IPP se ofera sa medieze negocierile intre PSD si ACL, pe problema dezbaterilor electorale

Vineri, 07 Noiembrie 2014, ora 21:22
2020 citiri
IPP se ofera sa medieze negocierile intre PSD si ACL, pe problema dezbaterilor electorale
Foto: obiectiv.info

Institutul pentru Politici Publice a anuntat vineri ca se ofera sa medieze discutiile celor doua echipe de campanie ale candidatilor la presedintie, astfel incat cei doi candidati Victor Ponta si Klaus Iohannis sa participe la o dezbatere electorala.

"In cursul serii de ieri si diminetii de astazi, intre directorul IPP si cele doua echipe de campanie (persoane prezente si astazi la negocierile PSD-UNPR-PC cu ACL) au avut loc mai multe schimburi de mesaje si ne exprimam in continuare disponibilitatea de a le continua", informeaza IPP intr-un comunicat remis Ziare.com.

Negocierile pentru dezbaterile Ponta-Iohannis au esuat

In acelasi timp, sursa citata precizeaza ca, "dupa impasul in care au ajuns cele doua echipe de campanie, IPP a si lansat celor doua echipe o noua invitatie pentru noi runde de discutii in aceasta seara".

IPP a transmis doua solicitari catre echipele de campanie ale PSD si ACL.

Prima solicitare este aceea "sa respecte principiul esential intr-un asemenea proces, anume concentrarea ambelor parti pe scopul final - participarea ambilor candidati la cel putin o dezbatere". A doua cerinta este ca "sa accepte ca o negociere va fi eficienta daca la masa discutiilor se afla si un mediator".

Raspunsul IPP la ironiile lui Liviu Dragnea

Echipele de campanie ale lui Victor Ponta si Klaus Iohannis s-au intalnit, vineri, pentru a negocia posibile dezbateri publice intre cei doi candidati, insa nu au ajuns la niciun rezultat concret.

Dezbatere Ponta-Iohannis la Drept? Universitatea habar n-are si nici nu o va organiza

Intrebat ulterior daca PSD-ul are ceva impotriva ca Institutul de Politici Publice sa modereze o posibila intalnire intre Victor Ponta si Klaus Iohannis, seful de campanie al PSD Liviu Dragnea a raspus: "Eu am auzit si de o oferta foarte serioasa a lui Dan Diaconescu sa fie moderator".

In replica, IPP a anuntat ca "isi rezerva dreptul de a nu comenta reactiile domnului Liviu Dragnea".

Ironii ACL despre dezbatere: Mediul universiar se pare ca nu prieste PSD-ului

In ultimele zile, cei doi candidati pentru Cotroceni s-au acuzat reciproc ca evita o confruntare directa, inainte de scrutinul din 16 noiembrie.

Victor Ponta, candidatul PSD-UNPR-PC pentru Cotroceni, a obtinut 40,44% dintre voturi la scrutinul de duminica, pe locul doi fiind clasat candidatul ACL, Klaus Iohannis, cu 30,37%.

G.F.

Eveniment Quarterly Report

Se vor impozita câștigurile obținute la nunți și botezuri? Răspunsul șefului guvernului
Se vor impozita câștigurile obținute la nunți și botezuri? Răspunsul șefului guvernului
Premierul Marcel Ciolacu a precizat, vineri, la Buzău, că încă nu şi-a asumat proiectul de lege privind măsurile fiscale şi a anunţat că va avea, luni dimineaţă la ora 9.00, o nouă...
Ciolacu se judecă cu o instituție din subordine pentru certificatul de revoluționar: ”Vreau să îl arăt nepoților”
Ciolacu se judecă cu o instituție din subordine pentru certificatul de revoluționar: ”Vreau să îl arăt nepoților”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri la Buzău, că nu va avea nici pensie de revoluţionar şi nu va solicita statului român preschimbarea certificatului pentru a beneficia de ceva de pe...
#IPP mediere dezbatere alegeri, #dezbatere Ponta Iohannis , #Klaus Iohannis