Negocierile pentru dezbaterile Ponta-Iohannis au esuat

Vineri, 07 Noiembrie 2014, ora 14:58
5711 citiri
Negocierile pentru dezbaterile Ponta-Iohannis au esuat
Foto: B1TV

Presedintele executiv al PSD, Liviu Dragnea, a declarat ca echipele de negociere ale PSD si ACL nu au ajuns la o intelegere privind organizarea unor dezbateri electorale intre Victor Ponta si Klaus Iohannis.

"Noi nu am primit acceptul deocamdata pentru 4 dezbateri. Am venit foarte hotarati sa convingem pe niste oameni sa convinga pe cineva caruia ii este frica de aceste dezbateri. Sa punem intrebarea corecta: de ce fuge domnul Iohannis de dezbateri? Noi ne dorim ca domnul Iohannis sa participe la cele 4 intalniri, macar la 2-3 dintre ele", a sustinut Liviu Dragnea la finalul intalnirii de vineri cu echipa ACL.

"Asteptam un raspuns pana in ziua alegerilor. Asteptam de cateva zile", a continuat Dragnea, adaugand ca in cadrul negocierilor cu echipa ACL, "nu am ajuns la discutia despre moderatori si teme".

"Am incercat sa spunem ca prezenta la 4 dezbateri, la 4 televiziuni da de 4 ori sansa cetatenilor din Romania sa ii vada pe cei doi candidati. Ei au insistat cu o singura dezbatere, ei vorbesc de o finala", a mai spus Dragnea.

Intrebat daca PSD-ul are ceva impotriva ca Institutul de Politici Publice sa modereze o posibila intalnire intre Victor Ponta si Klaus Iohannis, Liviu Dragnea a spus "eu am auzit si de o oferta foarte serioasa a lui Dan Diaconescu sa fie moderator".

ACL, alta lungime de unda

In schimb, purtatorul de cuvant al PNL, Alina Gorghiu a declarat, intr-o conferinta de presa, ca staff-ul de campanie al lui Victor Ponta a avut o pozitie rigida in cadrul dezbaterilor, spunand ca nu isi doreste altceva in afara de dezbaterile de la cele patru televiziuni.

"Insistam in a rezolva si a ajunge la o solutie pentru a avea aceasta dezbatere. Am facut propuneri echipei PSD, iar propunerile noastre au constat in a discuta desprea toate ofertele venite si de la celelalte televiziuni (TVR, Digi 24, Pro Tv si alte doua posturi care nu au fost mentioante - n.red).

A existat o rigididate, nu au venit pregatiti pentru negocieri, pentru discutii flexibile, serioase, ci cu o propunere fixa de a avea cele patru dezbateri in formatul agreat de Victor Ponta (...) Din nefericire, au fost refuzate propunerile ACL", a detaliat Alina Gorghiu.

Aceasta l-a criticat pe Liviu Dragnea pentru ca a declarat in fata presei, dupa negocieri, ca Klaus Iohannis fuge de dezbatere, in conditiile in care ACL isi doreste in continuare acest lucru, la care, preferabil, sa aiba acces toata presa din Romania si sa fie organizat pe un teren neutru.

"Chiar daca PSD nu va vrea aceasta dezbatere, pana la urma vom gasi o formula sa fie dezbaterea intre Victor Ponta si Klaus Iohannis", a mai spus Gorghiu, adaugand ca PSD are la dispozitie 24 de ore sa se mai gandeasca totusi daca este de acord cu dezbaterile pe care intentioneaza sa le organizeze IPP si Universitatea de Vest din Timisoara.

Echipele de campanie ale lui Victor Ponta si Klaus Iohannis au discutat vineri despre posibile dezbateri publice intre cei doi, pentru ultima saptamana de dinaintea celui de-al doilea tur de scrutin.

Liderii PSD i-au propus lui Klaus Iohannis sa se intalneasca cu Victor Ponta in patru runde de dezbateri, la mai multe televiziuni. Klaus Iohannis, la randul sau, l-a invitat pe Victor Ponta sa vina la o dezbatere la Universitatea de Vest din Timisoara.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Dragnea dezbater Ponta Iohannis, #Dragnea intalniri Ponta Iohannis Dragnea esec , #Klaus Iohannis