Macovei: Daca Iohannis il desemneaza pe Oprea, inseamna ca are un blat cu Ponta

Duminica, 21 Iunie 2015, ora 21:31
7157 citiri
Macovei: Daca Iohannis il desemneaza pe Oprea, inseamna ca are un blat cu Ponta
Foto: Arhiva Ziare.com

Monica Macovei si Adrian Papahagi il acuza pe presedintele Klaus Iohannis ca ar avea o "intelegere oculta" cu Victor Ponta, daca il desemneaza pe Gabriel Oprea premier interimar.

Partidul M10 condus de Monica Macovei condamna "fuga de justitie" a prim-ministrului, precizand ca "operatia de genunchi a lui Ponta este o urgenta juridica, mai degraba decat una medicala".

Asta in conditiile in care Ponta ar fi trebuit sa fie audiat lunea trecuta la DNA, in dosarul in care este cercetat alaturi de senatorul PSD Dan Sova, insa acesta nu s-a prezentat, fiind plecat in Turcia sa se opereze la genunchi, dupa ce s-a accidentat la un meci de baschet.

Macovei si Papahagi, de asemenea membru al Partidului M10, atrag atentia ca "autosuspendarea lui Ponta din functia de prim-ministru este o stratagema lasa si vicleana, prin care incearca sa supravietuiasca politic".

PSD: Avem incredere si sustinem interimatul lui Gabriel Oprea

"Victor Ponta, fugar in Turcia si anchetat penal, nu mai are caderea sa propuna nimic, cu atat mai putin inlocuitorul lui la sefia guvernului. Conform Constitutiei Romaniei, art. 107, alin. 3, 'daca primul-ministrul (...) este in imposibilitate de a-si exercita atributiile, Presedintele Romaniei va desemna un alt membru al Guvernului ca prim-ministru interimar...'. Prin urmare, Presedintele il poate desemna ca premier interimar pe oricare membru al guvernului", potrivit unui comunicat de presa remis Ziare.com.

Asadar, "daca Iohannis il desemneaza pe Oprea, cum ii cere Ponta, inseamna ca au o intelegere oculta, ceea ce ar fi extrem de grav", subliniaza Macovei si Papahagi.

"Speram ca Presedintele Romaniei nu are un blat cu Victor Ponta si Gabriel Oprea, prin care sa favorizeze fuga lui Victor Ponta de justitie si diverse stratageme de supravietuire politica si de mentinere la putere a unui grup de interese legat prin cumetrii vizibile sau subterane.

M10 continua sa ceara demisia lui Victor Ponta si considera fuga acestuia de justitie o problema majora pentru democratia romaneasca si credibilitatea externa a tarii", conchid cei doi.

Victor Ponta a anuntat, duminica la pranz, ca medicii de la spitalul din Istanbul au decis sa il externeze, insa va mai ramane o perioada in Turcia, pentru a fi tinut sub observatie dupa operatia la genunchi.

Ponta ramane in Turcia sa isi schimbe pansamentele si pentru control. Cine va fi premier

Totodata, premierul a notat ca luni ii va trimite o adresa presedintelui Klaus Iohannis, in care ii va cere sa-l desemneze pe Gabriel Oprea sa exercite toate atributiile functiei de prim-ministru.

D.T.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri, 19 aprilie, că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat foarte bun al alianţei PSD -...
#Klaus Iohannis Ponta Oprea, #Klaus Iohannis Ponta intelegere oculta , #Klaus Iohannis