ilegitim" pentru candidatul PSD.

"Solicit in mod public candidatului Victor Ponta sa renunte de urgenta la asemenea tertipuri si sa aiba curajul sa isi asume o confruntare de idei corecta", spune Klaus Iohannis.

Quarterly Report - Editia 4

Rareș Hopincă avertizează că Sectorul 2 suferă prejudicii de milioane de euro din cauza conflictului dintre primarul de sector Radu Mihaiu și Nicușor Dan
Rareș Hopincă avertizează că Sectorul 2 suferă prejudicii de milioane de euro din cauza conflictului dintre primarul de sector Radu Mihaiu și Nicușor Dan
Candidatul PSD-PNL la Primăria Sectorului 2, Rareș Hopincă, îl acuză marți, 28 mai, pe Nicușor Dan că va distruge lucrările făcute în campania electorală de Radu Mihaiu pe strada...
Nicolae Ciucă, cupris de febra campaniei electorale: „Nicolae Robu este cel mai bun candidat pentru primăria Timişoarei” FOTO/VIDEO
Nicolae Ciucă, cupris de febra campaniei electorale: „Nicolae Robu este cel mai bun candidat pentru primăria Timişoarei” FOTO/VIDEO
Nicolae Ciucă, președintele PNL a afirmat că Nicolae Robu este cel mai bun candidat pentru primăria Timişoarei și că acest lucru este demonstrat de faptele și rezultatele sale. Liderul...
#Ponta Iohannis dezbatere prezidentiale, #Rovana Plumb acuzatii Iohannis , #Klaus Iohannis