Macovei: Daca Iohannis il desemneaza pe Oprea, inseamna ca are un blat cu Ponta

Duminica, 21 Iunie 2015, ora 21:31
6969 citiri
Macovei: Daca Iohannis il desemneaza pe Oprea, inseamna ca are un blat cu Ponta

Monica Macovei si Adrian Papahagi il acuza pe presedintele Klaus Iohannis ca ar avea o "intelegere oculta" cu Victor Ponta, daca il desemneaza pe Gabriel Oprea premier interimar.

Partidul M10 condus de Monica Macovei condamna "fuga de justitie" a prim-ministrului, precizand ca "operatia de genunchi a lui Ponta este o urgenta juridica, mai degraba decat una medicala".

Asta in conditiile in care Ponta ar fi trebuit sa fie audiat lunea trecuta la DNA, in dosarul in care este cercetat alaturi de senatorul PSD Dan Sova, insa acesta nu s-a prezentat, fiind plecat in Turcia sa se opereze la genunchi, dupa ce s-a accidentat la un meci de baschet.

Macovei si Papahagi, de asemenea membru al Partidului M10, atrag atentia ca "autosuspendarea lui Ponta din functia de prim-ministru este o stratagema lasa si vicleana, prin care incearca sa supravietuiasca politic".

PSD: Avem incredere si sustinem interimatul lui Gabriel Oprea

"Victor Ponta, fugar in Turcia si anchetat penal, nu mai are caderea sa propuna nimic, cu atat mai putin inlocuitorul lui la sefia guvernului. Conform Constitutiei Romaniei, art. 107, alin. 3, 'daca primul-ministrul (...) este in imposibilitate de a-si exercita atributiile, Presedintele Romaniei va desemna un alt membru al Guvernului ca prim-ministru interimar...'. Prin urmare, Presedintele il poate desemna ca premier interimar pe oricare membru al guvernului", potrivit unui comunicat de presa remis Ziare.com.

Asadar, "daca Iohannis il desemneaza pe Oprea, cum ii cere Ponta, inseamna ca au o intelegere oculta, ceea ce ar fi extrem de grav", subliniaza Macovei si Papahagi.

"Speram ca Presedintele Romaniei nu are un blat cu Victor Ponta si Gabriel Oprea, prin care sa favorizeze fuga lui Victor Ponta de justitie si diverse stratageme de supravietuire politica si de mentinere la putere a unui grup de interese legat prin cumetrii vizibile sau subterane.

M10 continua sa ceara demisia lui Victor Ponta si considera fuga acestuia de justitie o problema majora pentru democratia romaneasca si credibilitatea externa a tarii", conchid cei doi.

Victor Ponta a anuntat, duminica la pranz, ca medicii de la spitalul din Istanbul au decis sa il externeze, insa va mai ramane o perioada in Turcia, pentru a fi tinut sub observatie dupa operatia la genunchi.

Ponta ramane in Turcia sa isi schimbe pansamentele si pentru control. Cine va fi premier

Totodata, premierul a notat ca luni ii va trimite o adresa presedintelui Klaus Iohannis, in care ii va cere sa-l desemneze pe Gabriel Oprea sa exercite toate atributiile functiei de prim-ministru.

D.T.

Citeste si:
George Simion se compară cu liderul maghiar Viktor Orban, într-un interviu dat pentru Euronews
George Simion se compară cu liderul maghiar Viktor Orban, într-un interviu dat pentru Euronews
Euronews îi face un portret lui George Simion, lider al partidului Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR), cel care desena zidurile clădirilor cu mesajul "Basarabia e România" în culorile...
Florin Cîțu, despre amânarea ”tăierii” pensiilor speciale ale primarilor: ”Există o reformă a sistemului de pensii, acolo vom lua măsuri pentru toate tipurile de pensii”
Florin Cîțu, despre amânarea ”tăierii” pensiilor speciale ale primarilor: ”Există o reformă a sistemului de pensii, acolo vom lua măsuri pentru toate tipurile de pensii”
Florin Cîţu a declarat, sâmbătă, 16 octombrie, referindu-se la pensiile speciale ale primarilor, că există o reformă a sistemului de pensii cae va viza toate tipurile de pensii, urmând ca...
Sursa: Ziare.com